Hur du ska skriva ditt CV

Hur du ska skriva ditt CV

Krönika En av Sveriges mest erfarna rollsättare, Mari Molander, bjuder på de viktiga tipsen. Direkt från en rollbesättares perspektiv för att öka din möjlighet att bli rollbesatt!

Bra presentationsmaterial

Jag, Mari Molander, som har drivit företaget i alla år, har hunnit med ett ”gäng” olika slags produktioner under dessa år inom film, tv, teater, musikal, event, informationsfilm, reklamfilm, reklamfoto m.m. I perioder har jag jobbat 70-75% med utländska produktioner, där kraven på sökandes presentationsmaterial är hög. De är vana vid bra tagna stillbilder och uppdaterat material.

I bl.a. Tyskland, England, Frankrike, Österrike och Schweiz, där huvudsakligen mina Europeiska kunder är, finns det en fungerande agenturverksamhet som inte bara gäller professionellt utövande skådespelare, utan även dem som utomlands kallas för ”featured extras” samt statister.

Agenturerna är de som tillhandahåller Castingbyråerna med det professionella presentationsmaterialet. Castingbyrån kontaktar agenturerna,som i sin tur ger förslag på de roller/uppgifter som söks till produktionen, alternativt att de själva går igenom agenturens klienter. Kraven på bra presentationsmaterial och bra bilder har även ökat i Sverige.

Det första intrycket

De flesta castings startar med stillbilderna, det oerhört viktiga första intrycket. Jag vet inte hur många bilder jag har ratat under åren eftersom ansiktsbilden och helbilden inte levde upp till de krav arbetsgivaren hade för att man skulle kunna vara aktuell för jobbet. Jag satt med ett jättejobb för BBC från London, Holby City, som spelades in i Stockholm för knappt en månad sedan. Där var grunden till castingen att först visa upp stillbilder för det engelska teamet, producent, samt 1:a och 2:a regissören. Jag publicerade en annons för detta jobb, men tyvärr var det en mängd stillbilder från de som svarade som inte gick att visa upp för BBC. För mörka bilder, vissa hade solglasögon på sig, konstiga scensminkningar, tittar inte in i kameran och bilder tagna för långt bort från kameran var några av anledningarna.

Detta är ett återkommande dilemma och förminskar jobbmöjligheterna. Vissa lägger in semesterbilder från varma länder med en öl i handen, några har bilder med flera andra med i bild, man vet inte vem som är vem, någon har tagit en helbild på sig själv
i snön, avståndet till kameran är säkert 20 meter m.m.

En mängd jobbtillfällen har rykt under åren för att bilderna inte har gått att visa för kunderna. Det är inte alls bara på Filmcafe.se som detta problem finns.

Era bilder är A och O

Är det fråga om en stillbildskampanj så är det bara era bilder som är bevismaterialet på hur ni ser ut. Ni träffar kanske inte någon mellan er stillbildsansökan och själva plåtningen. Idag är kravet att bilderna ska vara MAX ett år gamla, helst bara några månader gamla bilder. Alla förändringar som t.ex. skägg/inte skägg, långhårig som klippt sig kort, färgat håret i en annan färg, gjort piercing, tatuering, extensions, måste uppdateras med en gång.

Vi som inte ingår i ovan nämnda kategori,tror i alla fall att vi inte förändras utseendemässigt, men ack vad vi bedrar oss… Gällande barn och ungdomar upp till 18 år bör bilderna tas om var tredje månad.

Ibland har vi möjligheten att vid en påbörjad stillbildscastning kalla in de förslag vi har och ta nya bilder i vår studio, men oftast är tiden för kort. Vi har då bett de vi castat att ta egna bilder och maila in till oss. Tyvärr är det sistnämnda oftast en bökig variant och har sällan fungerat bra. Bilderna har olika kvalitet, olika format, tagna med ”pryl hyllan” eller tavlor på väggen i bakgrunden. Återigen, dålig ljussättning kan ej visa ansiktsdragen, ger inget intryck av personen ifråga och ingen ögonkontakt med kameran.

Det är så synd att många av er missar jobbmöjligheter, era bilder är A och O.

Uppdatera ert material

När ni blir kallade till en casting för rörlig bild, film, tv, reklamfilm m.m, är chanserna ibland bättre och att ni förhoppningsvis ser ut ”ungefär” som ni gör på era stillbilder. Men det är lite samma här, branschen är oftast en ”bråttom-bransch” och vi rollsättare får inte tid nog eller möjligheterna att ”chansa” för mycket.Med ej uppdaterat material är chansen att ni får jobb liten.

Det är även väldigt förvirrande att vissa lägger upp en mängd bilder med ”olika” utseenden, olika hårfärger, olika styling, omöjligt att veta hur ni ser ut just nu? I reklam finns ju en huvudkund, uppdragsgivaren till produktionsbolaget. Deras gebit är inte att ”gissa sig till” ett utseende, de jobbar inom sin matvarukjedja, elektronikföretag etc, de ”ser vad de ser”.

