Fjorton år och fart på karriären

Fjorton år och fart på karriären

Intervju Inez Dahl Torhaug är fjorton år och en av våra yngre medlemmar som redan har samlat på sig erfarenheter och fått fart på karriären.

Det här är det jag vill göra

Inez har varit intresserad av skådespeleri så länge hon kan minnas. Eftersom båda hennes föräldrar jobbar i branschen upplever hon det som naturligt att vilja jobba med skådespeleri och påbörjade sin karriär som femåring med en liten roll i ett radioprogram. Hon gick vidare med att vara statist i både film och tv-serier samt teaterpjäser på sin pappas teater.

- Det var med kortfilmen ”Jag tror jag är lite kär i dig” jag började ta det hela mer seriöst och började satsa mer. Jag började förstå att det här är det jag vill göra, för även om det kan var svårt ibland så är det väldigt roligt och inspirerande, förklarar Inez.

Förutom ett teaterläger i Norge har Inez inte gått på någon teaterskola. I höstas började hon på Vår teater/kulturskolan som hon tycker är både roligt och utvecklande.

- Jag har väldigt många personer som inspirerar mig och som jag ser som förebilder, både i min närhet och kända personer. Min största inspiration är Beyoncé. Beyoncé är ju otroligt duktig och har en jättehäftig röst och dansar, skådespelar och är en jättebra förebild för kvinnor i alla åldrar. Men jag är mest inspirerad av henne eftersom att hon har jobbat så hårt för att komma dit hon är idag och lagt ner så mycket tid. Det inspirerar mig väldigt mycket att hon, genom sitt hårda arbete har realiserat sina drömmar som hon haft sedan hon var liten.

Utvecklas för varje projekt

Inez har minnen från produktioner som även inneburit stora utmaningar, inte minst kalla och långa arbetsdagar.

- När jag var med i ”Jag tror jag är lite kär i dig” så behövde jag ta av mig tröjan och bara stå i BH vilket jag mådde ganska dåligt över och var väldigt tveksam till. När den scenen skulle spelas in och regissören Maria Eriksson Hecht märkte att jag inte mådde så bra över det så tog hon också av sig tröjan och stod bakom kameran i bara BH och byxor för att jag inte skulle känna mig ensam. Det hjälpte eftersom jag kände mig mer säker då.

Inez upplever att hon utvecklas för varje roll hon gör, speciellt när hon behöver våga och testa nya saker.

- Det är genom Filmcafé jag har fått de flesta av mina jobb och möjligheter. Jag är väldigt glad och tacksam för det!

Inez vann pris för “Bästa Skådespelare” på Stockmotion 2018 och på Grand Off i Warszawa för filmen ”Jag tror jag är lite kär i dig” av regissör Maria Eriksson-Hecht. Filmen är gjord för Aktiv skola av produktionsbolaget Pophunters och castaren hittade henne på Filmcafe.se. Hon vann även pris som ”Bästa skådespelerska” för ”Rebecka, ett Moderskapsportrett” av regissör Federico Cafaro på Daracoa Film Festival 2017, Spanien. Nu håller vi på Filmcafe.se tummarna för en blomstrande fortsatt karriär!

Missa inte kortfilmen ”Jag tror jag är lite kär i dig” nedan.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
24 februari 2019

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.