Bli medlem Logga in

Karriär

Går din film att marknadsföra?

Går din film att marknadsföra?

Vilka krav ställs på ett filmprojekt för att det ska fungera på marknaden? Vad gör att vissa filmer, trots att de kanske är dåligt genomförda, kan nå ut till en publik. Medan andra som kanske är väldigt välskrivna, inte ens blir producerade. Detta är en artikel som jag själv skulle vilja ha läst när jag började med film för drygt 15 år sedan.

Vill du läsa den här artikeln?

Du behöver prenumerera på PLUS för att kunna läsa den här artikeln.
Med PLUS får du:

  • Exklusiva artiklar, TV-inslag och tips i karriären
  • Svara på relevanta jobbannonser
  • Använda ditt CV som hemsida
  • Ladda upp 20 bilder, ljud och filmklipp
  • Marknadsföring direkt på filmbolagens medlemskonto

...och mycket mer.

Uppgradera till PLUS

Tomas Amlöv, skribent för Filmcafe.se
19 januari 2012

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Eric
    Regissör
    Tacksamt mottaget!
  •  
    Tomas
    Producent
    Det är ett väldigt svårt ämne, eftersom den marknaden är så omogen ännu (man vet inte riktigt hur den kommer utvecklas). Har inga planerade artiklar på det temat, men det kanske kommer. Generellt så kan man väl säga att den stora frågan som producent där i ligger huruvida man ska försöka behålla rättigheterna för VOD/internet och distribuera själv med olika tjänster - eller om man ska låta säljagenter eller aggregators. Det finns helt klart en marknad för kortare format på webben - och kanske ännu mer för mobila plattformar. Jag kan dock rekommendera dig att följa den här bloggen: http://blog.mipworld.com/
  •  
    Eric
    Regissör
    Hej Tomas. Undrar om du vet mer -eller kanske om du kommer skriva senare i nån artikel- gällande inriktning mot internet och internet-marknaden. T.ex har jag sett ett par mindre bolag som satsar på ”små serier” cirkus 14-15min.
  •  
    Tomas
    Producent
    Tack! Det beror lite på vilken typ av film det är. Är det en "Hollywood film" med enorm marknadsföringsbudget - eller film med väldigt kända skådespelare eller dyl så är det kanske inte nödvändigt, men för de allra flesta indie-filmer så är det nästan ett krav att film har "edge". Att den på något sätt är nischad så den sticker ut. Så svaret är väl i de flesta fall - ja! Mvh Tomas
  •  
    David
    Skådespelare
    Mycket intressent som vanligt Tomas. Ska ”The Hook” vara även lika tidlig här som i första försjälningnen av filmen, ”The Pitch”?

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!