Filmen Vilsen spelas in i sommar

Filmen Vilsen spelas in i sommar

I sommar filmar Rasmus Tirzitis, med flera andra medlemmar, en annorlunda deckare. Ambitionen är att göra en film som utmärker sig i genren och känns både ny och fräsch.

Inspelning i ett år

”Vilsen” handlar om hur vilsna människor kan känna sig i perioder av sitt liv och hur du uppfattas i olika situationer.

- Jag vill inte sätta en exakt prägel på varför filmen heter som den heter, utan låta tittaren skapa sig en egen uppfattning om vem det är som är vilsen, berättar Rasmus.

Inspelningen kommer att pågå i ett år i både Stockholm och Göteborg.

- En väldigt stor anledning till att jag vill göra filmen är teamet. Jag känner att vi har ett riktigt schysst och dedikerat team i den här filmen och alla är fokuserade och villiga att gör det där lilla extra för att det ska bli riktigt bra. Det ska bli grymt kul att få fortsätta arbeta med dem.

Crowd funding och digital teknik

Projektet finansieras privat och med hjälp av Crowd Funding. Produktionsbolaget Branbomm film står för tekniken i filmen som spelas in med en Canon 7D och Swedish Chamelon Rig.

- Det visuella vi är ute efter är en rå och skitig känsla. Publiken ska känna sig som en tredje part och ständigt vara i händelsernas centrum, säger Rasmus.

Rasmus har arbetat tillsammans med Göran Sjögren med förberedelserna sedan 2007 och inspelningen är noga förberedd med storyboards.

- Att ha ett projekt i utveckling under en väldigt lång tid gör att man hinner fundera och
vrida och vända på samma ide flera gånger.

Distribution på DVD och Blu-ray

Filmen kommer att distribueras på DVD och Blu-Ray via distributören Dark entertainment. Om det blir något mindre bioäventyr återstår att se, men det är i dagsläget inte uteslutet. 

- Jag pratade med några i teamet häromdagen om att vi står inför en rad med spännande och påfrestande utmaningar under den här produktionen. Vinsten för oss är den kunskap vi kommer besitta efteråt och som vi kan ta med oss till nästa projekt, avslutar Rasmus Tirzitis.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
20 juni 2012

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Christian
Christian
Den 25/3 släpps den första trailern för Vilsen. Se den på hemsidan (www.vilsen-filmen.se) och följ nedräkningen på Facebook: (www.facebook.com/vilsenfilmen)

Christian
Christian
För dig som vill se fler filmklipp, fler bilder och hålla dig ajour med vad som händer inom produktionen rekommenderar jag ett besök på hemsidan och givetvis även på Vilsens Facebook-sida. Hemsida: [url]www.vilsen-filmen.se[/url] Facebook:[url]www.facebook.com/vilsenfilmen[/url] <iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/BWSONu3kNT8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Christian
Christian
Igår släppte Moviezine.se, som första svenskt media, teasern till Vilsen. http://www.moviezine.se/video/204284[url][/url] [img]http://res.moviezine.se.s3-external-3.amazonaws.com/f34cf/f34cf6b8528c978d2fce3d59fe048893/postr_l.jpg[/img]

Fredrik
Fredrik
Väntar med spänning att få se resultatet.

Christian
Christian
Vi har precis kommit hem ifrån ett två veckors långt inspelningspass i Göteborg och hittills är 17 inspelningsdagar avverkade. För dig som vill följa oss lite närmare och se bilder ifrån det äventyret, så rekommenderar jag ett besök på websidan, www.vilsen-filmen.se

Linda
Linda
Det verkar som ett spännande äventyr :) ser fram emot att se den. Lycka till!

Staffan
Staffan
Ser fram mot att se denna! Lycka till Rasmus & Co!

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!