Sara i amerikansk TV-serie

Sara i amerikansk TV-serie

Intervju Vår medlem Sara C Kennedy är aktuell i säsong 3 av den amerikanska TV-serien ABSENTIA (Amazon Prime) där hela säsong 3 kretsar runt hennes rollkaraktär. Sara är boven i dramat!

Måla med alla färger

Sara C Kennedy arbetar som skådespelerska och är bosatt i Ystad där hon en av medlemmarna i den fasta ensemblen i Ystad Stadsteater. Hon startade sin bana som dansare men varvade hela tiden med teater och funderade mycket på en karriär som musikalartist. Sara utbildade sig på Malmö Musical Academy och träffade där två fantastiska teaterlärare som inspirerade henne att välja yrket skådespelare.

- Nu har jag arbetat som skådespelare i 20 år. Jag gör jag både film, Tv, teater och röstjobb. Jag har en egen liten studio där jag läser in böcker och gör andra röstjobb. Jag är glad att jag får lov att göra lite av varje. För mig är det som att måla med alla färger, berättar Sara.

Huvudroll i amerikansk TV-serie

Långt ifrån Ystad ägde inspelningen av den aktuella amerikanska TV-serien Absentia rum. Den spelades in i Sophia, Bulgarien men utspelar sig i Berlin och Boston. Absentia handlar om en en FBI-agent som efter att ha förklarats död i frånvaro måste återta sin familj, identitet och oskuld då hon är misstänkt för en rad mord.

- För att arbete utomlands så är det bra, kanske t.om. ett måste, att ha en agent. Jag har agent både i Sverige men också i London och det var min engelska agent som fick ett breakdown angående rollen i Absentia. Hon skickade in mig som förslag till den engelska rollsättaren som blev nyfiken och ville se mer av mig. Jag skickade in en self tape och efter ca. två veckor så ringde min agent och berättade att jag tagit mig igenom nålsögat, rollen som Brigitte Kerlan var min!

Sara var lyckligt lottad då de skrev in fler scener i manuset med hennes karaktär efter de första inspelningsdagarna och fick förklarat för sig att sådant bara händer om de är nöjda med hennes arbete.

- Jag har ju hört andra som haft ganska tuffa upplevelser då de filmat utomlands men min resa var från början till slut bara bra. De tog god hand om mig och jag blev en i teamet direkt.

Projekt i Sverige

Sara upplever att det viktigaste är att fokusera på hemmaplan i början av sin karriär. Ibland är det stiltje och det händer ingenting men plötsligt smäller det till.

- Det gäller att fortsätta arbeta även då det inte finns så många jobberbjudanden. Lägg upp en strategi för vad du ska göra och hur du kan göra. Se över ditt material. Gå kurser och utöka ditt nätverk. Håll igång :) Då blir det också roligare i livet!

Sara hoppas att hon ska få göra mer utmanande roller även här i Sverige och tycker att hon passar perfekt som den starka krigarkvinnan på ett slagfält, en flummig spåtant i en gränd eller en stilfull drottning.

- Nu ska jag göra en kortfilm och sen en långfilm men än är det inte officiellt så jag kan inte berätta mer. Jag ska även spela teater i höst, avslutar hon.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
25 augusti 2020

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.