Inez i ny storfilm

Inez i ny storfilm

Intervju Stjärnskottet och Filmcafe-medlemmen Inez Dahl Torhaug. spelar huvudrollen i Crazy Pictures nya storfilm UFO Sweden.

Långfilmsdebuterar

Nu avslöjas namnen på skådespelarna som axlar de ledande rollerna i Crazy Pictures nya storfilm UFO Sweden, deras första film sedan de internationella framgångarna med succéfilmen Den blomstertid nu kommer. Det 17-åriga stjärnskottet och Filmcafe-medlemmen Inez Dahl Torhaug långfilmsdebuterar och spelar huvudkaraktären Denise.

- Det var enormt spännande när vår rollsättare påbörjade arbetet med att hitta Denise och vi var inställda på en lång och svår process. Denise är en karaktär som måste bära större delen av filmen på sina axlar så det var av oerhörd vikt att hitta rätt. Därför blev vi enormt lättade när vi såg bandet som Inez skickade in, det var ju hon, det var så självklart. Vi blev golvade av hennes närvaro och visste direkt att hon var exakt det vi letat efter, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Övriga roller spelas av Jesper Barkselius, Eva Melander och Sara Shirpey. Inspelningen har nu satt igång och filmen beräknas ha biopremiär under julen 2022.

Sjukt taggad

Inez är just nu är aktuell i TV-serien Det som göms i snö och som 2018 tilldelades utmärkelsen Bästa skådespelare på Grand OFF Award - World Independent Film Awards, en av världens viktigaste festivaler för oberoende film, för sin roll i kortfilmen Jag tror jag är lite kär i dig.

- När jag läste manuset blev jag sjukt taggad, det här är verkligen ett så stort och unikt projekt. Det är också jättespännande att få chansen att spela en så stark och häftig karaktär som Denise och att dessutom få göra allt detta tillsammans med Crazy Pictures gör att jag alltid lämnar inspelningen med ett leende på läpparna.

Vid sidan av huvudrollen innehåller UFO Sweden många starka karaktärer. Övriga nyckelroller spelas av Jesper Barkselius (Den blomstertid nu kommer, Jägarna 2), Eva Melander (Gräns, Flocken) och Sara Shirpey (Top Dog, Alex). Den omfattande inspelningen av filmen pågår just nu i och omkring Norrköping.

Började med radioprogram

Inez påbörjade sin ”karriär” när hon var fem år och hade en liten roll i ett radioprogram, efter det har hon varit statist i både filmer och tv-serier.

- Filmcafé har absolut varit en stor hjälp, det är genom Filmcafé jag har fått de flesta av mina jobb och
möjligheter. Jag är väldigt glad och tacksam för det, avslutar hon.

Idén till filmen fick Crazy Pictures i samband med att de hörde talas om att det fanns en riktig ufo-förening som arbetar med att utreda mystiska fenomen och som heter UFO-Sverige. Crazy Pictures tog kontakt med föreningen och det visade sig att eldsjälarna i föreningen även drev världens största ufoarkiv, Archives for the unexplained, i Norrköping.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
23 september 2021

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!