De vill alltid ha ett professionellt collage av bilderna med de som är castade, att bilderna helst är tagna på ungefär samma sätt.

Så snälla medlemmar på Filmcafe.se,för att öka era jobbmöjligheter, gå in på era CV och gå igenom era bilder. Se till att ni ofta uppdaterar ert material. Jag lägger ofta ut annonser på Filmcafe.se och har gjort det i många år och som sagt, det är inte bara här detta problem infinner sig.

Vad jag som rollbesättare vill se på ert CV

Vad jag vill se som rollbesättare när jag går in på Filmcafe.se och castar upp:

1) Ansiktsbild, närbild, skuren några cm ovanför huvudet och ca 10 cm nedanför hakan. Tät bild. Viktigt med ögonkontakten och att ni tittar in i linsen, jag vill se er personlighet.

2) Att bakgrunden på alla foton är en enhetlig ljus färg, bra ljussättning, helst med fotoljus.

3) Ett ansiktsfoto skall bara vara ”au naturell”, där jag som rollsättare koncentrerar mig på ansiktsdragen och personligheten.

4) Helfotobilden för att kunna få en kroppsuppfattning.

5) Vissa har lätt för att skratta på bild,vissa inte. Känner ni att ni tillhör den första kategorin, ta ytterligare en ansiktsnärbild skrattandes eller leendes, det får dock inte bli krystat. Ni som tillhör den andra kategorin,jag kommer att rollbesätta er i allafall. Jag vet hur jobbigt det kan vara att behöva skratta på uppmaning…..

Akta er så att helbilden inte blir en ”Kalle Anka-bild”. Fotot skall tas med kameran i ”maghöjd” på den som fotas så att hela kroppen kommer med. Viktigt är att ni även här tittar in i linsen. Tittar ni åt ett annat håll kan det lätt ge ett osäkert intryck.

Personligen,behöver jag inte se bilder tagna i scensmink. Det finns alla varianter från monstersminkningar, vitsminkningar och låtsas-blodsminkningar etc. Jag vill bara se er,som ni är.

6) Och som sagt,INGA semesterbilder i coola solglasögon. Detta är inga bilder som går att visa upp för några kunder,”less is more”.

7) Jag är ej heller i behov av bilder i scenkläder, i kläder från inspelningar, polisuniformer etc. Vad ni gjort kan ni lägga in i er CV,det räcker jättebra.

Titta över era CV

Vill även råda er att titta över era CV, många har rullvis med text. Kom ihåg att det är en bransch där det ofta är bråttom, det räcker med att ni har listat ett axplock med vad ni har gjort.
För er som har en teaterutbildning i bagaget, lista tydligt vad ni gjorde under utbildningen- och vad ni sedan har gjort efter att ni gått klart.

Jag letar även titt som tätt efter dialekter, eller vem som pratar ett visst språk trovärdigt. Var mycket noggranna med ärligheten, att ni VERKLIGEN pratar denna dialekt som en infödd har, att ni VERKLIGEN pratar detta språk som en inhemsk, utan brytning. Gällande språk är det bättre att skriva, ”Pratar engelska obehindrat, men med lite svensk brytning” etc.

Detta gäller även de olika färdigheter ni har. Åker ni slalom, är hejare på att joddla, har spelat basket- och på ungefär vilken nivå ni ligger. ALLA färdigheter är viktigt att kunna söka på- och ärligheten på kunskapsnivån i allt detta är bara er till gagn.

Var noga med datumen

Mina annonser kan ibland ligga ute ett tag. Jag får in antal uppgifter/roller från produktionsbolaget och dessa förändras ibland under resans gång.

För att vi ska kunna samarbeta bra är det viktigt att ni svarar vilka datum ni kan medverka. Ibland har jag skrivit inspelningsdatum i annonsen, men vet inte vet vilken dag/vilken roll medverkan gäller, det kan vara flera inspelningsdagar som är möjliga. Då är det viktigt att ni är tydliga med vilka datum ni är tillgängliga då ni ansöker om jobbet.

Under den tid från att ni har lagt in er första ansökan och skrivit hur ni då kunde jobba kan jag ha visat upp er bild för produktionsbolaget, bolaget måste sedan visa det för annonsbyrå och kunden. När jag får svaret på vilka de vill ha kanske du själv inte längre är disponibel. Detta hände med flera på vårt sista jobb som spelas in nu, en informationsfilm för Apoteket, som jag annonserat om på Filmcafe.se. Processen är oftast som jag beskrev. Många är med att bestämma och det kan ta sin lilla tid.

