Margareta om sin Hollywooddebut

Margareta om sin Hollywooddebut

Intervju Margareta Pettersson, 62 år, satsar på det internationella genombrottet. Efter deltagandet i filmen ”Downsizing”, där hon spelar mot Rolf Lassgård och den amerikanska storstjärnan Matt Damon, hoppas hon på fler roller i Hollywood.

Jag vill delta i filmen med Matt Damon

Margareta Pettersson är medlem på FIlmcafe.se och har varit med i många produktioner som “Sally”, TV-serien “Mäklarna” och spelat mot Johannes Brost i ”Rederiet”. Nu har hon tagit ett nytt stort steg och spelar en norsk miljardärdotter vid namn Solveig i filmen ”Downsizing”, som är regisserad av flerfaldigt Oscars-belönade Alexander Payne.

Allt började med att en skådespelarkollega tipsade Margareta om att de sökte en skandinavisk kvinna i hennes ålder. Hon kontaktade bolaget och skrev: “Jag vill delta i filmen med Matt Damon”. Margareta fick sedan veta att hon skulle göra en selftape.

– Jag fick en massa texter med repliker som jag skulle göra dramatiserade scener av. Jag skulle gestalta rollen Solveig och så filmade min väninna Ewa det hela med en mobilkamera, berättar Margareta för Uppskattat.se.

Till slut fick hon återkoppling på sin selftape och regissören Alexander Payne ville ha ett möte med henne via Skype. För Margaretas del var det bara att ladda ned Skype. Snart fick hon det fantastiska beskedet att rollen var hennes och nu hoppas hon att debuten i Hollywood ska ge fler jobb.

– Alla var verkligen jättetrevliga. De var hängivna inför uppgiften och var superproffs. Det var så roligt också att man hela tiden fick beröm, det var verkligen fantastiska människor jag fick äran att jobba med, säger Margareta med ett leende på läpparna.

Det är aldrig för sent

Det är aldrig för sent att starta en filmkarriär och det är något Margareta är ett bevis på. På måndagskvällen är det amerikansk galapremiär i USA. Margareta är på plats, hitflugen för egna pengar.
– Jag blir hämtad i limo. Jag får gå röda mattan i Hollywood. Det är första men förhoppningsvis inte sista gången, säger hon med ett skratt till Nöjesbladet.

Men det är inte bara festligheterna som lockat henne över Atlanten. Filmen har gett redan henne representation och hon har flera inbokade skådespelarmöten.
– Det är för tidigt att säga hur filmen påverkar karriärmässigt. Men min agent hoppas och tror att den ska leda till andra uppdrag.

Nu håller vi tummarna för att Margareta Pettersson får fortsätta att vara verksam i Hollywood och uppfylla sina drömmar! Den 19 januari har ”Downsizing” premiär i Sverige.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
19 december 2017

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Margareta
Margareta
Välkomna att se filmen i Sverige den 19 januari. Den är fantastisk ! :)
2017-12-25