Bli medlem Logga in

Karriär

Ronja Rövardotter är på paus Reportage

Ronja Rövardotter är på paus

Finansiellt pressade Viaplay sparar pengar på att stoppa Ronja Rövardotter.

Nytt premiärdatum?

Det krisande tv- och strömningsbolaget Viaplay meddelade tidigare i år att man har inlett en översyn av hela verksamheten.

Inspelningen av mångmiljonsatsningen ”Ronja Rövardotter” är klar men finansiellt pressade Viaplay väljer trots det att inte sända tv-serien som planerat i år. Även om produktionskostnaderna redan är tagna finns det pengar att spara på att inte låta tittarna få se det färdiga resultatet.

– I nuläget vet vi inte vilka av dramatitlarna som kommer att visas nästa år, säger Viaplays presschef Susanne Nylén.

Något nytt premiärdatum finns inte i dagsläget. Det är inte heller klart om TV-serien, som har bland andra Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Vera Vitali och Pernilla August på rollistan, kommer att lanseras hos Viaplay.

– Ledningen har varit öppen med att de ser över samarbeten med andra aktörer och försäljningar, säger Susanne Nylén, presschef på Viaplay, till TT.

Flera av höstens stora dramasatsningar på Viaplay skjuts upp på obestämd tid. Utöver Börje, som släpps nu i November, finns inga närmare besked om hur det blir med Viaplays egna serier. Exempelvis är det oklart om eller när Leva life, med Hanna Ardehn, kommer att släppas på streamingtjänsten. Vi har inte heller hört någonting om Felix Herngren-produktionen Jana – märkta för livet.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
8 november 2023

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!