Jag tror att alla vi rollbesättare är ute efter att castingen skall gå så smidigt som det bara går, för alla inblandade. Om annonsen är väldigt specad, det står klart och tydligt vad som sökes gällande åldrar, karaktär, etnicitet,eventuella färdigheter, när ni måste vara disponibla m.m, sök inte i onödan om ni inte kan ta jobbet. Chansa inte. Det blir många gånger ett irritationsmoment med onödiga ansökningar och tiden är oftast så kort när man castar.

Hoppas att mina synpunkter kan vara er till gagn, de är till för att försöka öka omsättningen på era jobb.

Hej och Lycka till!

Mari Molander
Molander A Casting

, skribent för Filmcafe.se
31 juli 2019

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Joel
Joel
Hej och tack Mari! God jul :)
2014-12-13

Catharina
Catharina
Tack för dina råd! Mycket matnyttigt som jag tar åt mig och många ändringar blir det :) Trevlig första advent!
2014-11-28

Martina
Martina
Skönt att få information från någon som sitter med detta dagligen. Tack för alla tips!
2014-08-04

Lille Peter
Lille Peter
Våldigt intressant och bra artikel. Om du har tid. Så skulle jag vara väldigt glad om du ville granska mitt cv och ge mig något råd med att förbättra det. Tack på förhand. :)
2014-07-06

Lena
Lena
Intressant! Tack för en informativ artikel!
2013-10-01

Lioudmila
Lioudmila
Tack Mari!
2013-03-19

Ben
Ben
Tack Mari Molander. Detta är väll skriven information. Mvh Ben Suljovic
2013-02-27

Johannes
Johannes
Jag har hittat skådespelare till ett rätt stort antal produktioner här på Filmcafe, från sju år tillbaka till alldeles nyssens. När jag behöver en skådis, eller en "typ", så vet jag att jag kan hitta det här. Mitt tips är att du som skådespelare eller statist ska försöka visa upp alla de "typer" eller uttryck du har. Vill och kan du spela både tokig komedi och seriöst drama ska du visa upp både de sidorna. Man kan inte se utifrån en knasig hatt och lösnäsa att du även gärna gör thrillers eller svartvita dramer. Att skådespelaren ska se till att kontinuerligt uppdatera sina bilder är något som man egentligen inte ska behöva säga. Ändå sitter folk med fem år gamla bilder, där de fortfarande har hår på huvudet eller väger tio kilo mindre. Då blir man sur för att personen tagit upp ens dyrbara tid i onödan med falsk marknadsföring, och lovar sig själv att aldrig någonsin anlita den skådisen, oavsett om man har en passande roll för honom eller inte [}:)] (OBS! detta gäller ingen av alla de skådisar som jag arbetat med, de har skött sin bildhantering väldig väl!).
2012-11-30

Lars
Lars
Mari beskriver en mycket professionell miljö med uppdrag i Europa, etc, vilket jag och flera med mig knappast kommer att få uppleva. Hennes ord är naturligtvis kungsord och alla bör väl sträva efter professionalism, men Filmcafe vänder sig även till filmskoleelever, nya filmarbetare och kanske rena amatörer. Har alla samma behov? Det vore intressant att få veta. Eller finns det medlemmar som av olika anledningar tycker att det underlättar att se statister på bild som olika rolltyper? Det kan blir en gedigen uppgift för Filmcafe att hitta en lösning som passar alla.
2012-11-30

Lars
Lars
Mari Molanders artikel är mycket värdefull och lärorik. Jag håller med Thomas om att man blir konfunderad inför möjligheten att lägga in 20 bilder i CV:t på Filmcafe när rollbesättarna kanske bara vill se tre. Nu har jag rensat lite bland bilderna. Ge oss gärna möjlighet att välja bilder till ansökan, sätta datum på bilderna, eller överväg Thomas förslag att dela upp våra bildalbum i ”bilder till ansökan” och ”bonusbilder”. Jag har kommit till ett par callbacks där regissören har haft ett collage med några av mina ”roliga” bilder från Filmcafe, vilka jag nog inte skulle ha valt till min ursprungliga ansökan. Så de kan fylla ett syfte.
2012-11-30

Thomas
Thomas
Väldigt bra skrivet Mari. Jag ser att jag kan förbättra mig själv även om jag redan försöker hålla profilbilden tydlig. Jag ska se till att byta till en mer professionell utan bakgrund dock. Administratörerna håller väl på med en lösning så att man kan välja vilka bilder som ska medfölja ett cv? Utöver dessa tycker jag annars att det kan vara en tanke med att ha ett par mer allmänna just för att se hållning och vardgligt intryck? Är det helt fel? Förvirrar det endast? Ska man bara ha ett par bilder sammantaget ändå, trots möjligheten att stoppa in flera? Lösningen som administratörerna arbetar med kanske kan innefatta en avdelning med ”roligare” bilder mer för sidans sociala del, den där vi statister och andra lär känna varandra? Eller ska vi hålla det på Facebook i stället?
2012-11-29