En roll i Gåsmamman

En roll i Gåsmamman

Intervju Christian Magdu är medlem på Filmcafe.se och aktuell med nya säsongen av Gåsmamman. Hur fick han rollen och vad har han för tips?

Annorlunda karaktär

När den sista säsongen av TV-serien Gåsmamman inleds är Christian Magdu åter aktuell i rollen som Yussuf. En elegant men livsfarlig man som vi introducerades för redan i säsong fem. Yussuf har händerna och fötterna i den internationella brottsorganisationen.

När Stina Meyer, som är rollbesättare på Bigster, frågade om han var intresserad av en karaktären blev han intresserad direkt, men han hade samtidigt några önskemål.

- Mötet med Stina och hennes assistent Linn blev som en workshop där vi verkligen hade kul tillsammans och testade en rad olika ingångar. Jag har spelat en del tuffa torped-typer genom åren på film och tv och jag var ärligt talat inte jättesugen på att göra det igen. Så vi kom fram till en väldigt annorlunda touch och ton för min antagonist Yussuf. Glädjande nog gillades den av både regissören Jocke Eliasson och Alexandra Rapaport, som förutom att vara stjärnan i serien också är exekutiv producent.

Christian beskriver inspelningen av Gåsmamman som en trimmad produktion med etablerade karaktärer som byggts upp över tid. Christian fick möjligheten att lära sig ett nytt språk och testade nya sätt att bygga sin karaktär, men han fick även lära av Alexandra Rapaport under inspelningen.

- Alexandras karaktär, Sonja Ek, är med mycket i serien. Alexandra kommer alltid väl förberedd, både praktiskt och emotionellt. Samtidigt kunde hon mellan tagningarna garva loss med oss, sköta sina sociala medier och jobba med producentbitar kring andra projekt som hon gör eller skulle börja filma parallellt. Det är imponerande och inspirerande att ha byggt upp en sådan karriär och tillvaro som skådespelare och kreatör. Hon är en förebild.

Christian ser fram emot att dela resan i säsong 6 med tittarna och ser särskilt fram emot flera scener som var superkul att göra tillsammans med kollegor som Sofia Ledarp, Joel Lützow, Shebly Niavarani och Alexandra Rapaport.

Christians tips

Det är viktigt att vara aktiv för att få roller och Christian betonar det egna ansvaret att träna och söka upp nya sammanhang där du får göra det du älskar. Det är viktigt att inte ge upp om en casting går dåligt och att ta vara på de nya chanser som erbjuds.

- En sak som hänt mig flera gånger är att jag gått in för en roll hos en rollsättare, inte fått jobbet, för att plötsligt erbjudas en ännu bättre roll flera år senare. Gå inte på auditions för just ”den rollen”, gå för att etablera en relation, ett förtroende och för att göra ett gott intryck. Det handlar inte om att berätta fram texten perfekt. Våga göra intressanta val i din audition, var inte rädd för att stå ut med din kreativitet - inom professionella och respektfulla ramar såklart. Var heller inte rädd för att type-castas i början på din resa, utan börja jobba och bygg upp ditt CV, så kommer nya utmaningar med tiden. Jag lovar, avslutar han.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
25 augusti 2022

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!