Hanna Ardéhn i Störst av allt

Hanna Ardéhn i Störst av allt

Reportage Hanna Ardéhn är medlem på Filmcafe.se och imponerar i “Störst av Allt”. Netflix första svenska originalserie är en osminkad och emotionell skildring av makt, val och kärlek.

Hyllas för sin prestation

Hanna Ardéhn har huvudrollen som Maja och Felix Sandman spelar hennes pojkvän Sebastian, son till en av Sveriges rikaste män. De går sista året på gymnasiet i Djursholm. ”Störst av allt” bygger på Malin Persson Giolitos roman, ”Quicksand” på engelska. En thriller om en skolskjutning och rättegången efteråt.

– Boken är så bra för Malin sätter fingret på hur folk tänker om andra, förklarar Hanna Ardéhn, till Aftonbladet

Camilla Ahlgrens manus samt Per-Olav Sørensens och Lisa Farzanehs regi hjälper Ardéhn, tidigare mest känd från ”30 grader i februari”, att bära ”Störst av allt”. Expressen hyllar henne i sin recension av serien och skriver: “Hanna tvekar aldrig att blotta sin rollfigurs inre i en känslornas bergochdalbana som passerar allt från färgglad kärlek till isande skräck, kylig apati och svart panik”.

– Det här känns helt annorlunda. Allt omkring ”Störst av allt” är så mycket större, säger hon. Det är som att vara nykomling, förklarar hon för Aftonbladet.

Finns på Netflix

”Störst av allt” hade premiär 5 april på Netflix. Camilla Ahlgren är huvudmanusförfattare, Per-Olav Sørensen och Lisa Farzaneh regisserar. På rollistan hittar vi förutom Hanna Ardéhn även Felix Sandman, William Spetz, David Dencik, Reuben Sallmander, Evin Ahmad, Christopher Wollter, Anna Björk, Shanti Roney, Rebecka Hemse, Maria Sundbom, Helena af Sandeberg med flera.

Här kan ni läsa mer om Hanna på Filmcafe.se.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
8 april 2019

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.