Bli medlem Logga in

Karriär

Maja Kin i Ture Sventon Intervju

Maja Kin i Ture Sventon

Väntan har varit lång, men nu blir det äntligen premiär för nya säsongen av Ture Sventon! Som ärkefienden Joanna Silver ser vi vår medlem, skådespelaren Maja Kin.

Rollsättaren tog kontakt

I denna säsong får tittarna återförenas med detektiven Ture Sventon (Robert Gustafsson) och ärkefienden Joanna Silver (Maja Kin). Maja blev kontaktad direkt av rollsättaren Oscar Bergman, som även rollsatte första säsongen av Ture Sventon.

- Vid tillfället pluggade jag regi borta i staterna och var bara hemma för att hälsa på över jul. Om jag ska vara ärlig så hade jag fått ett gäng nej tidigare och var inte jättehoppfull inför den här provfilmningen, men när jag och Oscar började testa så var det bara som att något äntligen klickade. Jag älskade att vara med Silver (karaktären), och det var som att hon hade hittat mig och kände precis samma.

Att tacka ja till produktionen när erbjudandet kom var en självklarhet för Maja.

- Att spela superskurk ihop med en av Sveriges bästa komiker Johan Glans - det var givet att tacka ja! Sen älskar jag att göra humor. Ture Sventon är ju underhållning för hela familjen och det var underbart att medverka i en produktion där det tillåts att köra på lite förhöjt spel. Sånt ser vi kanske mer av i amerikanska produktioner annars.

Skådespeleriet innehåller många element som Maja trivs med. Hon har en stor kärlek till filmkonsten och uppskattar känslan av att vara en del av ett team som alla sliter och gör sitt allra bästa. Det är häpnadsväckande när man tänker på hur många olika slags konstformer som går in i att skapa film. Hon beskriver erfarenheten som fruktansvärt utmanande och alldeles underbar på samma gång.

- I säsong två får vi se Vessla åldras något fruktansvärt - när vi skulle spela in de scenerna var jag inte förberedd på att möta Johan i full mask. Om någon hade filmat min reaktion när han vände sig om hade den lätt blivit viral kan jag lova.

Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa utspelar sig på detektivbyrån i Lingonboda, men under resans gång tas tittarna på en jakt som leder Ture och Matilda Jansson till Amazonas, Rom och Hawaii. Säsongen utgörs av 10 spänningsfyllda avsnitt.

Fler projekt på gång

I vinter väntar en produktion som Maja ser mycket fram emot att återbesöka, men hon kan inte säga mer om det i nuläget. Utöver det håller hon på att skriva på ett projekt ihop med Erika Cardenas Hedenberg och Linn Markussen som hon även tänkt att regissera på Gotland!

Maja vill avslutningsvis dela med sig av tips på hur en kan tänka för att få fart på filmkarriären!

- Först av allt, fäst inte bara blicken på framgång utan försöka också hitta kontakt med din inre konstnär. Det är i god relation med den som du kan skapa ditt allra bästa kreativa liv. Om du är intresserad av skådespeleri, gå och titta på teater, plöj film, man kan lära sig otroligt mycket av att bara observera andra. Att hitta någon karriär som du beundrar eller känner extra starkt för, det kan vara en indikator på vilken typ av skådespeleri du vill hålla på med. Kanske vågar du till och med nå ut till den personen och fråga om hur den gått till väga? Utbildningar är ett fint sammanhang att träffa andra likasinnade och Sverige har ett fantastiskt utbud av bra folkhögskolor med förberedande film och tetaerutbildningar. Vill du skådespela och står precis i början av din karriär är det smart att göra ett par statist-uppdrag bara för att komma ut på set och se hur en arbetsdag går till. Då är ju filmcafe ett perfekt forum att skapa en profil på så att rollbesättare enklare kan hitta dig.

Sist av allt, ha lite jävla anamma. Det är en sjukt tuff bransch, det tycker jag och det är jag övertygad om att även skådespelare som är mer etablerade än mig också känner. Trösten är att det alltid går nya tåg, och att skådespeleri är något man kan syssla med hela livet, avslutar hon.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
7 september 2023

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!