Medlemmar från Filmcafe.se har huvudroller i ny långfilm

Medlemmar från Filmcafe.se har huvudroller i ny långfilm

ODJURET en film som inte värjer sig för något

Regissörerna Martin Jern och Emil Larsson är mitt uppe i produktionen av sin tredje långfilm och i huvudrollerna hittar vi medlemmar från Filmcafe.se.

Odjuret släpps fri

Filmens titel ”Odjuret” syftar på de delar av oss själva som vi väljer att gömma undan för att vi är rädda för dem och skäms över dem. Där gömmer sig otyglat hat, ohämmad sexualitet, egoism och våra innersta begär. Vad händer när vi tappar kontrollen över skuggsidan? Om odjuret släpps fri?

Inblandade har sagt att detta är ett projekt som inte kan bli bara ”okej”. Antingen blir det katastrof, eller så blir det genialiskt.

Män blir mördare

Filmen fick sin start för ett par år sedan då regissörerna chockades av fall där unga kvinnor mördats av unga män – fall där de var i samma ålder och kände varandra sedan tidigare. Målet blev att försöka förstå vad som driver männen till dessa fruktansvärda handlingar. Vad förvandlar dem till mördare och vad gör att unga kvinnor faller offer för deras våld?

Trots att ämnet är känsligt och svårt att hantera och trots att många människor kan ta illa upp så har Martin Jern och Emil Larsson bestämt sig för att det är den här filmen som de måste göra.

Hjälper långfilmsdebutanter

De har tidigare regisserat filmerna ”Fjorton suger” och ”Du & jag”. 2006 bestämde de sig för att göra ett uppehåll som regissörer och manusförfattare för att istället producera intressanta långfilmsdebutanter. Det resulterade i två långfilmer; ”Mañana” av Manuel Concha (som gick upp på biografer i maj och som härnäst ska tävla bland annat på Festival des cine de Bogota) och ”Knäcka” av Ivica Zubak (som visats på filmfestivaler över hela Europa).

Inspelning med stöd av SFI

Inspelningen sker i och omkring Helsingborg med stöd av Svenska filminstitutet, Film i Skåne, Helsingborgs Stad och BoostHBG. Beräknad premiär på Festivalen i Cannes i maj 2010.

Medlemmar från Filmcafe.se

I rollerna ser vi medlemmar från Filmcafe.se. Magnus Skog (Hata Göteborg) och den nya talangen Sofie Karlsson.

Filmen spelas in på 16mm och fotograf är David Grehn.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
17 augusti 2009

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.