Bli medlem Logga in

Karriär

They shoot horses, don´t they Krönika

They shoot horses, don´t they

Konstig titel, tycker ni kanske? Och vad betyder det? Det är titeln på en film, från 1969, regisserad av Sydney Pollack. På svenska hette den ”Maratondansen”, och samma titel har den haft som pjäs när den har gått på svenska teatrar.

Vill du läsa den här artikeln?

Du behöver prenumerera på PLUS för att kunna läsa den här artikeln.
Med PLUS får du:

  • Exklusiva artiklar, TV-inslag och tips i karriären
  • Svara på relevanta jobbannonser
  • Använda ditt CV som hemsida
  • Ladda upp 20 bilder, ljud och filmklipp
  • Marknadsföring direkt på filmbolagens medlemskonto

...och mycket mer.

Uppgradera till PLUS

Anita Molander, skribent för Filmcafe.se
24 augusti 2015

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Anita
    Skådespelare
    Nej, Gabriella, det är inte Filmcafés ansvar att inte lägga upp annonser om gratisjobb. Det är vårt eget ansvar att inte göra såna jobb. Och om det det som erbjuds är kommersiella jobb - dvs fotograf, regissör m.fl. får betalt, men inte du - att med kraft och ända nedifrån tårna skälla ut puckot som förolämpar dig genom ett sånt erbjudande. Anita
  •  
    Gabriella
    Skådespelare
    Väldigt bra skrivet Anita! Och tyvärr mycket sant. Har ofta fått erbjudande om gratisjobb med argumentet att det är en ”chans för dig att synas”.. Näpp! Därför skapas här egna produktioner i stället! Ni på filmcafé har också ett ansvar att inte sprida erbjudanden om sådana jobb till oss professionella! Själv är jag ingen Gloria, men jag skulle gärna spela henne- mot en ok lön!
  •  
    Andreas
    Skådespelare
    Sant och tragiskt. Den repliken med... rätt i hjärtat. Tyvärr är det verkligen en rättvis allegori, vilket fyller mig med sorg. Alltför många dansar glatt in gratis och går med på allting utan betalning för att de helt enkelt ”vill synas” i hoppet om att det allena kommer göra dem till stjärnor. Djupt tragiskt.

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!