Bli medlem Logga in

Karriär

Monologer för att söka till teaterskola Krönika

Monologer för att söka till teaterskola

ATT VARA ELLER INTE VARA… är nog världslitteraturnens mest berömda monolog. Här kommer listan på bra monologer för att söka till teaterskola!

Vill du läsa den här artikeln?

Du behöver prenumerera på PLUS för att kunna läsa den här artikeln.
Med PLUS får du:

  • Exklusiva artiklar, TV-inslag och tips i karriären
  • Svara på relevanta jobbannonser
  • Använda ditt CV som hemsida
  • Ladda upp 20 bilder, ljud och filmklipp
  • Marknadsföring direkt på filmbolagens medlemskonto

...och mycket mer.

Uppgradera till PLUS

Anita Molander, skribent för Filmcafe.se
31 mars 2020

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Maria
    Statist
    Ja herre gud, jag har sökt in till Teaterhögskolan några gånger nu! Snart dags att söka i Luleå, men vad gäller nervositeten innan så har man ju inte lidit i brist på den precis utan snarare tvärt om, men direkt jag kommer in på scen eller efter ca 2 sek efter så fungerar det.
  •  
    Anna
    Videoassistent
    Hade behövts när jag sökte in på gymnaiset :) fast jag kom in ändå. Var jättenervös minns jag men när man väl började gick det hur lätt som helst. Detta kommer vara bar när man söker till högskolor etc :)
  •  
    Karin
    Skådespelare
    Bra läsning till framtidens sökningar..
  •  
    Ashkan Josef
    Skådespelare
    Sandra Larsson: Joo det ska ju vara lite balanserad. Inte föör nervös och inte föör lugn som jag är xD Haha det skulle ha låtit som ett bra idé^^ Desamma. Lycka till du med.
  •  
    Sandra
    Amatörskådespelare
    Wohh!!! Aldrig nervös?! Jisses, jag är ett nervvrak! Riktigt jobbigt. Men, kan hålla med om att det kan pusha en, en liten spark i baken som... Men jag skulle rösta för lite mindre nervositet, jag blir illamående, kan bli yr i skallen och vill springa och gömma mig. Fast väl på scen efter några sekunder är det som bortblåst och jag är mer levande än någonsin. Om du delar med dig av ditt lugn så kan du få lite nerver av mig? Lycka till i Gbg, kanske ses där! [:)]
  •  
    Ashkan Josef
    Skådespelare
    Jag ska också på antagningsprov nu i februari i Gbg. Det är en sak som har stört mig under dem här 6 åren som jag har hållit på med teater och skådespeleri, jag blir aldrig nervös. Jag tycker att lite nervösitet pushar en och man kan göra bättre ifrån sig:) Så tycker jag. Fettgrym artikel förresten:D Hjälper en verkligen.
  •  
    Anita
    Skådespelare
    Du ska fullkomligt skita i den roll du ska spela när det gäller kläderna. Utom möjligen skorna. Klä dig som jag skrev, bekvämt och så du känner att du mår bra. Men absolut inte ens tillstymmelse till kostym. Neutralt och bekvämt och kläder du mår bra i. Samma sak här, fullkomligt ointressant för juryn vad du har på dig. De vill se dig och vad du gör av texten, inget mer. Lycka till Anita
  •  
    Sandra
    Amatörskådespelare
    Så jäkla bra artikel! Jag ska på antagningsprov i gbg i början av mars och har varit supernervig över VILKEN/VILKA monologer jag ska välja. Har dock hittat två som jag älskar och som är utmanande och roliga att göra nu. De känns helt rätt! Älskar tipset om skorna! Kanske låter som små saker, men är de inte dem som gör det hela? Diggar. Har även funderat över rekvisita men efter att ha läst detta kommit fram till att skippa det nästan helt och det blev megabra! Nu över till kläderna. Du skriver ”Klä dig så att du känner dig bekväm, säker och så attraktiv du kan. Nu menar jag inte gå-på-krogen-en-lördagskväll-attraktiv, utan bara så att du känner att du visar upp dig själv så som du vill vara. Klä dig så att du mår bra.” Ska jag alltså inte tänka alls på den roll jag ska spela? Funderar på att klä mig rätt så neutralt, vilket verkligen inte är min stil, men tror att mina ”vanliga” kläder kanske förstör intrycket jag vill ge av karaktären. Tops på hur jag sa fundera och göra här? Återigen, kanonbra artikel som hjälpte mycket!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!