Agnes har en huvudroll i ”Bäckström”

Agnes har en huvudroll i ”Bäckström”

Intervju Nu har nya originalserien Bäckström haft premiär och i en av huvudrollerna ser vi Filmcafé-medlemmen Agnes Lindström Bolmgren.

Stjärnglänsande ensemble

“Bäckström” kretsar runt den rikskända mordutredaren Evert Bäckström som den här gången spelas av Kjell Bergqvist. Han kan stoltsera med att ha löst 99 procent av alla fall som han tagit sig an. Men när en dödskalle med skotthål hittas på en obebodd ö i skärgården ställs Evert Bäckström inför ett svårare mysterium än vad han hade kunnat föreställa sig.

Kjell Bergqvist har fått rollen specialskriven för sig men han får sällskap av en stjärnglänsande ensemble med bland andra Filmcafémedlemmen Agnes Lindström Bolmgren i en huvudroll. Hon spelar kollega Ankan Carlsson och är även känd för populära TV-serien “Vår tid är” nu och långfilmen “Tårtgeneralen”.

- Jag blev kontaktad av en rollsättare och gick på provfilmning. Först för en annan roll men sen gillade de mig till rollen som Ankan istället. Det var en otroligt rolig inspelning med mycket garv. Fantastiska skådespelare som inspirerade, peppade som också gillade att garva, berättar hon.

Övriga medverkande i Bäckström är bland andra: Livia Millhagen, Linus Wahlgren och Jens Hultén.

Utmanande scener

Agnes blev nyfiken på skådespeleri någon gång under högstadiet och sökte i smyg till teaterlinjen på Södra Latin. När hon fick veta att hon hade blivit antagen blev både chockad, nyfiken och nervös men bestämde mig för att ge det ett försök. Nu har hon flera större projekt i bagaget och upplever att hon utvecklas för varje roll. “Bäckström” är inget undantag och hon minns flera scener som var nya och utmanande för henne. Flera scener var långa, hade många människor på samma plats och mycket repliker.

- När vi spelade in scenen där det forsar in vatten genom kontorets fönster så var det sent på dagen, syrefattigt, övertrött stämning och on top på det ska vi spela att en obefintlig våg av vatten stormar över oss. Det blev väldigt fnissig stämning och svårt att hålla sig för skratt när vi såg varandras improviserade modern-dans-liknande rörelser, berättar hon.

Tips för att få fart på karriären

Agnes har flera spännande projekt på gång och ska medverka i ett projekt under våren som hon inte får uttala mig om än. Utöver det skriver jag hon en tv-serie som förväntas spelas in senare i år eller nästa år. Vi avslutar intervjun med att fråga om hennes bästa tips för att komma igång med karriären.

- Se till att uppdatera ditt CV med aktuella bilder i färg, ta lektioner och kurser, spela in eget material om du inte fått någon roll än, men välj inget för dramatiskt eller något som är alldeles för känt från film. Rådgör med någon som arbetar med film. Var på tårna och var ärliga med vad ni kan och vad ni inte kan. Försök ha roligt, man är alltid bättre om man gör det man själv tycker är bra och kul, avslutar hon.

”Bäckström” hade premiär på C More måndag den 23 mars där två avsnitt släpps samtidigt. Därefter släpps ett avsnitt per vecka. På TV4 är det premiär tisdag den 7 april klockan 21.00. Totalt består Bäckström av sex avsnitt.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
25 mars 2020

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.