Bli medlem Logga in

Medlemmar berättar

Träffat väletablerade filmskapare
Hej, jag vill gärna berätta en stund om film-/tvprojekt jag agerat i! Har träffat många väletablerade filmskapare, att det är omtumlande att tänka på. Louise Peterhof, Lena Koppel, Susanne Reuter, Nikolaj Coster-Waldau, Marcus Rodert, Rakel Wärmländer, Kasper Barfoed är en bunt filmgudar för mig som jag träffat. I våras hade jag repliker i fantasy-filmen ”The True Spirit Within”.

Rollen är som löjtnant, och jag gavs utrymme att improvisera. Betyder mycket för mig. Några tips från mig är att verka lokalt, eller främst inom regionen iaf. Samt genrer, projekt du tror kan betyda mkt för dig. Välj ut några yrkesinriktningar, och kör på det!
Joel
medlem sedan 2012
Jag blev kontaktad från Danmark
Hej Alla! Rose-Marie här! Har varit med Filmcafé i ett antal år. Jag blev kontaktad från Danmark i veckan och de hade sett min profil och ville gärna jag skulle söka till en reklamfilm. Nu har jag skickat in en Selftape. Jag har inte fått besked än men är ödmjuk och mycket förhoppningsfull. Ville bra skriva detta till er och att man ska aldrig ge upp.

Önskar er en fin helg!

Vänliga hälsningar från Rose-Marie
Rose-Marie
medlem sedan 2012
Biroll i långfilm
Efter många år på Filmcafe där jag tagit ett gäng statistroller som polis kunde jag använda min erfarenhet och bakgrund för att landa birollen som polisen Marcela i kommande SKRÄCKBiofilm KARUSELL som har premiär 20 oktober.

Mitt tips är att bli bra och nischa dig för karaktärer du vill spela. Bli så bra att rollen är naturlig för dig att spela. ♥️
Berna
medlem sedan 2012
Mitt första statistjobb
Har alltid älskat stått på scen sedan jag var liten! Alltid hållit på med dans och musik men aldrig vågat ta tagi skådespelandet!

Under förra våren fick jag mitt hjärta krossat och hamnade i en djup depression. Efter flera månader med samtal och pepping så tog jag mig i kragen och tog tagi mitt liv! Fixade körkort, renoverade klart mitt hus och skrev in mig på Filmcafe.se och sökte olika statistjobb för nöjets skull, trodde dock inte jag skulle få något jobb men plötsligt en varm sommardag så ringde telefonen och i luren svarade en tjej som berättade att jag hade fått mitt första statist jobb som polis! Vart överlycklig och tackade ja, därefter har jobben rullat in en efter en. Har spelat allt ifrån polis till viking hitills! Nu under våren/sommaren har jag några större projekt igång!

Så det jag vill säga er där ute är, även fast livet ibland är jävligt tungt ge aldrig upp! Finns alltid något positivt ur det negativa!
Emil
medlem sedan 2017
Jag blev headhuntad
Hej! På er alla. Jag blev headhuntad för några år sedan utav ett castingbolag i Danmark för "Familjen Jul II”. Dom ville ha med mig som Jul Nisse.

Jag svarade: Javisst det är kul, men att jag är typ inte så kort som en Nisse. Jag är 153 cm, ej dvärgväxt utan bara i modell mindre. :)

Men dom gav sig inte, så jag åkte över och provfilmade. Så tog det några dagar, så fick jag ett svar som jag aldrig någonsin har hört förut i hela mitt liv. Filmbolaget tyckte att jag var för LÅNG. :)

I denna branschen så behövs vi ju alla, stora-små, tjocka-smala, långhåriga-skalliga. Ja alla typer. Vi skall ju gestalta livet. Något som jag kan rekommendera är att skriva en hälsning att sända med, när du söker till olika uppdrag.

