Bli medlem Logga in

Karriär

Vill du göra en julfilm? Reportage

Vill du göra en julfilm?

Sugen på att göra en perfekt julfilm? Varför inte fråga publiken vad de vill ha? I det här klippet förklarar en pappa varför han älskar julfilmer, och gör det på ett förbluffande konkret sätt.

Vill du läsa den här artikeln?

Du behöver prenumerera på PLUS för att kunna läsa den här artikeln.
Med PLUS får du:

 • Exklusiva artiklar, TV-inslag och tips i karriären
 • Svara på relevanta jobbannonser
 • Använda ditt CV som hemsida
 • Ladda upp 20 bilder, ljud och filmklipp
 • Marknadsföring direkt på filmbolagens medlemskonto

...och mycket mer.

Uppgradera till PLUS

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
19 december 2022

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

 •  
  Göran
  Filmpedagog
  Intressant läsning. Strax innan jag läste artikeln hade jag spånat lite på en helt annorlunda julfilm. JULKLAPPSSTJÄRNAN Obemannad utomjordisk rymdsond lämnar paket. Ett gäng forskare går igenom innehållet. Strax före jul ska forskarnas talesperson presentera resultatet för statsministern. Eller rättare sagt, statsministern är så upptagen att det blir till att tala med hans sympatiska dotter. Utomjordingarna har skickat microfiche med 10 megabyte text. Mer fanns inte plats för på rymdsonden. Budskapet är att utomjordingarna beklagar att deras tekniska begränsningar gör det omöjligt för dem att själva besöka oss, men de ska försöka skicka en rymdsond vartannat år, och vi jordbor välkomnas att lämna svarsmeddelanden till ifrågavarande rymdsond. Resan tar nämligen ett år åt vardera hållet. Så det hela är ironiskt. Nej, jag saknar planer på att spela in eftersom jag ej tänkt ut mer än det jag skrev ovan. Och efter att ha läst artikeln så kanske jag bör tänka om angående plotten.