Roll i Hallströms nya långfilm

Roll i Hallströms nya långfilm

Intervju Emmi Tjernström är medlem på Filmcafe.se och är aktuell i Lasse Hallströms nya långfilm Hilma.

Stor roll

Emmi Tjernström har arbetat i filmbranschen i tre år och vi har bl.a. sett henne i produktioner som tv-serien Udda Veckor samt barnprogrammen Världens värsta kungar och Världens hemskaste sjukdomar. Nu är hon aktuell i Lasse Hallströms omtalade film Hilma.

I filmen spelar Lena Olin och Tora Hallström Hilma af Klint i olika stadier av konstnärens liv. Emmi spelar en större roll som huvudpersonens lillasyster Hermina. Hermina influerar och påverkar Hilma i sitt skapande på olika sätt under filmens gång och har en sammanbindande funktion i filmens storyline. Emmi beskriver det som fantastiskt roligt att få arbeta med så duktiga skådespelare och Lasse som en engagerande och tydlig regissör.

- Vid ett tillfälle låg Lasse på marken i det blöta gräset på Adelsö när han ville visa mig och Tora hur han hade tänkt sig en speciell scen. Att få jobba utomlands var också en häftig upplevelse och få ha på sig de vackra kläderna som vår kostymör Flore Vauville och hennes team skapade, berättar Emmi.

Emmis favoritminne från produktionen var en scen som tyvärr blev hårt nedklippt i den färdiga versionen av filmen.

- Jag och min familj i filmen åt middag utomhus och mina syskon började skojbråka och larva sig. Det eskalerade i ett mindre matkrig. Adam Lundgren, som spelar min bror, ville inte att de skulle använda en fejkpotatis eftersom den var så hård, så de använde riktiga! Det var en rolig scen!

Emmi tyckte även att det var jätteroligt var att få vara med då filmen hade premiär i bl.a. London.

- Där vi hade premiär och vi fick en jättestor Hilma-tårta!

Agent i London

Emmi har sin agent i London och hoppas på att den här rollen ska öppna upp för flera jobb utomlands.

Förutom Hilma är hon även aktuell med en mindre roll i Moa Gammels film ”Tack för senast”, som kommer ut närmare jul. Här har även en ensembleroll i Dröse & Norbergs Junglebook the Musical 2023.

Hilma är aktuell på biografer i Sverige och UK/Irland just nu och kommer till Viaplay Sverige den 18 November.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
31 oktober 2022

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!