Lille Peter
Lille Peter
medlem sedan 2013
Kontaktad av filmbolaget direkt
Hej! Jag var med i en jätterolig inspelning. En reklamfilm för GBG filmfestival där jag fick både repliker och agera mycket framför kameran. Jag blev kontaktad av filmbolaget direkt efter att dom hade hittat mig via min sida på www.filmcafe.se. Jag behövde inte ens svara på någon jobbannons så det var ju en extra bonus! Dan
medlem sedan 2005
Allt kan hända i filmens värld
Hej! Mina första erfarenheter i filmens värld gjorde ja för mer än tjugo år sedan.På den tiden fanns inte det eminenta Filmcafe som vi har idag. Nej, på den tiden, i alla fall för min del, började det med en liten annons i Göteborgs-Posten.

Det var SVT som sökte statister till en produktion och jag kom med på en inspelning. Efter en kort tid blev jag uppringd om att vara med i ytterligare en produktion och då agera polis och det blev en riktig följetong med 10-12 inspelningsdagar. Men jag hade ju också mitt jobb att sköta så det blev till att pussla och använda komptid och annat. Åren rullade på och nya inspelningar fick tajmas med det vanliga jobbet och så kom Filmcafe in i bilden och man kunde skapa CV och söka jobben på ett smidigt sätt. Med åren har man också skaffat kontakter och vänner inte minst genom Filmcafe.

Numera är jag pensionär och som sådan har jag ju helt andra möjligheter att åta mig filmuppdrag och det har jag verkligen gjort. Alla jobb man söker får ju ju inte men det är bara att jobba på och söka vidare men över hundra produktioner med en massa mer inspelningsdagar har det blivit genom åren. Här är några exempel bara.

Vid juletid är det premiär på familjefilmen Håkan Bråkan där jag medverkar och även är med i trailern. Förra julen var det medverkan i Karl-Bertil Jonssons julafton, då som ölgubbe sjungande med Karl-Bertil och några andra.

Jag har också medverkat i några kortfilmer som jag fått framträdande karaktärer i, så allt kan hända i filmens värld när man minst anar det. Just nu är det lite tunt med uppdrag och det brukar det vara vid denna årstiden. Men snart är det nytt år och det går mot vår.

Janne Hansson
Janne
medlem sedan 2003
Undrade om jag ville medverka i reklamfilm
Att jobba som frilansare betyder ju som alla vet att man aldrig får bli sjuk. "The show must go on", vilket den som oftast har gjort för mig. Jag har sällan varit så sjuk att jag inte kunnat jobba.

Så tog jag min första (och enda!) vaccinspruta mot Corona i februari i år och jag blev väldigt sjuk. Har aldrig tidigare i mitt snart 70-åriga liv varit så utslagen fysiskt och mentalt. Jag hade konstiga, märkliga biverkningar efter sprutan i ca 6 månader. Livet blev oerhört mörkt och tungt. Sökte inga jobb eftersom jag inte hade ork att arbeta. Jag var riktigt nere på botten... När det var som allra mörkast ringde Erík Westerström, regissör på SL8 Studios. Han hade sett mig på Filmcafe och undrade om jag ville medverka i reklam för Zaplify, kanske joddla lite? Eriks energi och positiva röst fick mig att svara ja utan tvekan fastän jag var så dålig att jag knappt kunde stå upprätt. Det är ju helt fantastiskt att få ett jobb man inte har sökt.

Det blev några otroligt roliga och inspirerande timmar med det kreativa filmteamet på SL8 Studios. Det är inte ofta man får ha så roligt, jag t.o.m. glömde bort för en stund att jag var sjuk. Sen rasade jag ihop när jag kom hem igen, var dålig ganska länge men jag var helt klart en gladare sjukling än innan.

Det jag vill säga med den här lilla historien, vilket kanske låter lite klyschigt är att "När det är som allra mörkast, när man minst anar det, det är då det händer". Jag har blivit positivt överraskad så många gånger i livet, fått oväntade jobb jag aldrig sökt så GE ALDRIG UPP!
Siw-Marie
medlem sedan 2004
Ser mig själv på film och TV
Jag har alltid varit blyg och försynt men efter 40 så kröp jag ur mitt skal. Jag vågade vara någon. Att ställa sig på scen var en jättestor utmaning – men så underbart roligt. Att sen ta steget att få ha en filmkamera framför med fokus på mig kändes helt fantastiskt. Däremot att se resultatet var ju svårt. Självkritisk som jag är. Idag efter 13 år på Filmcafé känns det naturligt (dock fortfarande svårt att se mig själv på film och TV).

