Svensk action och skräck

Svensk action och skräck

Reportage Nu har filmen “Vilsen” äntligen premiär med medlemmar från Filmcafe.se både framför och bakom kameran.

Mörk genrefilm

Rasmus Tirzitis är medlem på Filmcafe.se och vi har haft anledning att skriva om honom tidigare. Han utmanar gärna den svenska filmbransch vi är van vid och efter att ha gjort bl.a. en fan-film i Star Wars universum är han nu tillbaka med en mörk genrefilm. Inspiration kommer från filmer som 22 bullets, Gran Torino och Mannen på taket.

- Publiken är van vid att se filmer som berättas ur en polis synvinkel, därför har vi tagit in flera karaktärer som står utanför polissystemet för att ge ett mångsidigt perspektiv på det som händer. Polisfilmer är en svensk motsvarighet till t.ex. cowboys eller för den delen de aktuella trikåklädda superhjältarna som dyker upp titt som tätt. Jag vill att publiken till en början ska känna sig bekanta med miljön och den situation som vi valt för att berätta vår historia, för att därefter skruva filmen till att bli något mer ovanligt, berättar Rasmus för tidningen Kulturen.

För fans av svensk film som försöker gå sin egen väg passar thrillern ”Vilsen” riktigt bra. ”Vilsen” handlar om utredningen av ett antal ritualistiska mord i Göteborg. När polisen tvingas slå sig ihop med en före detta pastor dras alla inblandade snart in i en mörk undre värld där även det övernaturliga visar sig vara inom räckhåll.

- Vill man få folks uppmärksamhet gäller det att sticka ut hakan. Man behöver pusha sig själv och sin produktion för att den ens ska synas på radarn och till och med då är det tufft. Eftersom det blivit ekonomiskt tillgängligt för så många att göra film är det fler som tävlar om samma tittare. En ung svensk film har störst chans att nå ut om den når en internationell publik, förklarar han för tidningen Kulturen.

Premiär i oktober

Listan på medlemmar som medverkat både framför och bakom kameran är lång och de ser garanterat fram emot det färdiga resultatet.

Premiär sker den 17:e oktober på video on demand (SF Anytime och Itunes med flera), och i rollerna ser vi bl.a. Yohanna Idha, Alexandra Zetterberg, och Göran Sjögren.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
25 september 2016

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Ashur
Ashur
Mina vänner hur söker man till att medverka ^^

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!