Bli medlem Logga in

Karriär

Visa dina filmer på Filmcafe.se

Visa dina filmer på Filmcafe.se

Som medlem på Filmcafe.se kan du ladda upp mer än bara lågupplösta, korta filmklipp. Du kan även visa filmer du laddat upp på t.ex. You Tube i anslutning till ditt CV.

Vill du läsa den här artikeln?

Du behöver prenumerera på PLUS för att kunna läsa den här artikeln.
Med PLUS får du:

  • Exklusiva artiklar, TV-inslag och tips i karriären
  • Svara på relevanta jobbannonser
  • Använda ditt CV som hemsida
  • Ladda upp 20 bilder, ljud och filmklipp
  • Marknadsföring direkt på filmbolagens medlemskonto

...och mycket mer.

Uppgradera till PLUS

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
6 juni 2009

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Christian
    Skådespelare
  •  
    Sebastian
    Statist
    Jag skulle Gärna Vilja Lära Mig Det Här.
  •  
    Thomas
    Skådespelare
  •  
    Mattias
    Skådespelare
  •  
    Fredrik
    Skådespelare
    https://www.youtube.com/watch?v=jTsPG4T4vnw SVERIGES BÄSTA SVENSK HELA FILMEN
  •  
    Elsa Maria
    Amatörskådespelare
    Hej Robert! Här är min nya Showreel som Thomas Gjutarenäfve har klippt. HJÄLP är du snäll! :-D https://vimeo.com/150731717
  •  
    Elsa Maria
    Amatörskådespelare
  •  
    Elsa Maria
    Amatörskådespelare
  •  
    Robert
    Producent
    Hej Sanna och tack för förslaget! Det är med glädje jag kan konstatera att vi erbjuder ännu bättre priser än summan du föreslår! Idag kostar ett medlemskap i PLUS endast 29:- i månaden (om du beställer för ett år), betydligt billigare än summan du föreslår- och bäst i branschen! Precis som Kurt beskriver kostar dock Filmcafe.se mycket pengar att erbjuda och vi erbjuder gärna fler funktioner för de som önskar- samtidigt som vi behåller Grundmedlemskapet som är helt gratis! Hoppas att du tycker vi har riktigt bra tjänster till riktigt bra priset, det tycker vi! Trevlig helg! Med vänlig hälsning Robery
  •  
    Kurt
    Skådespelare
    Det går inte att sätta ett pris på ett medlemskap utifrån vad enstaka medlemmar tycker att de har råd att betala. Priset drivs av två faktorer. Dels den faktiska kostnaden. Det här är ingen skattefinansierad myndighet. Om vi inte betalar vad det kostar att driva verksamheten -- och jag tror inte 49 kr/plusmedlem räcker långt -- måste Robert och Tomas betala från sin veckopeng. Det tycker jag är mycket begärt och det vore fara värt att det inte skulle finnas kvar något Filmcafé alls. Dels vilket värde vi som kan och vill betala hittar i tjänsten. Uppenbarligen är värdet tillräckligt för att vi ska fortsätta att betala. Tur är väl det, för annars skulle det inte finnas några pengar att driva ens gratistjänsten för. Den hänger ju med, för att det inte kostar mycket att haka den på den tjänst som andra betalar för. Sen kan man ju överväga en stafflad betaltjänst med ett par nivåer. Lite mindre tillgång på en lägre nivå, lite mer på en högre. Men sånt drar alltid med sig mer administration och administration kostar. Någon ska ju göra jobbet och få betalt för det.
  •  
    Sarah
    Skådespelare
    Nej allt kan inte vara gratis, och med tanke på hur bra allt sköts här, och allt man erbjuds i tips, kontakter, artiklar m.m. anser jag att kostnaden, som inte är värre än att köpa en tröja eller ett par drinkar, om man nu gillar sådant, är något man kan välja att prioritera om det här är någonting man brinner för. Tack för en utomordentligt bra plats att vara på!
  •  
    Tomas
    Producent
    Fast vänta nu. Det är fortfarande gratis att vara medlem på Filmcafé och bolag kan fortfarande kontakta alla - även icke betalande medlemmer - gratis. Det som kostar är om du vill SÖKA jobb - och den möjligheten fick du inte genom de register du refererar till. Jag som varit och letat skådespelare även innan tiden för Filmcafe vet exakt hur man gick tillväga då. Det var via kontakter, register och skolor osv. Det var dock knappast enklare eller billigare för skådespelare på den tiden. Dom hamnade ju inte i alla dessa register av en slump, utan det var ju något dom fick jobba för. Dom var tvungna uppdatera alla register genom att skriva ut CV:n osv rent fysiskt och skicka. Med allt vad det innebär i administrativa kostnader för tryck porto osv. De måste ju lätt sprungit iväg i bra mycket högre belopp än ett medlemskap i Filmcafé.
  •  
    David
    Skådespelare
    Detta stämmer faktiskt inte för innan dessa sidor dök upp så fanns man med i castingbyråernas register som var gratis som sedan produktionsbolagen fick betala för att få gräva i. Med det här systemet förlorar dom många bra skådisar. Är inte alltid den med störst plånbok som är den bästa skådisen. Se bara på Thorsten Flink
  •  
    Kurt
    Skådespelare
    Allt kan faktiskt inte vara gratis. Och Plus-medlemmar får mycket för pengarna. Visst, det är tufft att behöva vända på slantarna och prioritera bort annat för att kunna vara med. Men enda sättet att få allt "gratis", är att skattefinansiera allt. Och då gäller det ju inte bara det du och jag vill göra utan en massa dyra grejer som andra pappskallar vill
  •  
    Robert
    Producent
    Hej! Vi har nyligen uppdaterat videoavdelningen, efter att många önskat det, till en fullt ut professionell funktion. Det innebär att du nu kan ladda upp längre filmklipp, i olika format och att alla kan se dem oavsett dator. Det går även bra att titta på klippen med en mobiltelefon, Ipad etc. Eftersom funktionen kostar mycket pengar att erbjuda är den exklusiv för medlemmar i PLUS.
  •  
    Åsa
    Amatörskådespelare
    om man inte är plus meddlem då
  •  
    John
    Regissör
    Denna funktion tycker jag bode finnas även för dom som är grundmedlemmar.

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!