Med många, många NEJ så har det ju hänt att man har fått ett JA, du har gått vidare och vi vill ha med dig i ….

Idag har jag lärt mig att nejet kanske inte är riktat till mig som person utan rollsättaren var ute efter en annan karaktär, jag kanske var för gammal, ung, lång, kort, tjock, smal, blond etc.

Nu ser jag verkligen fram emot att någon ska se mig och vilja ha mig i en lite större roll. Under tiden så söker jag och hoppar på lite olika ”roller” och på fritiden blir det golf.
Maj-Lis
medlem sedan 2009
Spännande filmjobb
För 4 år sedan överraskade jag min fru med att anmäla mig som statist.”Nu när du går i pension måste du hitta på en hobby, du kan inte bara träna varje dag”.

Första månaderna hände inget så jag hade nästan glömt bort min anmälan när den statistansvarige för En del av mitt hjärta ringde upp. På den inspelningen gjorde jag ”high-five” med Jonas Karlsson, en av min frus stora idoler. Denna sekvens var även med på reklamen för filmen.

Jag blev helt fascinerad över hur mkt folk och arbete det låg bakom en produktion. Jag var SÅLD!

Därefter kom det in allt mer statistjobb, ibland gick det längre mellan uppdragen och ibland fick jag svar ganska omgående.

Nu vart det inte så mkt med pensionen då det är stor brist på sjukgymnaster men det har ändå funkar bra att saxa statistuppdrag med arbete.

Just nu är det inspelning av en Norsk-Svensk filmatisering av Quisling, ett av de roligaste statistjobb jag har gjort hittills! Agerar som en av åtta domare vilket innebär i stort sett aktion hela tiden då det är en rättegång som tar fyra dagars inspelning i anspråk.

Statistjobbet innebär att du träffar många intressanta och roliga personer med samma intresse som du, många som varit med i många år och andra som är helt nya. Kul att bilda ett nätverk för att dela med sig och få tips från kollegor.

Mycket imponerad också av dessa kunniga och pålästa statistansvariga som jag har träffat på.

Även om det inte blir svar på första eller andra ansökningen så får man inte tappa sugen utan det är bara försöka igen! Kämpa på!

Thomas
medlem sedan 2020
Inspelningarna var roliga
Jag sökte statistjobb till "Hålla samman" som spelades in i Ystad. Dock ringde dom upp mig och frågade om jag ville vara med och spela in ytterligare en dag i Tomelilla. Jag blev så peppad!

Inspelningarna var riktigt roliga, speciellt den i Ystad då jag skulle vara med i en allsång i parken. Alla sjöng och var med. Jag växer i mitt självförstorende varje gång jag "vågar" söka ett statistjobb och kommer med i produktionen.

Anneli
medlem sedan 2016
Jättespännande!
Genom Filmcafé fick jag rollen som en blyg kille på en dejtingshow! Detta var ett pilotavsnitt inför en potentiell serie och de betalade mig att resa tvärs över landet och bo där några dagar.

Jättespännande!
Jonathan
medlem sedan 2015
statistjobb hos Roy Andersson
Jag fick statistjobb hos Roy Andersson när han gjorde någon såpopera för Kanal 4 ,i några avsnitt.

Vi var på olika inspelningsplatser i Nacka strand och inne på någon resturang vid Stureplan där jag fick spela välklädd kvinna i bar och hotellmiljö ;respektive kvinna inlagd på behandlingshem,där jag gick omkring i min egen medhavda blommiga morgonrock.

Speciellt kul nu efteråt då han blivit världskänd och vunnit flera priser. Han var mkt trevlig att arbeta med!
Christina
medlem sedan 2012
Såg din profil på Filmcafe
I vintras så fick jag ett mail av en castare, ”såg din profil på filmcafe” stod det i ämnesraden och jag blev inkallad på provfilmning för en ganska stor tv-serie.

Detta var min första provfilmning för en skådespelarroll, tidigare har jag fått spela in selftape..

