Mingla med internationella rollbesättare

Mingla med internationella rollbesättare

Reportage Hello Actors VIP är ett nytt koncept där tanken är att besökare ska få möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom ett specifikt område, mingla med branschfolk och utöka sitt kontaktnät på ett mer personligt sätt. I år kommer Hello Actors VIP att fokusera på castingprocessen.

Branschkväll med exklusiva gäster

Hello Actors VIP är en branchkväll där exklusiva gäster bjuds in för att dela med sig av erfarenheter till dig som vill utvecklas som skådespelare. Vill du mingla med fem av Europas största rollsättare för att knyta värdefulla kontakter?

- Det är vår förhoppning att alla som kommer till Hello Actors VIP ska få djupare kunskap och större förståelse för vad som krävs för att lyckas inom skådespelaryrket och möjligheter att knyta nya värdefulla kontakter för en internationell karriär, berättar Michael Hillberg.

Michael Hillberg är, tillsammans med Joy Wahlberg, grundare av Hello Actors. Michael är utbildad skådespelare vid London Academy of Music and Dramatic Art samt vid The Australian Film and Television Academy. Han är yrkesverksam skådespelare och programledare och har medverkat i produktioner i Sverige, Danmark, England, Australien och USA.

Fokus på castingprocessen

Hello Actors VIP är en sorts förlängning av mässan Hello Actors som är ett årligt förekommande event för alla som är intresserade av skådespelaryrket. Vid mässan 2015 var det många besökare som efterlyste fler möjligheter till networking och att få fördjupa sin kunskap inom branschen. Michael förklarar att de med Hello Actors VIP vill skapa fler tillfällen för skådespelare och branschfolk att mötas, samtidigt som paneldeltagare delar med sig av sin kunskap och erfarenhet under deras panelföreläsning.

- Vi hoppas att Hello Actors VIP ska inspirera och ge vägledning åt alla som vill etablera sig inom skådespelarbranschen, förklarar Michael.

I år har de valt att fokusera på castingprocessen, eftersom den spelar en mycket stor och betydande roll i en skådespelares karriär. Att känna till hur en casting director arbetar och vad de söker efter vid rollsättning är viktigt. Rollsättaren är oftast den första kontakten en skådespelare får med ett film- eller teaterprojekt, oavsett om man är etablerad skådespelare eller nybörjare.

- Vi är stolta att kunna presentera några av Europas mest intressanta och erkända casting directors som kommer till Filmhuset i Stockholm och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter samt svarar på frågor och medverkar vid vårt efterföljande mingel för att hjälpa Sveriges skådespelare till en internationell karriär, avslutar Michael.

Läs mer om Hello Actors VIP och deras paneldeltagare här:
http://www.helloactors.se/vip

Köp din biljett innan den 10:e februari för att erhålla 100 kr rabatt:
https://billetto.se/events/hello-actors-vip

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
2 februari 2016

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.