Skräck i skolmiljö

Skräck i skolmiljö

Intervju SVT fortsätter att satsa på nya dramaserier för ungdomar och den 10 juni började den efterlängtade andra säsongen av ungdomsserien 12:13 att sändas. I en av huvudrollerna ser vi vår medlem Moa Nåsander.

Skräckis i skolmiljö

”12:13” beskrivs som en ”skräckis i skolmiljö” och säsong två tar vid där säsong ett slutade. Det är slutet av sommarlovet och Mårten och de andra i Spökklubben ska snart börja i högstadiet. De har besegrat 1213-kontot och oskadliggjort mobilen. Men plötsligt börjar konstiga saker hända. Det verkar som att någon eller något är ute efter hämnd!

- Jag sökte rollen via Filmcafé. Först skickade jag in en selftape och sen gick jag på kanske fyra provfilmningar. Den sista gången fick jag träffa regissören och spela mot skådespelaren som spelar Mårten i serien. När jag fick mailet om att jag hade fått rollen blev jag jätteglad och sprang runt i lägenheten och tjöt av glädje. Det var en stor dröm som gick i uppfyllelse, berättar Moa.

Hon har många roliga minnen från inspelningen men ett som Moa kommer att tänka på var när de åkte till ett naturreservat för att spela in en scen där hon skulle klättra ner för ett brant berg.

- Det kom en speciell klätterinstruktör som övervakade säkerheten och gav mig instruktioner om olika grepp och hur jag skulle klättra. Jag hade en sele på mig under kläderna när jag klättrade men det syns förhoppningsvis inte i filmen, berättar hon.

Foto: Hampus Bleckberg

Nya erfarenheter

Moa hade inte så många erfarenheter framför kameran när hon fick rollen. Att bli sminkad, påklädd och hålla ordning på alla yrkesroller på inspelningsplatsen var nyttigt.

- Det viktigaste jag lärde mig är att man måste samarbeta i grupp och ha tillit till hela teamet. I början var jag lite nervös, men efter ett tag lärde jag mig att slappna av och att det inte gör så mycket om någon scen blir lite fel, då tar man bara om den eller löser det på något annat sätt. Jag har också lärt mig att ta regi och vara mer naturlig framför kameran.

Skådespeleri är Moas stora intresse och de nya erfarenheterna har öppnat vägen för andra jobb.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
15 juni 2021

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!