Jag åkte in till centrala Göteborg, släppte alla bekymmer och tog för mig. Kändes nästan självklart det här tänkte jag. Efteråt frågade jag castaren om när får jag besked? Som svar skulle jag vänta 1 månad, kanske. Bara 2 timmar har gått och så får jag ett till samtal och med det en callback. Regissören vill ses, jag ska få provfilma mot en annan skådis. Snabbt går det. Regissören avbokade i sista stund men jag och den andra skådespelaren får direkt en bra känsla. Nu svänger det.

Dagen efter min callback så skriver skådisen och frågar om jag är intresserad av att få en roll i en teaterföreställning, en person i ensemblen har hoppat av med bara två veckor till premiär. Sagt och gjort så tackade jag ja, testade mina vingar och memorera ett helt manus på 3 dagar.

Nu har jag ställt om i min karriär och valt att satsa på skådespeleriet. Vill ni veta mer så är det bara ta kontakt.
Guled
medlem sedan 2014
Extremt tillfredsställande
Mitt första statistjobb var med « Svart Krabba », 4 timmar filmning ute och vädret var inte snällt med oss. Kallt! Filmen hade premiär nyligen och det är extremt tillfredsställande att ha varit en del av detta. Man känner sig viktig och säger till dig själv « jag var där och bidrog ». Tack Filmcafe!

Hälsningar Saul Perez Valdes
Saul
medlem sedan 2021
Jag har fått nästan alla mina stora jobb via Filmcafe.se
Jag har fått nästan alla mina stora jobb via filmcafe. Jag blev nästan castad till rollen som Simon i Netflixserien Young Royals via filmcafe. Och fick samt en liten roll i serien.

Jag blev en av huvudkaraktärerna i The Weekends och Swedish house Mafia’s musikvideo som har vistas över 35 miljoner gånger på youtube.

Hoppas att ni tycker om min profil!:)

Allt väl, Stefan
Stefan
medlem sedan 2017
Sluta inte tro på dig!
För ungefär ett år sedan så skaffade jag filmcafe, och effekten av detta var något jag aldrig kunde föreställt mig.

Jag fick chansen att möta mina förebilder och idoler som jag länge haft en otrolig respekt för. Att träffa en stjärna som Eva Röse och få se hur hon agerar, skrattar och arbetar var mer än vad jag någonsin kunde önskat. Att få arbeta med Per Andersson, en människa i guld gav mig allt. Jag har lärt känna mer människor än någonsin och fått ett helt nytt syfte med mitt liv, karriär och vad jag älskar att göra.

För ett år sedan skaffade jag filmcafe. Först förstod jag inte riktigt hur det funkade, med efter någon vecka började jag förstå vad detta var och hur det gick till, jag såg att man kunde bli vänner och läsa vad andra hade åstadkommit. Även att se när andra var inne på min profil var spännande, men det var först när jag började att söka jobb och läsa artiklarna som jag fick massa tips, och erfarenhet!

Jag började att skriva ner vad jag hade jobbat med, månad för månad så fylldes det på och WOW jag fattade det knappt själv!! Jag var statist i flera flera filmer, kortfilmer, serier och massa annat, och en dag så fick jag chansen att få en roll med replik!! Jag var så så glad och detta gav mig en sådan energi som är svårt att förklara. Även fast jag bara sov 3 timmar den veckan så var det den bästa veckan i mitt liv. Att hålla på med film och skådespeleri har gett mig så mycket hopp, glädje och energi!

För ett år sedan skulle jag aldrig tro att detta var mitt liv, och där har jag filmcafe att tacka! Att vara en skådespelare betyder att få många "tyvärr men.." "nej" "du var inte tillräckligt" och massa tomma svar, men allt det är värt för att höra ett enda "JA". Tänk vad ett samtal kan leda till!!

Vad du än vill, och hur långt tid det än tar så är det värt det. Sluta inte tro på dig!
Nora
medlem sedan 2021
Träffade Mikael Persbrandt
Jag fick möjligheten att träffa Mikael Persbrandt när vi spelade in Den osannolika mördaren det var så roligt att få en pratstund med honom och fick även det med Peter Andersson 🙂 Johan
medlem sedan 2020
"Peppe" i Barnkanalens populära serie
Hej!

