Den blomstertid nu kommer

Den blomstertid nu kommer

Crazy Pictures är det omtalade filmkollektivet från Norrköping som gjort sig kända genom sina hyllade och spektakulära kortfilmer på nätet. De har använt Filmcafe.se för att hitta sitt team och för två år sedan släppte de en kickstarterkapanj för sin första långfilm, DEN BLOMSTERTID NU KOMMER.

En katastrof-thriller

Norrköpingsbaserade Crazy Pictures fick in mer än dubbelt så mycket pengar som de önskade från början via sin crowdfunding-kampanj. Önskan när de startade projektet var att lyckas samla in 300 000 kronor som skulle täcka fysiska specialeffekter till filmen. Det målet nåddes dock efter bara 21 timmar, vilket är crowdfunding-rekord inom svensk långfilm.

– Vi körde en kickstarterkampanj och lyckades samla ihop 800 000 kronor från våra fans. När branschen förstod att det fanns ett starkt intresse gick det lätt att fixa övrig finansiering, säger Olle Tholén.

“Den blomstertid som kommer” är en katastrof-thriller som utspelar sig när Sverige hamnar under en mystisk attack. Insamlingen på Kickstarter slog alla rekord och fick den svenska filmbranschen att haka på. I veckan släptes den första teaser-trailern till filmen som kommer ha svensk biopremiär midsommar 2018.

- Ambitionen har hela tiden varit att skapa en spektakulär och kompromisslös svensk film som vi själva skulle vilja se på bio” säger Olle Tholén, Crazy Pictures.

En kyrka som sprängs och ett passagerarplan som kraschar in i en bro där en lastbil krossas. Crazy Pictures långfilmsdebut ”Den blomstertid nu kommer” är full av extrema effekter. Filmen handlar om en mystisk attack och samtidigt tvingas Alex tillbaka till sin barndomsby. Där måste han försonas med sin far och sin ungdomskärlek, Anna, medan de gemensamt kämpar för att överleva.

Rollbesättningen till huvudkaraktärerna sköttes via Filmcafe.se och vi ser bl.a. Christoffer Nordenrot, Lisa Henne och Jesper Barkselius i bärande roller.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
27 december 2017

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Lotta
Lotta
Ser fram emot Midsommar - spännande!!! :)
2018-02-13

Lotta
Lotta
Ser fram emot Midsommar - spännande! ??????
2018-02-13

Sebastian
Sebastian
Skulle va roligt Att medverka.
2018-01-22

Sebastian
Sebastian
Den här verkar bra.
2018-01-01