Huvudroll i SVT-serie

Huvudroll i SVT-serie

Reportage Vår medlem Felicia Kartal har fått en stor roll i en ny dramaserie för ungdomar.

Dramaserie för SVT

Felicia har fått fart på karriären efter att ha spelat dotter i den mycket populära serien Snabba Cash på Netflix. Nu kommer vi även att få se henne i ”Fejk”, den satsning som SVT gör på dramaserier för äldre ungdomar.

SVT:s nya dramaserie ”Fejk” handlar om tre tjejer som är sammanflätade kring en traumatisk händelse. Vad är egentligen fejk och vad är äkta? Att vara sann behöver kanske inte handla om att säga sanningen utan att vara sann mot sig själv.

Hoppas på fler säsonger

Maria Karlsson Thörnqvist har skrivit manus och ska regissera serien som börjar spelas in i maj i framför allt Dalby och vid Vombsjön, öster om Lund.

Fejk” ingår i den satsning som SVT gör på dramaserier för äldre ungdomar. Hit räknas tidigare tittarsuccéer som ”Eagles” och ”Festen”, liksom Sandra Beijers ”Allt som blir kvar” och ”Bror”. Målet är att det ska bli flera säsonger.

Felicia Kartal är även aktuell med Lust på HBO Max och säsong 4 av Lyckoviken på Viaplay. Det ska bli så spännande att få följa Felicias karriär!

Nedan kan ni se Malte Gårdinger som storebror Charlie, Felicia Kartal som Stephanies barndomsbästis Zoey och Meliz Kargle är mamma Claudia i Lyckoviken.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
10 maj 2022

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!