Film om viktiga ämnen

Film om viktiga ämnen

Intervju Ibrahim Tunc gör film med medlemmar från Filmcafe.se och ambitionen att unga ska våga prata om tunga ämnen.

Baserad på verkliga historier

Med stöd av Gävle kommun och Region Gävleborg görs den ideella filmen ”En stjärna kan falla”. Den är en del av ett projekt i hopp om att unga ska kunna öppna upp sig för att prata om tunga ämnen.

- Idén till filmen kommer ifrån mina egna erfarenheter och saker jag hört ifrån andra. Jag byggt en story som funkar kring det, förklarar filmens regissör Ibrahim Tunc.

Genom filmen hoppas de på att kunna nå ut till fler unga när den sedan visas på olika ungdomsgårdar i Gävle – och att fler ska våga prata om bland annat rasism och missbruk.

Många i teamet

Filmar drar upp ämnen som rasism, utanförskap, våld, droger men också kärlek, familj och att följa sina drömmar. Filmen handlar om två huvudkaraktärer som är talangfulla men hamnar i fel krets och umgänge. De behöver bestämma sig för vilken väg de ska välja i livet.

Både regissören och skådespelaren Ibrahim Tunc, och skådespelaren Mikael Grip är medlemmar på Filmcafe.se och kan relatera till sina huvudkaraktärers tuffa och utmanande uppväxt. Ibrahim har genom åren samlat på sig historier från vänner, men har även egna erfarenheter.

- Jag tog beslutet att skriva om manuset till en långfilm för ca. ett år sedan. Manuset blev klart någon gång i mars och då började jag söka folk till rollerna. Denna film har väldigt många roller så det har varit tufft att hitta rätt personer till filmen. Men vi har lyckats väldigt bra och ca. 80 personer medverkar i projektet.

Ibrahim har använt sig av Filmcafe.se för att hitta medverkande både via jobbannonser men även via sökverktyget.

- Jag har använt mig av Filmcafé både för att lägga ut annonser och för att söka skådespelare via sökverktyget. Många medlemmar från Filmcafe.se medverkar därför i produktionen, förklarar han.

Dröm stort

Teamet har sökt produktionsstöd hos Gävle kommun och Region Gävleborg och på så sätt finansierat delar av produktionen, men mycket arbete är ideellt. De kan inte ta ut någon lön och Ibrahim har satsat en del egna pengar i projektet.

- Ibland vet man inte hur det ska lösa sig, men ofta blir det till det bättre. Jag är väldigt glad över alla som bidragit till filmen och mitt team är fantastisk att jobba med.

Ibrahim upplever även att ha utvecklats mycket av projektet och att han nu vet mer om vad som krävs för att göra större produktioner. Hans främsta tips till andra som vill göra film är att förstå storleken av filmen eller projektet du gör.

- Att känna till dina förutsättningar är viktigt. Var inte rädd att fråga om hjälp, tro på ditt projekt och det du vill berätta. Var inte rädd att drömma och satsa stort!

Följ gärna projektet via Instagram: Enstjarnakanfalla

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
26 juli 2021

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!