Ibrahim i Netflix-serie

Ibrahim i Netflix-serie

Intervju Ibrahim Faal är medlem på Filmcafe.se och har en roll i årets julserie på Netflix! Kan det bli december snart?

Norsk serie

Ödets vägar korsas när ett oväder gör att både flygresenärer och flygpersonal blir fast på en flygplats och tvingas tillbringa de sista timmarna före jul tillsammans. Det är historien i den norskproducerade Netflix-serien Julstormen. I en av rollerna, utklädd till tomte, ser vi Ibrahim Faal.

- Vi filmade på flygplatsen i Oslo i början på 2022, samtidigt skulle vi alla coronatestas dagligen och vi, plus alla runtomkring, måste gå runt med en ansiktsmask. Främst då vi filmade på en flygplats. Så det var en väldigt märklig tid att filma på. Det var väldigt kul och surrealistiskt på samma gång.

Ibrahim hade redan haft kontakt med regissören Per-Olav Sørensen under en längre period och blev erbjuden rollen utan provfilmning.

- Det är så olika hur man förbereder sig för olika roller. Då detta är en norsk produktion var en del av förberedelserna att jobba med översättningar från norska till svenska, då alla jag spelar mot är norsktalande. I övrigt försöker jag plocka saker från mig själv in i karaktären. I denna produktion så skulle jag även vilja ge lite extra cred till kostymören och de som jobbade med mask. Då jag är klädd i en cool tomtedräkt utklädd som en tomte, förklarar Ibrahim.

Produktion för Netflix

Att Ibrahim var med i en större produktion för Netflix märktes då filmteamet bestod av betydligt fler än Ibrahim är van vid.

- Dock tänkte jag mer på att det var fina och proffsiga människor man arbetade med bakom och framför kameran. Att det är en produktion för Netflix är mest en bonus för alla involverade.

Ibrahim har varit aktuell med pjäsen Sehol, i regi av America-Vera Zavala, hela hösten. Pjäsen är skriven av den debuterande dramatikern Loran Batti. Bra manus och skickliga människor i teamet är det viktigaste för Ibrahims del då han engagerar sig i något projekt.

- Ge aldrig upp, ha tålamod följ din dröm, lär känna ditt hantverk, men samtidigt lev ditt liv och skaffa dig massor av livserfarenheter på vägen, avslutar han.

Den 16 december har serien ”Julstormen”premiär på Netflix. Från Filmcafe.se medverkar även Filmcafe-medlemmen Hanna Ardehn i en av huvudrollerna.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
24 november 2022

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!