Långfilm om sorg och kärlek

Långfilm om sorg och kärlek

Intervju Maria Forslin är medlem på Filmcafe.se och har efter två års hårt arbete äntligen haft premiär med långfilmsdebuten “Gryning”.

Behövde ventilera

“Gryning” handlar om rocksångerskan Anna som förlorar sin dotter i cancer. Hon hamnar i en nedåtgående spiral av sorg och destruktivitet, där vägen tillbaka till kärleken och musiken är långt ifrån självklar.

- Jag hade själv genomgått en tuff period i livet, behövde ventilera och började därför att skriva på ett manus. Jag vill visa att hur tungt det än känns så finns det en morgondag, livet går vidare, förklarar hon.

Maria Forslin är producent, manusförfattare, regissör samt spelar huvudrollen i filmen som är ett 77 minuter långt romantisk drama. I huvudrollerna ser vi förutom Maria även Christian Sundgren och Felix Lundgren. Skådespelare hittade hon via Filmcafe.se.

Även producent och regissör

Tidigare har Maria medverkat som skådespelare i olika filmprojekt men hon har även regisserat två kortfilmer. Att ta steget till långfilm var ändå stort och sedan den första versionen av manuset var klart 2011 har hon arbetat med projektet.

- Finansieringen skrapades ihop med olika bidrag som t.ex. kulturstipendium och crowdfunding, där vi skänkte en liten del till barncancerfonden. Vi fick även teknikstöd från Film Västernorrland m.fl., förklarar hon.

Eftersom Maria även producerat filmen har projektet varit mycket utvecklande för henne.

- Det går inte alltid som man tänkt eller planerat, man måste verkligen vara en problemlösare. Det har varit mycket roligt att spela in filmen men det har även varit krävande! Ett speciellt minne är när jag spräckte läppen under en kyss-scen, då jag och min motspelare typ gick in för hårt i kyssen, berättar hon.

Se filmen på bio

Filmen “Gryning” går att se på Filmstaden i Sundsvall i 8 dagar och den 20/10 och 30/10 kl. 20 på bio Kaskad i Stockholm. Näst på tur för Maria är en ny kortfilm, denna gång med stöd från Svenska filminstitutet!

Här kan ni köpa biljetter till filmen på FIlmstaden.


Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
1 oktober 2019

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.