Tänk utanför boxen

Tänk utanför boxen

Intervju Sandro Khafor är medlem på Filmcafe.se och har börjat samarbeta med en väletablerad manusförfattare från Los Angeles, en etablerad regissör bosatt i London samt en filmproducent från Spanien för att tillsammans skapa en långfilm ihop. Nu vill han berätta om sina erfarenheter.

Tänk utanför boxen

Tack vare de sociala medier vi använder oss av idag så behöver vi inte enbart fokusera på att skapa något i Sverige. Det finns ett hav av möjligheter utanför boxen, eller gränserna, borde man nog säga.

- Alla ni som har en toppenidé för en film. Tänk större och bredare, säger Sandro.

Sandro Khafor har alltid tyckt om att tänka och skapa utanför ramarna. Grundidén till filmen fick han för många år sedan, men det var inte förrän 2014 som han bestämde sig för att ta tag i projektet på allvar. Han gjorde en teaser för att lättare sälja in konceptet och få folk intresserade. Sedan började äventyret med att hitta manusförfattaren och Sandro valde att söka efter denna i L.A, där han lade ut en annons som han fick många svar på. Till slut var Josh Kotcheff ombord, som tidigare jobbat med film och serier som “Law And Order SVU”.

Efter en tid var manuset färdigskrivet och Sandro såg ett klipp på Youtube som grep tag i honom. Regissören Joseph Adesunloye blev intervjuad under BFI London Film Festival ITV News. Han pratade om sterotyper inom filmbranschen och hans vilja att slå hål på det rådande idealen.

- Utifrån det lilla jag hittills hade hört av Joseph, kände jag att jag ville kontakta hans bolag och visa vad vi hade för idé, då min magkänsla sa att han skulle va den perfekta regissören för detta projekt, berättar Sandro.

Joseph fick till slut Sandro’s information och då Josephs långfilm ”White Colour Black” hade Sverigepremiär på CinemAfrica filmfestival i Stockholm kunde de ha ett möte. Joeph bestämde sig snabbt, han ville regissera filmen.

Skypemöten

Samarbetet tog fart men möten behövde ske via Skype. De sammanstrålade alla tre för första gången i London nu somras.

- Under mötet diskuterades allt från det lilla till det stora i världen och mötet kändes mycket givande och alla var överens om att de ”klickade”, förklara Sandro.

Huvudrollen till filmen är nu klar och de förhandlar om att ta in ytterligare en producent från Spanien. Projektet utvecklas enligt planen och Sandro ser fram emot att se sin idé växa i samförstånd med Josh och Joseph.

Förproduktionen till långfilmen som kommer att spelas in i England är nu i full gång. Sandro Khafor är delaktig som producent samt har en biroll . Etablerade manusförfattaren Josh Kotcheff från Los Angeles och regissören Joseph Adesunloye från London är ombord och det ska bli mycket spännande att se hur den färdiga filmen blir!

Missa inte teasern som Sandro gjorde för att locka medarbetare till projektet.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
29 oktober 2017

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.