Bli medlem Logga in

Karriär

Hov1 Forever gör biosuccé Nyhet

Hov1 Forever gör biosuccé

Konsertfilmen Hov1 Forever har gjort publiksuccé under sin första helg på bio och hade fler besökare än Taylor Swift: The Eras Tour och Renaissance: a film by Beyoncé på deras respektive premiärdagar.

Fler biljetter

Tack vare framgången från den första helgen, med utsålda visningar, släpps nu fler visningar av filmen. Fredag den 12 januari och lördag den 13 januari är sista chanserna att se Hov1 Forever på bio. SF Studios distribuerar filmen i Norden.

Hov1 är ett av Sveriges mest populära band, och sommaren 2023 genomförde de 27 utsålda spelningar i Sverige och Norge. I den unika filmen Hov1 Forever får publiken följa med bandet på scen där de framför sina största låtar och möter sina fans. Samtidigt ges tittarna en inblick i bandets personliga samtal bakom scenen och när de producerar musik. Det blir en intim konsertfilm där fansen får komma nära sina idoler samtidigt som de får en stark musikupplevelse.

Hov1 slog igenom på den svenska musikscenen 2017 med sitt självbetitlade debutalbum ”Hov1”. Sedan dess har de släppt ytterligare tre album: ”Gudarna på Västerbron”, ”Vindar på Mars” och ”Barn av vår tid”. Alla har nått förstaplatsen på albumlistan och hyllats av deras miljontals fans runt om i Norden. Hov1 har även vunnit 7 Rockbjörnar, 6 utmärkelser på P3-guldgalan, 3 grammis-nomineringar och haft flest officiella singelettor i svensk musikhistoria.

Filmen hade premiär den 4 januari och är producerad av Hov1 med Henrik Hanson. SF Studios distribuerar filmen, som återigen kommer att visas på svenska biografer den 12-13 januari.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
11 januari 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!