Visa dina filmer på Filmcafe.se

Visa dina filmer på Filmcafe.se

Som medlem på Filmcafe.se kan du ladda upp mer än bara lågupplösta, korta filmklipp. Du kan även visa filmer du laddat upp på t.ex. You Tube i anslutning till ditt CV.

Varför är det en bra idé?

Video är ett kraftfullt verktyg och adderar också väldigt mycket till ett CV, precis som bilder. Idag har rollbesättare så lite tid att ett videoklipp ibland ersätter huvudbilden och i vissa fall tom. en provfilmning.

Att visa filmklipp på ditt CV är även ett bra sätt att få fler besökare. På Filmcafe.se kan du välja att synas på betydligt fler ställen än tidigare. Filmen kan tillexempel publiceras på vår webb-tv samt övriga sidor där showreels visas upp.

Om du har din film på You Tube vill du säkert rankas högre även där för att synas maximalt. Att bädda in filmklippet du laddat upp på You Tube här på Filmcafe.se innebär garanterat fler visningar. Fler visningar av klippet driver dig även uppåt i söket på You Tube!

Hur gör jag?

Om du är PLUS-medlem kan du bädda in filmklipp från t.ex. You Tube eller Vimeo med några enkla knapptryck.

1) Gå till ditt CV

2) Klicka på länken ”Hantera videoprov” i menyn till vänster

3) Klistra in länken från t.ex. YouTube och spara.

4) Glöm inte att kategorisera klippet så att det hittas på Filmcafe.se. Exempel på karegorier är Showreel eller kortfilm etc.

Alla klipp som katergoriseras publiceras även på vår webb-tv där du kan se allt från showrrels till reklamfilmer och trailers.

Lycka till!

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
6 juni 2009

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Christian
Christian
https://youtu.be/XJfQ4T0hvfg
2018-07-02

Sebastian
Sebastian
Jag skulle Gärna Vilja Lära Mig Det Här.
2017-07-16

Thomas
Thomas
https://vimeo.com/223311588 Ny showreel!!!!
2017-06-27

Mattias
Mattias
https://youtu.be/bM6K9_FAMqo Min Showreel.
2017-06-19

Fredrik
Fredrik
https://www.youtube.com/watch?v=jTsPG4T4vnw SVERIGES BÄSTA SVENSK HELA FILMEN
2016-05-26

Elsa
Elsa
Hej Robert! Här är min nya Showreel som Thomas Gjutarenäfve har klippt. HJÄLP är du snäll! :-D https://vimeo.com/150731717
2016-01-12

Elsa
Elsa
https://youtu.be/p7a35ES7Pe4 Min showreel
2015-12-26

Elsa
Elsa
https://vimeo.com/108787905
2015-10-06

Robert
Robert
Hej Sanna och tack för förslaget! Det är med glädje jag kan konstatera att vi erbjuder ännu bättre priser än summan du föreslår! Idag kostar ett medlemskap i PLUS endast 29:- i månaden (om du beställer för ett år), betydligt billigare än summan du föreslår- och bäst i branschen! Precis som Kurt beskriver kostar dock Filmcafe.se mycket pengar att erbjuda och vi erbjuder gärna fler funktioner för de som önskar- samtidigt som vi behåller Grundmedlemskapet som är helt gratis! Hoppas att du tycker vi har riktigt bra tjänster till riktigt bra priset, det tycker vi! Trevlig helg! Med vänlig hälsning Robery
2015-04-11

Kurt
Kurt
Det går inte att sätta ett pris på ett medlemskap utifrån vad enstaka medlemmar tycker att de har råd att betala. Priset drivs av två faktorer. Dels den faktiska kostnaden. Det här är ingen skattefinansierad myndighet. Om vi inte betalar vad det kostar att driva verksamheten -- och jag tror inte 49 kr/plusmedlem räcker långt -- måste Robert och Tomas betala från sin veckopeng. Det tycker jag är mycket begärt och det vore fara värt att det inte skulle finnas kvar något Filmcafé alls. Dels vilket värde vi som kan och vill betala hittar i tjänsten. Uppenbarligen är värdet tillräckligt för att vi ska fortsätta att betala. Tur är väl det, för annars skulle det inte finnas några pengar att driva ens gratistjänsten för. Den hänger ju med, för att det inte kostar mycket att haka den på den tjänst som andra betalar för. Sen kan man ju överväga en stafflad betaltjänst med ett par nivåer. Lite mindre tillgång på en lägre nivå, lite mer på en högre. Men sånt drar alltid med sig mer administration och administration kostar. Någon ska ju göra jobbet och få betalt för det.
2015-04-06

Sarah
Sarah
Nej allt kan inte vara gratis, och med tanke på hur bra allt sköts här, och allt man erbjuds i tips, kontakter, artiklar m.m. anser jag att kostnaden, som inte är värre än att köpa en tröja eller ett par drinkar, om man nu gillar sådant, är något man kan välja att prioritera om det här är någonting man brinner för. Tack för en utomordentligt bra plats att vara på!
2013-05-01

Tomas
Tomas
Fast vänta nu. Det är fortfarande gratis att vara medlem på Filmcafé och bolag kan fortfarande kontakta alla - även icke betalande medlemmer - gratis. Det som kostar är om du vill SÖKA jobb - och den möjligheten fick du inte genom de register du refererar till. Jag som varit och letat skådespelare även innan tiden för Filmcafe vet exakt hur man gick tillväga då. Det var via kontakter, register och skolor osv. Det var dock knappast enklare eller billigare för skådespelare på den tiden. Dom hamnade ju inte i alla dessa register av en slump, utan det var ju något dom fick jobba för. Dom var tvungna uppdatera alla register genom att skriva ut CV:n osv rent fysiskt och skicka. Med allt vad det innebär i administrativa kostnader för tryck porto osv. De måste ju lätt sprungit iväg i bra mycket högre belopp än ett medlemskap i Filmcafé.
2013-05-01

David
David
Detta stämmer faktiskt inte för innan dessa sidor dök upp så fanns man med i castingbyråernas register som var gratis som sedan produktionsbolagen fick betala för att få gräva i. Med det här systemet förlorar dom många bra skådisar. Är inte alltid den med störst plånbok som är den bästa skådisen. Se bara på Thorsten Flink
2013-05-01

Kurt
Kurt
Allt kan faktiskt inte vara gratis. Och Plus-medlemmar får mycket för pengarna. Visst, det är tufft att behöva vända på slantarna och prioritera bort annat för att kunna vara med. Men enda sättet att få allt "gratis", är att skattefinansiera allt. Och då gäller det ju inte bara det du och jag vill göra utan en massa dyra grejer som andra pappskallar vill
2011-01-03

Robert
Robert
Hej! Vi har nyligen uppdaterat videoavdelningen, efter att många önskat det, till en fullt ut professionell funktion. Det innebär att du nu kan ladda upp längre filmklipp, i olika format och att alla kan se dem oavsett dator. Det går även bra att titta på klippen med en mobiltelefon, Ipad etc. Eftersom funktionen kostar mycket pengar att erbjuda är den exklusiv för medlemmar i PLUS.
2011-01-03

Åsa
Åsa
om man inte är plus meddlem då
2011-01-03

John
John
Denna funktion tycker jag bode finnas även för dom som är grundmedlemmar.
2010-02-06