Att driva en YouTube-kanal

Att driva en YouTube-kanal

Intervju Johanna Berg är skådespelerska och filmarbetare som varit medlem på Filmcafe.se i många år. Hon har studerat teater på Wendelsberg och arbetar på Örebros länsteater, men driver även en populär Youtube-kanal med 66500 prenumeranter!

Kreativt sätt att uttrycka sig på

Johanna startade en YouTube-kanal för att hon älskar att skådespela och hade så många filmidéer. Det blev ett kreativt sätt att uttrycka sig på och samtidigt få mer erfarenhet framför kameran. YouTube har blivit som en liten familj för henne där hon träffat några av sina bästa vänner. Hon har som mål att jobba med YouTube på heltid och kunna släppa 2-3 videos i veckan.

- Jag vill göra mer film, kortfilm, drama, humor, dokumentär och reality. Syftet med kanalen är att sprida glädje, skapa härligt innehåll och kunna jobba med något jag älskar att göra, förklarar hon.Viktigt med samarbeten

För Johanna är målet med kanalen att fortsätta utvecklas inom skådespeleri och att ha roligt.
Kanalen driver hon tillsammans med sin pojkvän Marcus Steenberg som är duktig på att både filma, redigera och göra effekter. Den största utmaningen för Johanna är att komma på bra innehåll kontinuerligt, som folk vill se och är aktuellt.

- Min bästa strategi är att tänka nytänkande och lägga upp samma dag och tid. Youtube är en perfekt plattform för längre videos. När jag gör kortare sketcher är Tiktok och Instagram perfekt! Vi har samarbeten med allt ifrån kreatörer, influencers, skådespelare, kompisar och företag. Jag tycker det är superviktigt att göra samarbeten med andra. Man lär sig så mycket av varandras erfarenheter. Och framförallt är det kul, vi har haft underbara filmdagar ihop med andra och materialet har blivit så bra!

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
8 september 2020

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.