Storvinst för Naures Sager

Storvinst för Naures Sager

Intervju Naures Sager vinner pris för bästa film samt ett produktionsstöd på 300 000 kronor för kärlekshistorien mellan en arabisk och en svensk kille.

En kärleksberättelse

I år arrangerades Pixel Skånes Filmfestival på ett annorlunda sätt än vanligt. En lång och härlig festivaldag online, med flera hundra tittare runt om i Skåne och andra delar av Sverige. Naures Sager tävlade med den färdigställda filmen 1 – 1, och det planerade projektet Ana Mithli och vann Bästa Film i klass 4 samt ett produktionsstöd på 300 000 kronor. I prispotten ingick även ett årsmedlemskap på Filmcafe.se.

- Jag ville skildra en kärleksberättelse mellan en arabisk kille och en svensk kille på ett roligt och avslappnat sätt. Samtidigt vill jag ta med publiken på en liten resa vilket jag kände var perfekt med den här berättelsen, berättar Naures.

Naures Sager gick ut filmproduktionsutbildningen vid Högskolan i Väst 2008 och har sedan dessa ägnat sitt liv åt att göra film.

- Det har varit en emotionell bergochdalbana, det gäller att inte trilla av. Jag har hållit hårt i min konstnärliga integritet, något jag är oerhört glad och stolt över. Nu hoppas jag på fortsatt medvind, berättar han.

Del av satsningen It’s love

Filmen spelades in med en Alexa Mini och är en del av satsninge “It’s love”, som är ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet och regionala filmcentrum. Totalt blev fem filmer utvalda och fick 300 000 kr vardera att göra sina filmer för.

- Det var så många tillfällen som skådespelarna fick mig att skratta, både on and off set. Hela inspelningen kändes magisk och overklig. Jag kunde fortfarande inte fatta det i flera dagar efteråt. Det blev en riktigt lyckad satsning med bra filmer, tycker Naures.

Festivalturnén stannande av

Naures använder Filmcafe.se flitigt varje gång han jobbar med film och har alltid gjort det. Det känns som ett tryggt hem som man alltid kan vända sig till, som är öppet och inkluderande.

- Jag letar ständigt efter nya skådespelare och teammedlemmar!

Festivalturnén stannade till riktigt ordentligt med tanke på nuvarande omständigheter men Naures hoppas på en ny chans då allt öppnar upp igen.

- Jag utvecklar några kortfilmer som förhoppningsvis ska bli något längre sen. Det är återigen väldigt självbiografiskt så jag är på jakt efter många arabiska skådespelare just nu. Coola, smarta och roliga araber yani.

För att se mer av Naures filmer kan man gå in på www.theuneven.com.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
26 maj 2020

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.