En del av Bonusfamiljen

En del av Bonusfamiljen

Intervju Fredrik Hallgren är medlem på Filmcafe.se och är aktuell med en av huvudrollerna i Bonusfamiljen. Vi snackar skådespeleri, utmaningar och tips.

Jag ville verkligen ha rollen

”Bonusfamiljen” är en dramaserie skapad av Felix Herngren, Moa Herngren, Clara Herngren och Calle Marthin för SVT. Serien är producerad av produktionsbolaget FLX. Fredrik kom i kontakt med projektet efter att han blivit uppmärksammad i tv-produktioner som “112 Aina” och “Karatefylla”.

- Efter vi spelat in själva piloten så tog det ganska lång tid innan vi fick ”GO” på att spela in serien och då fick jag provspela mot flera olika skådespelare. Jag tänkte att nu ryker jag snart, de vet säkert inte om jag är rätt för rollen eller inte. Men nu förstår jag att de antagligen var för att hitta rätt motspelare. Jag hade på känn att det här kunde nog bli något stort och jäkligt bra och jag ville verkligen ha rollen som Martin. Jag var mycket nervös under hela perioden jag skulle provspela, berättar han.

I ”Bonusfamiljen”, som snart påbörjar inspelningarna av en ny säsong, spelar han den oerhört bittre exmannen Martin. Att göra honom är en balansgång, tycker Fredrik.

- Jag ville göra honom till en karaktär som man kunde ogilla i stunder, men som man även skulle ha förståelse för. Det var väldigt viktigt för mig att man som tittare förstod vad den där attityden kom ifrån, att den bottnade i något och inte bara var påklistrad. Jag försökte tänka mig in i just det, hans sorg och vad är det som är viktigt för honom, förklarar Fredrik.

Livet som skådespelare

Fredrik har spelat på scen och i tv-, biofilmer och tv-serier. Han stod på scen första gången i åttonde klass och hamnade kort därefter i en amatörgrupp i Skarpnäck. Som äldre trivdes han inte med något jobb och längtade efter att skådespela igen vilket fick honom att börja på Calle Flygare och därefter Scenstudion.

- Tjusningen med yrket är ju att man får leka på jobbet, det är oslagbart. Det är föränderligt och jag hinner aldrig tröttna på det. Jag känner mig bra på det, inte fullärd, för det blir man nog, tack och lov, aldrig.

Förutom rollen som Martin i dramakomediserien ”Bonusfamiljen” har han även synts i flera andra filmer och TV-serier som t.ex. pappa Rudolf i nya Sune-filmen. Men även om Fredriks karriär ser lysande ut är det krävande att frilansa.

- Frilanslivet är ju både en förbannelse och en gåva på samma gång. När man väl jobbar så jobbar man ju oftast långa dagar, och ibland även på annan ort eller kanske t.o.m. i ett annat land. Och det är ju slitigt att inte kunna vara där för barnen och sin familj, att i perioder inte hinna med någonting annat än jobb. Det är ju en stress. Sen är man ju ”ledig” under andra perioder och har hur mycket tid som helst, men då kommer ju den ekonomiska stressen och tar över den andra stressen. Så man är ju nästan konstant stressad tyvärr. Men konstigt nog så är det ändå värt det…

Efter att ha haft flera stora roller i sin karriär och fler spännande projekt på gång sammanfattar Fredrik sina bästa tips.

- Fortsätt kämpa. Ha tålamod, ibland väldigt mycket tålamod. Det tar oftast lång tid innan genombrottet kommer. Våga kasta dig ut och gör det fullt ut. Glöm aldrig att lyssna på din magkänsla. Gå utbildningar och kurser när du kan. Var nyfiken och var en god kollega. Hitta ditt sätt att jobba på, din teknik som funkar för dig. Och viktigast av allt, ha kul!

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
28 november 2019

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.