Actionfilm med tuffa tjejer

Actionfilm med tuffa tjejer

Intervju Allt behöver inte vara långfilmer för bio! På Filmcafe.se produceras det även spännande kortfilmer och nu har actionfilmen “Min Tinderdejt- en hämndhistoria” premiär!

En hämdhistoria

Filmens producent Ignacio Cisternas tröttnade på hur tjejer traditionellt hamnar i en roll som offer i de actionfilmer som görs. Varför inte göra en film med två tuffa tjejer som tar hand om situationen själva istället?

Inspirationen kommer från situationer tjejer kan behöva stå ut med när de dejtar och vad som händer när någon utkräver hämnd. Repliken ”vi ska åka och skada någon och du får inte fråga varför” har Ignacio lånat från filmen ”The Town” med Ben Affleck.

Flera talanger

För att lyckas med en lågbudgetfilm krävs många talanger och Ignacio är inte bara producent, han är kock också!

- Förutom att vara producent och regissör för filmen så var den gamla kocken i mig väldigt mån om att fikabordet och luncherna skulle vara tip top på varje inspelningsdag. Man visar kärlek genom magen, förklarar han.

Stora delar av filmen finansierades av Ignacio själv, men han fick även hjälp av Danne Pedersen från Footstep Film & Media. Danne Pedersen sponsrade med utrustningen och var även involverad i postproduktionen.

- En klippa att ha med i teamet. En Macgyver i högsta grad, förklarar Ignacio.

Även Filmcafe.se var till stor hjälp då Ignacio behövde hjälp att hitta rätt folk och skapa kontakter.

- Förutom att det varit en stor tillgång nu när jag behövt skådespelare, har det även varit enkelt att skicka mitt CV som skådespelare när jag själv har sökt olika jobb i branschen. Ett extra tack till alla som varit med på resan med den här filmen, mot filmfestivaler. De flesta finns här på Filmcafe!

Flera projekt på gång

Förra veckan hade filmen sin världspremiär på The North Film Festival och tävlade om priset för bästa svenska kortfilm. Den har även kvalat in att visas på två andra filmfestivaler, en här i Sockholm och en i Polen.

- Nästa projekt är en pilot till ett filmmanus jag har skrivit. Jag fortsätter med min specialitet, action/komedi. Denna produktion kommer vara laddad med action så bidrag och sponsring kommer vara viktigt för att få ihop det. Då kommer det sökas skådespelare samt statister för fullt från Filmcafe. Jag längtar, avslutar Ignacio Cisterna.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
28 februari 2023

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!