Se upp för zombies

Se upp för zombies

Intervju Emil Broo är manusförfattare och regissör till långfilmen ”Se upp för Zombies”. En humoristisk zombiefilm!

Skräck och komedi

Emil är inspirerad av filmerna Shaun of the dead, Braindead och Zombieland. Från början handlade manuset om en fest som spårar ur, men snart kom zombies med i bilden. Han testade idén genom att berättade den för vänner och gensvaret var mycket positivt!

- Vi ville göra en annorlunda svensk film, men framförallt så gillade vi idén och storyn. Med intresserade filmarbetare och utrustning som vi fick låna kunde vi köra på!

Projektet har fått lokala stöd i Gävleborg och Dalarna samt haft sponsorer, men Emil har tagit från egen ficka också.

- Vi har använt två Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K samt gimbals, drönare och sliders. Vi använde även en RED-kamera till några bilder. Det blev riktigt bra i slutändan!

Utvecklande projekt

Från Filmcafe.se ser vi bl.a. de etablerade skådespelarna Thomas Hedengran och Mikael Almqvist. Vi hittar även medlemmar i biroller samt som statister. Emil beskriver att han fått träffa fantastiska och roliga människor under inspelningen.

- Det har varit utvecklande för oss alla. Film är mycket problemlösning, framförallt då pandemin slog till och man hade begränsat antal statister och skådespelare vid några tillfällen. Då fick man tänka på att ta vissa bilder vid senare tillfälle, använda green screen, använda kamerarörelser som man senare kan klippa ihop med andra bilder med flera veckors mellanrum osv.

Ambitionen är att distribuera filmen via nischade skräckfilmsfestivaler och streamingtjänster där den främsta målgruppen finns.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
21 mars 2023

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!