Bli medlem Logga in

Karriär

Ny VD för FLX Reportage

Ny VD för FLX

Joshua Mehr har utsetts till ny VD för FLX och tillträder sin nya tjänst den 8 januari 2024.

Många års erfarenhet

Joshua Mehr har många års erfarenhet från film och tv-branschen och har under de senaste nio åren arbetat som Head of Business Affairs på FLX med produktioner såsom Solsidan, Bonusfamiljen och Störst av Allt. FLX är ett av Skandinaviens största och snabbast växande produktionsbolag som idag ägs av grundaren och kreatören Felix Herngren och nuvarande VD Pontus Edgren tillsammans med SF Studios, som är majoritetsägare i bolaget.

- Jag är otroligt glad att Joshua Mehr, som har en oerhört god förståelse för branschen och FLX i synnerhet, har tackat ja till att axla VD-rollen på FLX. Jag vill också passa på att tacka Pontus Edgren för hans fantastiska arbete med att bygga FLX till att bli ett av Skandinaviens mest framgångsrika produktionsbolag. Vi ser mycket fram emot att fortsätta vårt fina samarbete under Joshuas ledning, säger Iréne Lindblad, VD för SF Studios och styrelseordförande för FLX.

Högkvalitativt innehåll

FLX har byggt sin framgång genom att producera högkvalitativt innehåll som tilltalar en bred publik och genom att kombinera en hög nivå av kreativitet med ett starkt affärsfokus. Joshua Mehr började på FLX 2015 som Head of Business Affairs, efter att ha haft en liknande roll på produktionsbolaget Another Park Film. Nuvarande VD för FLX, Pontus Edgren, har valt att lämna FLX på eget initiativ och han har fört en dialog med FLX:s ägare sedan en tid tillbaka för att säkerställa en smidig övergång.

- Jag är verkligen tacksam över alla fantastiska år med Pontus som VD på FLX. Som klipsk strateg med klurig humor och mycket hjärta har han fått FLX att växa till att bli ett av Sveriges största produktionsbolag och en fantastiskt rolig arbetsplats. Jag ser nu med glädje fram emot en ny spännande tid på FLX med Joshua Mehr vid rodret där hans kloka, kreativa och mångfacetterade idéer kan fortsätta driva FLX framgångar, säger Felix Herngren, grundare, delägare och kreativ chef FLX.

- FLX har med ett tydligt och starkt ledarskap samlat några av branschens bästa medarbetare och skapat en fantastisk plattform för kreatörer. Jag vill tacka Pontus för nio fantastiska år ihop. Det känns väldigt lustfyllt att nu bygga vidare bolaget ihop med Felix och alla medarbetare när vi går in en ny fas. FLX har alltid haft en enorm bredd och är väl positionerat i en föränderlig marknad”, säger Joshua Mehr.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
13 november 2023

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!