Få ut max av Filmcafe.se

Få ut max av Filmcafe.se

Reportage Det är helt gratis att vara Grundmedlem på Filmcafe.se. Du kan skapa ett CV, bli hittad av rekryterare, få hjälp med filmkarriären och etablera ett nätverk. Är du seriös med karriären har vi dessutom verktygen för att hjälpa dig ta nästa steg!

Bilder på ditt CV

En bild kan säga mer än tusen ord men en bra huvudbild är ovärderlig. Rollbesättaren behöver kunna se båda dina ögon och de bör vara i fokus. Ögonen bör utstråla en känsla av värme, kontakt, entusiasm och spontanitet, allt du söker hos en vän. Bilden ska visa upp dig på det sätt du ser ut, men på en bra dag. Huvudbilden bör inte vara för nischad.

Rollbesättare rekommenderar att du har minst ha en neutral porträttbild, en profilbild och en helkroppsbild på ditt CV. Att publicera ytterligare bilder med med större bredd ökar chanserna att bli kontaktad ännu mer. Anledningen är att du eliminerat allt gissande till en rad områden du vill rikta in dig på. Som medlem i Filmcafe.se PLUS kan du ladda upp 20 bilder till ditt CV.

Svartvita bilder har blivit ovanligare än färgbilder och anledningen är förstås att du visas upp bättre i färg. På Filmcafe.se visar dessutom statistik att färgbilder får betydligt fler ”klick” än svartvita bilder.

Filmklipp på ditt CV

Rörliga bilder är ett kraftfullt verktyg och adderar också väldigt mycket till ett CV. Idag har rollbesättare så lite tid att ett videoklipp ibland ersätter huvudbilden och i vissa fall t.om. en provfilmning.

Du kan även använda Filmcafe.se för att uppmärksamma dina filmer på t.ex. YouTube eller Vimeo. Om du har din film på You Tube vill du säkert rankas högre även där för att synas maximalt. Att bädda in filmklippet du laddat upp på You Tube här på Filmcafe.se innebär garanterat fler visningar. Fler visningar av klippet driver dig även uppåt i söket på både YouTube och Google!

Visa upp ditt CV utanför Filmcafe.se

Har du skapat ett CV visas du upp för andra medlemmar inne på Filmcafe.se men vi rekommenderar även att du marknadsför ditt CV utanför sajten. Om du vill ha jobb är det viktigt att sprida ordet om dig till alla potentiella uppdragsgivare som finns därute.

När du visar upp ditt CV utanför Filmcafe.se kan du få hälsningar direkt till ditt konto på Filmcafe.se och behöver inte visa upp privata kontaktuppgifter. Du behöver inte administrera ytterligare en hemsida utan alla bilder, filmklipp och branscherfarenheter som du uppdaterar ditt CV med uppdateras automatiskt utanför Filmcafe.se.

Nedanför har vi sammanställt några tips för att du så enkelt och effektivt som möjligt ska kunna marknadsföra ditt CV utanför Filmcafe.se.

1) Att bara publicera ditt CV utanför Filmcafe.se och hoppas på att det slinker in en och annan besökare ifrån Google fungerar såklart. Men om du vill ha många besökare och bli en spelare i din genre så gäller det att vara aktiv på diverse sociala nätverk. Förutom LinkedIN, Twitter och Facebook. kan även bloggar kan ge lysande bra besökstatistik!

2) Har du någonsin undrat varför vissa sidor ligger högt upp på Google och andra inte gör det? Den absolut viktigaste faktorn när Google rankar ditt CV är hur många sidor som länkar till dig, så kallade inlänkar. Dessutom spelar det en stor roll hur pass “viktig” sidan som länkar till dig är. En länk från aftonbladet.se ger alltså inte bara fler besökare än en länk från “Pelles privata blogg”, det ger dig också en bättre ”page rank”.

3) Kika efter länklistor inom din bransch. Du tillhör kanske ett antal branschorganisationer som har länklistor för sina medlemmar. Fråga om du kan få ha med länken till ditt CV.

4) Gör en lista med nyckelord- när en surfare söker på något av dessa ord så vill du att ditt CV ska dyka upp. Upprepa inget ord mer än tre gånger, annars kan sökmotorerna kasta ut dig. Har du varit med i större filmproduktioner ska du vara noga med att ha med den informationen på ditt CV. Filmtitlar söker många på.

Om du är PLUS-medlem kan du publicera ditt CV utanför Filmcafe.se med ett enkelt knapptryck.

1) Gå till ditt CV
2) Välj det CV som du vill länka till
3) På ditt CV finns en länk överst på webbsidan.

Glöm inte att tipsa alla dina vänner om din nya hemsida! personligen har jag med den i brevfoten på mail.

Etablera ditt nätverk

Att kontakter och nätverk är mycket viktigt i den här branschen vet de flesta. Möjligheten att träffa och underhålla kontakter i branschen är också något som gör Filmcafe.se unikt! När medlemmar besöker ditt CV är det ofta förtroendeingivande att se vilka du samarbetar med. Dessutom hjälper du dina vänner- och de dig, att nå ut! Dags att börja nätverka!

1) Vill du att en person ska ingå i ditt nätverk så besöker du personens CV.

2) När du står på någons CV klickar du på länken ”Lägg till i nätverk”. Nu skickas en förfrågan till personen du vill placera i ditt nätverk.

3) Om din förfrågan blir godkänd kommer ni att visas i varandras nätverk. Om din förfrågan nekas kommer du inte att kunna placera personen i något av dina nätverk.

Nu är det bara att nätverka på!

Aktivitet lönar sig!

Så snart du har uppdaterat ditt CV visas det högre upp i sökresultatet när en rollbesättare letar talanger till sin produktion. Du visas även upp på vår mötesplats för alla de som följer dig där.

På vår mötesplats kan du marknadsföra dina evenemang samt ladda upp bilder och filmklipp för alla att se! Här kan du även se vilka andra medlemmar och produktionsbolag som är inloggade.

Filmcafe.se är en plats där vi hjälper varandra och att det är ett utmärkt sätt för dig att visa upp dina kunskaper. Dela med dig av ovärderliga tips och bygg ditt varumärke!

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
7 mars 2021

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!