Jag som medlem i Filmcafe.se är stolt över att få dela med mig av de uppdrag jag har haft. Senast gjorde jag rollen som caféägaran "Peppe" i Barnkanalens populära serie "Otajmat". Den handlar om en otursförföljd tjej under hennes tafatta tonår där pinsamheter händer henne hela tiden och när hon önskar att hon kunde vrida tillbaka tiden så får hon en magisk app från ingenstans som kan hjälpa henne vrida tillbaka tiden varje gång något pinsamt händer.:D
Sodad
medlem sedan 2011
Tack vare er får jag jobba med det jag brinner för
Filmcafe.se är den bästa sidan som jag många gånger får jobb från! Verkligen värt att vara med hos er och tack vare er får jag jobba med det jag brinner för! Nämligen att arbeta med film! Lukas
medlem sedan 2013
Skam den som ger sig
Min karriär började 2011 när jag var med i Adressändring, Gungan. Den blev senare vald till Bästa reklamfilm, framröstad av svenska folket. Hade knappt någon erfarenhet innan, ej heller nån skådespelarutbildning.

Det tog lång tid innan jag fick nästa roll. Före Corona var jag säkert och provfilmade 10 ggr för samma castingbolag utan att få någon roll och till slut sa jag att nu kommer jag inte mer eftersom jag aldrig blir vald. Skam den som ger sig, åkte en gång till vilket resulterade i huvudrollen i en Ica-reklam. Personligen tror jag att det är viktigaste att man är sig själv och inte tar det personligt ifall man inte får det man söker.

Har nog besökt dom flesta castingbolag under alla dessa år. Vissa kommer man man bättre ihåg än andra, som tex Molander casting. JAG VILL VERKLIGEN ATT DU FÅR DEN HÄR ROLLEN, då känner man sig speciell. Tack för det Mari!

Tack Filmcafé för att ni ger oss möjligheten att medverka i filmens och reklamens underbara värld.
Katrin
medlem sedan 2011
Dagen efter blev jag uppringd av Jarowskij
En kollega på jobbet peppade mig att gå med i Filmcafe.se och skapa en profil. Redan dagen efter blev jag uppringd av Jarowskij och blev tillfrågad som statist i Vår tid är nu!

Sedan har det rullat på. Har velat utveckla mig så att jag kan få replik. Sökt en del men inte blivit vald MEN när jag skulle vara sjuksköterska i polisserien Huss blev jag uppmickad utan förvarning av produktionsbolaget. Då gick det hur bra som helst! Så roligt!

Älskar min hobby och söker allt inom Göteborgsområdet.
Lena
medlem sedan 2018
Jag har varit statist, modell och skådespelare
Allt börja med att jag blev arbetslös under pandemin, visste inte riktigt vad jag skulle göra. SAS kunde jag glömma helt och hållet.

Så trilla poletten när jag kolla på min vision board där stod ”Jag ska bli en skådespelare och modell” hur visste jag inte men att jag SKA bli det de visste jag.

Dagen efter berätta jag till mina bästa vänner om mina framtidsplaner som skådespelare. Aldrig har jag blivit så utskrattat i mitt liv. Jag lämna dom vid busskuren sårad/ledsen men jävligt motiverad de var som att de brann inombords.

Efter att ha googlat och frågat så hörde jag om möjligheten på Filmcafé.se snabbt å smidigt skapa jag en profil o sökte, sökte och sökte efter 2a veckan fick jag ett samtal medans jag cykla plötsligt ringer nån Sandra från IKEA och sa att jag är killen dom söker från den dagen tills idag har jag varit med på 55 olika gig allt från statist, modell till skådespelare på reklamfilmer, serien till film.

Livet är som en restaurangmeny beställer du så får du!

Men en sak ska du veta om den branschen du kommer få så mycket NEJ att de skriker om det men vi lever för JAet!

Mina vänner trodde inte på mig men JAG TROR PÅ DIG!
Ali Lazem
medlem sedan 2020
Jobben rullade in
Jag vill bli skådespelerska men vågade inte söka roller för jag var rädd för att misslyckas. Men sedan januari månad bestämde jag mig äntligen för att göra det! Man lever bara en gång, eller hur? Jag sökte en del men fick inga svar och började känna mig lätt frustrerad. Men sen helt plötsligt fick jag vara statist i en reklamfilm i Malmö och sen började jobben rulla in.

