Medlem gör science-fiction-mysterium

Medlem gör science-fiction-mysterium

Reportage Filmcafé- medlemmen André Hedetoft möter Sydkorea under Asiens största fantastiska-filmfestival med den utvalda film och tv-serien Ever Girls.

Extraordinära historier

När ett mystiskt virus slår ut 99% av alla vuxna i hela världen kommer tonåringarna Nova från Malmö, Yun från Seoul och Joaquin från Arizona, hitta en ledtråd var till mysteriet. Ever Girls beskrivs som ett extraordinärt, underhållande, science-fiction-mysterium för en ny generation tonåringar på gränsen till vuxenlivet.

Bakom projektet står Filmcafémedlemmen André Hedetoft från Malmö, storyteller och exekutiv producent på Stjärnstoft Studios. Deras ambition är att utveckla extraordinära stories som kommer till liv genom film, tv och spel i nära samarbete med olika partners.

- Jag är pappa till tre fantastiska döttrar som inspirerar mig mer än allt annat att vara modig när jag berättar historier, förklarar André.

André upplever att de historier vi berättar för våra barn idag kommer att forma dem och påverka allas vår framtid.

Intresset är stort

”Ever Girls” är nu på väg till Sydkorea för att som officiellt utvald presenteras under NAFF på en av Asiens största filmfestivaler ”Bucheon International Fantastic Film Festival” mellan den 26 Juni - 7 Juli. Under filmfestivalen i Sydkorea kommer ”Ever Girls” att presenteras för både filmstudios och investerare från Asien, USA och resten av världen.

- Målet med mötet är att skapa och öppna upp för helt nya samarbeten världen över – men redan nu är intresset för ”Ever Girls” från Malmö stort och diskussioner förs med flera intresserade parter, berättar André.

Flera produktioner på G

Stjärnstoft Studios är även aktuella med ”Light Years From Home” tillsammans med exekutiv producent Ulf Hedetoft. Även det ett fantastiskt äventyrsmysterium.

Light Years From Home” handlar om de tre trillingsystrarna Amy, Eve och Loi som på deras 16-årsdag upptäcker att inkodat i deras DNA bär dom på var sin del av en vidunderlig karta. För att låsa upp mysteriet måste trillingarna återförenas och tillsammans avkoda de minnen som deras föräldrar har programmerat in.

- Jag är hedrad av att bli utvald till Sydkorea och ser fram emot att Asien får möta ”Ever Girls” och ”Light Years From Home” – detta är början på en fantastisk vänskap.” – avslutar André.

”Ever Girls” är skriven av Andreas Climent och produceras av Nima Yousefi från HOBAB som producerat ”Stupid Young Heart” som vann Crystal Bear på Berlin Filmfestival 2019 och ”A White, White Day” som hade premiär under Critics Week på Cannes Filmfestival 2019.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
25 juni 2019

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.