Bli medlem Logga in

Karriär

Tips för bättre huvudbild Reportage

Tips för bättre huvudbild

Huvudbilden är den enskilt viktigaste marknadsföringen för en skådespelare och det är förbluffande hur många som inte tar den på allvar. Det är dags att fixa till bilderna nu, när en rollbesättare ser din bild bland ansökningarna vill du att de ska tänka: “Ja, ring den personen direkt!” inte “Jag kan inte se hela ansiktet…”.

Vill du läsa den här artikeln?

Du behöver prenumerera på PLUS för att kunna läsa den här artikeln.
Med PLUS får du:

  • Exklusiva artiklar, TV-inslag och tips i karriären
  • Svara på relevanta jobbannonser
  • Använda ditt CV som hemsida
  • Ladda upp 20 bilder, ljud och filmklipp
  • Marknadsföring direkt på filmbolagens medlemskonto

...och mycket mer.

Uppgradera till PLUS

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
11 juli 2023

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Thomas
    Skådespelare
    Läsvärt. Jag tror att jag har rätt ok bilder för det mesta, men ibland är det bråttom att byta bild så den är uppdaterad när man tror att castare från en aktuell produktion kan tänkas titta in. Då får man göra det bästa av läget så man åtminstone har en bild med samma skägg eller nyrakade haka som man för stunden har i verkligheten. Det är för övrigt dags att uppdatera min nu, jag har mer hår på huvud och haka och vill hitta en neutral bakgrund i stället för grönska som det är nu.

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!