Nu söker jag jobb nästintill varje dag utan att vara rädd för att misslyckas. Jag är inte där än var jag vill vara, men jag känner mig redan som en vinnare!
Victoria
medlem sedan 2019
Mitt första statistuppdrag
Jag blev tvungen att pga hälsoskäl sluta i mitt dåvarande yrke för flera år sedan. Var arbetslös och ledsen. Då gick jag med i Filmcafe och efter tre dagar fick jag mitt första statistuppdrag i Bron 2! Det var så himla kul och jag träffade massor av trevliga människor,

Efter det har det bara rullat på med fler statistuppdrag, små roller och livet i stort ordnade sej till det bästa ❤️🎬
Ilse
medlem sedan 2013
Man möter nya människor
Att jobba som statist i olika produktioner, film och reklam, ger nya sammanhang när du är pensionär. Där har åldern inte samma betydelse - kan tom vara en tillgång...

Man möter nya människor, i nya oväntade situationer. Alla fantastiska människor med olika specialistkompetenser på set, medstatister, som alla är lika positiva och glada över att vara med, proffsiga skådespelare. Att ibland tom få bli stylad inför en speciell produktion som Vår tid är nu, var ju en särskilt trevlig erfarenhet. Just alla olika ansvarsområden som bidrar till helheten och som måste haft det svårt nu under pandemin. Så viktiga att lyfta fram!! Utan dem/er så blir det ju ingen film...

En eloge alltså till alla jag mött, bara positiva erfarenheter!

Tack! Kristina Edfeldt😊
Kristina
medlem sedan 2018
Jag har varit med i flera filmer
Jag heter Sara och är 44 år. Som statist och skådespelare på Filmcafe.se har jag varit med olika filmer. T.e.x. Solsidan och Ture Sventon m.fl. Sara
medlem sedan 2017
Kan jag så kan vem som helst
Jag har skådespelat i några filmer och gjort några filmer själv. Min första egna film tävlade i frame filmfestival och jag tog hem publikens pris i mellanvikt! Det gjorde mig oerhört glad och gav mig så mycket lust att fortsätta göra film

Kan jag så kan vem som helst!
Emmy
medlem sedan 2017
Galen konstnär i en musikvideo
Hej! Det finns jobb så finns det speciella jobb och detta hör till den senare kategorin! Fick förutsättningar att spela en lite galen konstnär i en musikvideo som skulle måla med "blod"!

Bestämde träff vid en nedlagd och ruffig industrilokal för inspelning typ 2 dagar efter att jag hade fått jobbet. Väl där - träffade regissör och fotograf och stylist och flera av artistens kompisar. Blev sminkad till en galen konstnär av en otrolig konstnärlig tjej - 1 timma senare repetition och strax för efter skarpt läge - där jag själv fick improvisera så mycket jag ville. Hela tiden i en skitig och mörk industrilokal. 2 scener filmades - en där jag går fram till en döende artist och tar "blod" från hans ansikte - nästa där jag använder blodet till att målar ett självporträtt av artisten.

Allt gick på 3 timmar och resultatet blev väldigt bra. Finns att se på Youtube med 115 000 visningar!

Med vänlig hälsning Björn
Björn
medlem sedan 2018
Bra jobb genom Filmcafe.se
Hej! Jag har fått tre bra jobb genom filmcafe under våren 2021. Har även ett till på G i höst 2021. Det gäller också att vara ödmjuk och tacka ja till jobb, även om det inte blev ex huvudrollen. Man är på plats och jobbar på. Knyter nya bra kontakter för framtida produktioner. Så har jag i stort sett alltid tänkt. Från att jag startade min karriär i tonåren. Vara lättjobbad och trevlig är garanterat också ett bonus.

Mvh Jimmy Uller
Jimmy
medlem sedan 2010
Allt är möjligt om man vill
Hej! Jag vill härmed berätta min historia att allt är möjligt om man vill. För min del började det hela för 7 1/2 år sedan.

