Lyser upp med humor

Lyser upp med humor

Intervju Medlemmar återupplivar webbkanalen Pseudoteve och lyser upp coronamörkret med humor. Nu kompletterar de öven med plattformen Instagram!

Pseudoteve återuppstår

Tio skådespelare och filmarbetare arbetade 2014 intensivt under en workshop i ämnet humor. De skrev på förmiddagarna i olika konstellationer, utifrån två givna teman och röstade sedan fram vilka fyra sketcher som skulle filmas på eftermiddagen.

- Ursprunget till Pseudoteve var att jag skulle göra en kortfilm sommaren 2014, men saknade en location och en skådespelare när det var en vecka kvar till inspelning. Snabbt tänkte jag om och utgick ifrån vad jag hade istället, berättar Urban Bergsten.

Nu när det är 2020, virusets år, har de återigen startat upp projektet och med samma premisser. Spegling av samhället, mobilkamera och stor entusiasm!

Nya workshops

Ödesåret 2020 har trätt med buller och bång. De flesta skådespelare och filmarbetare har fått sina inplanerade jobb inställda eller uppskjutna inom loppet av en månad. Då bestämde sig teamet som arbetat med Pseudoteve att testa med nya workshops, under de nya förutsättningarna.

- Därtill utökade vi även med Instagram, så nu kör vi parallellt där och på Facebook. Olika typer av material publiceras på de olika plattformarna, men det kan vara samma karaktärer. Utmaningen nu har varit att vi till en början var ”karantänade”, så det blev många karaktärer som vloggade etc., men även att hålla oss under minuten, något som Instagram kräver.

Teamet experimenterar nu vidare med formatet och har producerat nytt material i sex veckor. Varannan dag publiceras filmer och bilder via deras olika kanaler.

- Den främsta anledningen till att vi gör detta är att försöka lysa upp mörkret med humor.

Spontanitet ger inspiration

Karaktärerna har skapats och nu återuppstått enligt principen “gräv där du står”. Alla karaktärer förhåller sig till vår verklighet, som den är. Vissa mer uttalat medan andra gör det i förbifarten.

- I detta nu filmar vi med våra mobiler. När världen öppnar upp kanske vi börjar använda ”riktiga” grejer igen. Samtidigt är det i detta nu en av poängerna med serien. Det blir ju mer på riktigt. Som världen/verkligheten är nu, avslutar Urban.

Följ Pseudoteve

Följ Pseudoteve ni också!
Ni hittar dem via Facebook och Instagram

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
24 juni 2020

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.