Ny svensk Indieskräck

Ny svensk Indieskräck

Reportage ”Huset vid skogens slut” är en svensk skräckfilm med premiär i veckan. Både regissör och huvudrollsinnehavare är medlemmar på Filmcafe.se.

Skräck som språngbräda

Skräck är en tacksam genre att för nya filmskapare att visa vad de går för och vi har sett flera exempel de senaste åren. David F Sandberg visade hur man gjorde med kortfilmen Lights out, som först blev en succé på YouTube och sedan en amerikansk långfilm, för att gå vidare med Anabelle 2.

Skräckfilmer kan produceras med en liten budget och genren har en trogen publik som är förlåtande om det ser lite ”billigt” ut ibland. I den nya svenska indie-skräcken ”Huset vid skogens slut”, regisserad av vår medlem Jonathan Katzeff, ser vi en film med där ambitionen är att göra en stor film med lite pengar.

I huvudrollerna ser vi Filmcafemedlemmarna Minna Treutiger, Alexandra Alegren och Andrea Larsdotter.

Manus från förr

Filmen handlar om Astrid som blir våldsamt överfallen av en inbrottstjuv i sin lägenhet. För att bearbeta det som hänt åker hon till familjens stuga för att umgås med systern Louise och mamma Stina. Väl ute i stugan så försvinner Stina och Louise, och förövaren dyker än en gång upp för att avsluta vad som avbröts i Astrids lägenhet. Snart lär sig Astrid att förövaren bara är en liten del av något mycket större än vad hon någonsin kunnat föreställa sig.

Jonathan Katzeff har regisserat filmen och den första versionen av manuset skrev han redan som 11-åring även.

– När jag hittade det här manuset flera år senare så såg jag en charm i det. Jag såg framför mig hur jag kunde ta nyckelgrejerna. Det ska bli roligt att se vad folk tycker och tänker, säger han till lokaltidningen MittI.

Streama filmen via nätet

Han frilansade när inspelningen av filmen satte igång och bestämde sig då för att inte boka in sig på några uppdrag utan helt satsa på sitt egna projekt. Jonathans tanke var att själv spela in filmen likt två andra lågbudgetfilmer som han tidigare gjort.

– Jag ville egentligen bara göra filmen för att ha kul, leka med blod och testa vad jag kunde göra. Jag trodde absolut inte att det skulle bli såhär stort, säger han till lokaltidningen Mitti Söderort.

”Huset vid skogens slut” är 1 timme och 24 minuter lång och går att streama på nätet via SF Anytime och Itunes.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
24 mars 2020

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.