Jag hade lite lågsäsong på mitt jobb, jag var fönsterputsare. Jag såg en annons om att man sökte statister till en internationell långfilm som skulle spelas in i Ystad. Jag skickade min ansökan och blev antagen för att delta i 5 dagar i denna produktion. Jag tyckte att detta var väldigt intressant att få vara med. Senare samma år spelades det in ett par produktioner i Malmöregionen som jag sökte och fick komma med.

Sedan dess har jag medverkat i ett 50-tal produktioner i långfilmer, kortfilmer, TV-serier, musikvideos, reklamproduktioner som visats på bl.a TV, teater, liveevents och voiceovers m.m. Jag har även fått prova på skådespelarroller med repliker. Det har hänt att jag blivit kontaktad för jobb som jag inte ens sökt, senast för ett väldigt välbetalt reklamjobb. Idag är jag pensionär men jobbar lite ändå när jag känner för det, vilket ger mig större möjligheter att vara flexibel och söka uppdrag inom den här branschen. Under de här åren har jag träffat många nya vänner, både statister och skådespelare.

Jag vill med detta säga att allt är möjligt för alla som vill och har tålamod, jobben kommer för den som ligger i lite. Därmed inte sagt att allt man söker ger resultat, långt därifrån. Dessa ord hoppas jag kunna inspirera alla er som hoppas.

Skrivet av en äldre man utan egentlig utbildning för dessa jobb men det funkar ändå. Allt gott till er alla därute.
Kjell
medlem sedan 2014
Tack för en underbar sida
Hej på er och tack för en underbar sida!

Filmcafé har varit en viktig hörnsten när det gäller att marknadsföra mig som skådespelare och då jag blev "veckans medlem" en vecka i slutet av förra året så sattes en boll i rullning. Anbuden ökade lavinartat i och med detta och det ena ledde till det andra. Jag blev inbjuden att göra en audition som jag inte ens sökt. Denna audition utvecklades och tog mig vidare i ytterligare ett par moment och det visade sig vara en roll i uppsättningen på Stockholms Stadsteater. Jag blev till sist inbjuden till ett personligt samtal med regissören och plötsligt var jag anställd vid Stockholms Stadsteater och har nu en roll i nyuppsättningen av "The Sound Of Music", på stora scenen. Det är en liten roll (jag är endast med i två scener, men JAG ÄR DÄR).

DETTA ledde i sin tur sedermera till att anbuden återigen ökade, så nu har jag fått börja sortera och tacka nej till flera jobberbjudanden. Helt overkligt! Jag lever verkligen min dröm just nu!
Andreas
medlem sedan 2018
20 olika produktioner
Jag började som statist tack vare min syster och fick mitt första gig januari 2020 och jag var överväldigad! Detta är ju vad jag vill göra! Min syster är numer min manager och jag gjorde över 20 produktioner 2020!

Mitt första år som statist var jag alltså med i 20 olika produktioner! B.la snabba cash, kärlek & anarki, vinterviken etc. Jag har även varit recitör för efterlyst och i huvudet på en gärningsman.

Är så tacksam över min syster som fixat detta åt mig! Nu vet jag vad jag vill göra och ser framemot vad 2021 har att erbjuda! Ge aldrig upp!
Jesper
medlem sedan 2020
Huvudroll i TV-serie
Under 2020 så fick jag möjligheten att spela in bland annat 8 stycken kortfilmer som biroll eller huvudroll, tre stycken reklamfilmer som biroll eller huvudroll och även två TV-serier med mindre biroller. Detta innebär att jag hade ett produktivt och kul år 2020 och detta är mycket tack vare Filmcafe och de uppdrag som annonseras här!

Ett jag minns extra tydligt är när jag fick rollen att spela ”Gamler” i kortfilmen Sten, Sax Påse som spelades in i Västerås. Det visade sig att regissören för kortfilmen och även flera ur teamet hade studerat på New York Film Academy (NYFA) precis som jag själv ska göra under 2021 så jag fick inte bara medverka i en kul och givande inspelning utan fick även väldigt bra tips och kontakter inför min USA-resa i år!

Detta är en av anledningarna jag älskar det här med skådespeleri, jag träffar så mycket intressanta, roliga, underbara och härliga människor under uppdragen, både framför och bakom kameran, personer som jag fortsätter träffa och ha kontakt med.

