Ibrahim syns på TV och bio

Ibrahim syns på TV och bio

Intervju SVT har påbörjat inspelningarna av Jonas Gardells nya tv-serie De dagar som blommorna blommar, i regi av Simon Kaijser. I en av rollerna ser vi Ibrahim Faal.

Stort fan av Jonas Gardell

Ibrahim är ett stort fan av Jonas Gardell, som tidigare skrivit tv-serierna ”De halvt dolda” och ”Torka aldrig tårar utan handskar”. Han behövde inte fundera länge när han blev uppringd och kallad till en provfilmning av en rollsättare på SVT.

- Serien är i tre delar så jag började med att läsa hela manuset från början till slut, för att få ett helhetsperspektiv. Sedan fokuserade jag mer på vad min karaktär vill i varje scen, karaktärens mål och hitta sidor hos mig på själv som är likartade med karaktärens. Allra sist lärde jag mig replikerna, inte bara min egen karaktärs, utan även alla andra karaktärernas repliker, som medverkar i de scener jag medverkar i. Jag har flest scener tillsammans med Johan Rheborg, känd från Solsidan.

Serien är det tredje samarbetet mellan trion Jonas Gardell, Simon Kaijser och Maria Nordenberg, som även skapat tv-serierna De halvt dolda och Torka aldrig tårar utan handskar. Den är ett tematiskt och stilmässigt systerverk till de tidigare serierna och utspelar sig under sent 1970-tal, tidigt 1990-tal och nutid. Ibrahim minns inspelningsdagarna som väldigt roliga med superproffsiga medarbetare framför som bakom kameran.

- Men utvecklas som skådespelare gör jag mest på teaterscenen med de större och mer bärande rollerna, avslutar han.

Våga drömma, ge aldrig upp

Ibrahim är även aktuell i långfilmen ”Gräns”, som har premiär på svenska biografer hösten 2018, i Stefan Jarls nya långfilm och i humorserien ”Helt Perfekt” på Kanal 5.

Listan på inspirerande skådespelare är lång men två stora favoritskådespelare är Philip Seymour Hoffman och Robin Williams.

- De ger alltid sina rollfigurer en mänsklighet som bara riktigt stora aktörer förmår gestalta. Meryl Streep och Gary Oldman är också högst upp på min topp fem lista.

Ibrahims tips till dig som vill jobba med skådespeleri är att jobba hårt och att söka sig till de människor som du tror att du kan arbeta med.

- Våga drömma, ge aldrig upp, sök kunskap, skaffa dig arbetslivserfarenheter inom yrket men främst ta vara på din egna talang, avslutar han.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
28 mars 2018

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Alex
Alex
Bra jobbat grabben! ;)
2018-04-09