Överlev en amatörfilm

Överlev en amatörfilm

Krönika Genom mitt arbete med Filmcafe.se och erfarenheter av lågbudgetfilm har jag lärt mig några viktiga och avgörande saker som hjälper dig att identifiera nybörjare- och överleva inspelningen. Vilka jobbannonser förtjänar extra mycket uppmärksamhet- och vilka gör det inte? Hur tar du kontroll över en inspelning som inte är uppstyrd?


Bara för dig som är medlem i Filmcafe.se PLUS

Med Plus får du ut max av Filmcafe.se.
Ta del av alla fördelarna och bli en av dem som syns!

...och mycket mer.

Allt som gör din karriär roligare och enklare!

Uppgradera för endast 429:- och bli en av dem som syns!


Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
11 april 2022

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Christoffer
Christoffer
Bra artikel. En ny fras som har dykt upp är ”filmen kommer att visas på festivaler”. Känns som ett säljtrick snarare än ett löfte och jo jag hoppas på att åtminstone tre som jag har varit med om faktiskt kommer att göra det.

Jessica
Jessica
Ytterligare ett yttryck som får mig att dra öronen åt mig och ställa mig i startgroparna för att springa LÅNGT är "vi söker någon som kan hålla i kameran".

Johan
Johan
Bra artikel och väl formulerat!

Willy
Willy
Mycket tänkvärda ord.

Anita
Anita
Och det kommer gärna en fortsättning på den frasen om att det är svårt att beskriva kortfattat... "Det handlar i grunden om det goda mot det onda." Den frasen och när de säger att de letar "skådisar" - precis som Robert skriver om... Där tackar jag nej direkt. För då vet jag att jag har att göra med människor som tror att de kan springa innan de ens lärt sig krypa. Robert, rakt igenom en väldigt, väldigt bra artikel! Anita

Tomas
Tomas
Oj, vad bra skrivet! “Det är svårt att beskriva filmen kortfattat”, jo tjena. Den har man hört mer än 1 gång... :P

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!