Michael spelar mot Will Ferrell

Michael spelar mot Will Ferrell

Intervju Vår medlem Michael Hillberg är med i nya Hollywoodfilmen om Eurovision song contest där han spelar mot Will Ferrell.

Vuxit upp med skådespeleri

Som liten gick Michael i teatergrupper, bland annat på Calle Flygare och Kulturskolan. På så sätt har skådespeleriet alltid varit en del av hans uppväxt. Nu är Michael aktuell med en roll i filmen ”Eurovision Song Contest: The story of fire saga”.

- Jag gjorde mitt första professionella jobb när jag var 15 år. Då spelade jag mot Robert Gustafsson i tv-serien ”Rolandz på Turné”, som sedan också blev en långfilm. Sedan dess har jag fortsatt i det spåret, berättar han.

Aktuell med Hollywoodfilm

Michael satt på flyget från London och precis innan de skulle lyfta så läste han mailen i mobilen. Hans agent hade skickat en hälsning om en casting nästa dag för Nina Gold, en av UKs största rollbesättare. Michael ville inte missa chansen och bokade första bästa flyg tillbaka till London och gick på castingen nästa dag.

- Castingen gick jättebra och någon vecka senare fick jag ett samtal om att jag fick rollen! Det var en självklarhet att tacka ja och få spela mot stjärnor som Will Ferrell och Rachel McAdams.

Michael fick rollen som Godfry Heirdaul – en kulturreporter från Svenska Dagbladet som intervjuar duon i filmen. Michael var nervös i början men det var en riktigt bra stämning på inspelningsplatsen. Will Ferrell har skrivit manus till filmen och ett skäl till val av av tema är att Ferrell är gift med svenskan Viveca Paulin sedan 20 år.

- Hela produktionsteamet och alla skådespelare var hur sköna som helst. Will Ferell och jag kunde snacka lite svenska med varandra mellan tagningarna, berättar Michael.

Många projekt pausade

På grund av Coronapandemin är många projekt pausade, men Michael ska spela in en internationell långfilm baserad på Lars Noréns pjäs ”Blod” i slutet av sommaren och under hösten. Han ska även medverka i den tredje säsongen av BBC-serien ”Somewhere in London”.

- Sen har jag en del andra riktigt spännande projekt på gång men som jag tyvärr inte får berätta så mycket om än, men jag kan säga att Pierce Brosnan kanske ska vara med i ett av projekten…

Mikaels avslutande tips till andra som vill arbeta med skådespeleri är att sätta upp konkreta mål.

- Det finns såklart massor av saker man kan göra och olika vägar att gå, men jag tror att det är viktigt att sätta konkreta mål och jobba hårt. Det är väldigt få skådespelare som slår igenom över en natt, avslutar han.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
26 juni 2020

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.