Gör det du älskar

Gör det du älskar

Krönika Om många år passerar och du endast får lite eller inget betalt för ditt kreativa arbete, betyder det att du inte är menad för arbetet och borde sluta med det helt? Betyder det att du inte har talang? Tänk om!


Bara för dig som är medlem i Filmcafe.se PLUS

Med Plus får du ut max av Filmcafe.se.
Ta del av alla fördelarna och bli en av dem som syns!

...och mycket mer.

Allt som gör din karriär roligare och enklare!

Uppgradera för endast 429:- och bli en av dem som syns!


Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
26 december 2021

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Fredrik
Fredrik
mycket bra artikel. från arbete med sveriges bästa svensk som fick silverdelfinen i cannes media awards. och pipedream som vann national geographic ” genius” jag fick inte betalt , men äran och glädjen delat med filmteamet. personligen så blandar jag reklamfilmer med kortfilmer . NEVER GIVE UP YOUR DREAM

Tommy
Tommy
Tycker att man måste bena upp frågan om man ska jobba utan betalning. Själv är jag gärna med i skolproduktioner utan betaning, om ingen annan i gruppen får betalt. (Även i skolproduktioner finns det en budget där man väljer var man vill lägga pengarna: på teknik, eller människor). I de flesta fall ställer jag upp i skolproduktioner gratis. Men jag har väldigt svårt att förstå varför man ska jobba för ett äpple i en reklamfilm, eller en teveserie. Då tar ju känslorna av att vara lurad, förd bakom ljuset och utnyttjad över och lusten att skapa försvinner för mig, inte spårlöst, men plågsamt. Varför ska jag jobba gratis när alla andra har betalt? Är jag mindre, eller rättare inget värd? Det är inte acceptabelt!

Lille Peter
Lille Peter
”If you want to be an actor, do something else. If you need to be an actor, welcome!”

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!