Hemsökt skog

Hemsökt skog

Reportage Speciella tider kräver nytänk och fräscha ideér! Vår medlem Stefan Wall bjuder på en skräckupplevelse i skogen med Haunted forest!

Annorlunda skräckupplevelse

Att skapa annorlunda skräckupplevelser är något Stefan redan har erfarenheter av och den här gången flyttar han ut i skogen!

- Att skapa en hemsökt skog är något jag gått och grunnat på under de senaste åren. Jag lockas till att använda mig av miljöer som bidrar till upplevelsen, och skogen är just en sådan plats.

Att arbeta med relevanta och stämningsskapande miljöer är något Stefan alltid varit noga med. Tidigare har han bl.a. arrangerat sommarteater på Vaxholms kastell med uppsättningar som Ronja Rövardotter, Mio min Mio och Robin Hood.

- Med erfarenheten från två tidigare skräckproduktioner visste jag att skräck fungerar. Det lockar också en bred målgrupp. Mycket mer bred än vad jag trodde till en början. Det är någonting som flera av oss får en kick av.

Efter fem års uppehåll har Stefan varit sugen på att få jobba med produktion igen och hans inspiration flödar. I tider som dessa tänkte han att en utomhusproduktion var mycket passande och istället för att bara vänta på att Corona ska försvinna valde han att bli kreativ! Den främsta inspirationen kommer från amerikanska “Haunted houses”, men även skräckfilmer av olika slag. Just Haunted Forest är mest inspirerat av filmen Blair Witch Project.

- Vi ”kokar soppa på en spik” som det så fint heter. Produktionen finansieras till stor del av biljettintäkterna, så nu håller vi alla tummar vi har att detta går vägen, och att publiken inte sviker oss.

En skräckfylld upplevelse

Tänk dig att du åker ut i en kolsvart skog. Endast billyktorna lyser upp den mörka skogsvägen. Plötsligt står en gestalt vid vägrenen. Det är där vi börjar! Bara att ta sig spelplatsen blir en upplevelse. Efter att du parkerat och tagit del av bakgrundshistorien som handlar om hur oskyldiga människor bränts och torterats som häxor på platsen, så är det dags att bege sig in i skogen. Publiken går in i skogen i grupper om max fem personer, där endast en tillåts ha en ficklampa med sig. Längst vägen jobbar upp till femton skådespelare som gestaltar olika roller. Den ena mer skrämmande än den andra.

- Vi har även placerat ut props/rekvisita och byggt upp olika miljöer längst vägen. Ljud kan också förekomma. Skogen i sig är bläcksvart. Vi jobbar nästan uteslutande med ficklampor. Man kan säga att det hade varit tillräckligt läskigt att ta sig hela vägen genom skogen utan ovanstående, men med våra tillägg är det definitivt ingenting för den lättskrämde.

Förberedelserna är igång

Förberedelserna är igång och förra helgen spelades en ny trailer in och det var första gången teamet var i skogen efter mörkrets inbrott. Haunted Forest är Stefans sjunde produktion och han strävar alltid efter det bästa.

- Filmcafe.se har bidragit till att vi fått många bra skådespelare till produktionen. Det är vi tacksamma för, och jag ser fram emot att träffa de sökande på vår öppna audition inom kort. I en av de större rollerna hittar vi Anna Adolfsson.

Med liten budget får man förlita sig på att media uppmärksammar produktionen. Den marknadsförs även via Sacebook, Instagram och vanlig affischering.

- Vi hoppas på att många lokalbor besöker oss, men vi vill givetvis se fler från Stockholmsområdet och kringliggande orter också.

Vågar du ge dig in i den hemsökta Montebelloskogen? Är du beredd att ta risken att utsättas för häxornas hämnd? Här kan ni läsa mer om Haunted forest och säkra era biljetter!

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
27 september 2020

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.