Tack Filmcafe för allt arbete ni gör och för att ni lyssnar vid feedback och tillhandahåller en sådan bra tjänst!

Nu ser vi fram emot ett produktivt och kul 2021!

/Henrik
Henrik
medlem sedan 2019
Plötsligt händer det!
Plötsligt händer det! Förra vintern reste jag runt i Australien, där jag sista veckan innan hemresa fick bo hos en familj. Mamman i familjen ägnade sig deltid åt skådespeleri och jag blev verkligen inspirerad. Jag minns att jag sa till henne, med glimten i ögat, att om någon bara hade hängt en möjlighet framför näsan på mig så hade jag satsat allt! Men aldrig att jag hade vågat söka något själv...

Samma dag som jag kom hem från Australien hade jag ett mail från en castare som sett mig på filmcafé, och undrade om jag ville skicka in en selftape. Är detta ett skämt tänkte jag? Vad är oddsen?

Men jag höll vad jag lovade och gjorde mitt absolut bästa. Det gick så bra att man i februari 2021 kan se mig i en biroll i SVT:s Festen säsong 3!

Det har gett mig enormt självförtroende och nu har jag till och med vågat söka en roll på egen hand! Tack snälla Filmcafé, möjligheterna är oändliga om man bara vågar!

Lina
medlem sedan 2018
Jag fick huvudrollen
Hej. Ibland får man höra att tyvärr så kan du inte vara med igen då du redan har varit med. Men då skrev jag att jag i stort sett inte syntes senast jag var med. Och det höll de med om och gav mig en ny chans och en ny casting där jag skulle vara chef.

Jag gjorde bra ifrån mig och fick rollen! Alltså en av huvudrollerna. Och därmed mer betalt också. Så det gäller att stå på sig och visa att man verkligen vill vara med! Att man vill synas och att agera!

Hälsningar Bengt Roos I Helsingborg.
Bengt
medlem sedan 2010
Jag blev kontaktad av en regissör
Jag fick en filmroll via Filmcafé! Jag blev kontaktad av en regissör angående en intressant filmserie. Han heter Richard Tomson och det roligaste är att det första avsnittet är klart och det heter BOB. Mer info finns på webbplatsen: https://www.thespaceapart.com Laurentsio
medlem sedan 2003
Ge aldrig upp
Hej! Jag kände nu att det var dags att dela med mig av de senaste jobb jag fått genom Filmcafé!

Efter närmare 10 års frilans inom branschen, så fick jag en större roll i den kommande tv-serien Pappas Pojkar, som har premiär på Dplay senare i år.

Det var en etablerad rollsättare som hittade mig här från allra första början. Och efter det så har förfrågningar om provfilmningar kommit i olika omgångar. Vilket tillslut resulterade i en roll. Så fortsätt synas, uppdatera ditt CV med bilder och rörligt material. Om rörligt material saknas så kan du skapa dig eget material där du exempelvis improviserar fram en scen.

Ge aldrig upp om det är skådespeleri du brinner för.

Hälsningar // Mattias
Mattias
medlem sedan 2008
Den andra rollen jag sökte fick jag
I våras förnyade jag mitt medlemskap på Filmcafé efter några års inaktivitet. Jag ville komma igång med rollsökandet igen och tänkte att jag inte hade något att förlora. Jag började titta i listan på alla olika filmjobb och sökte ett par stycken ganska fort. Den andra rollen jag sökte fick jag, en roll i SVT:s tredje säsong av Festen! Nu, ett antal månader efter att jag fick beskedet att jag fått rollen, har jag haft alla mina inspelningsdagar.

Jag är väldigt glad att jag insåg att man inte har något att förlora på ett medlemskap på Filmcafé. Jag fick en roll i SVT:s tredje mest sedda serie på nätet. Framför allt var det väldigt roligt, jag har känt att jag kommit närmare det jag alltid velat göra.

Detta var min första stora roll i en professionell produktion, men jag har fått roller i andra produktioner tidigare genom Filmcafé. Jag blev castad till en film - som inte blev gjord pga bristande stöd från SFI - men på den filmen jobbade en kille som praktikant, och han gör sina egna kortfilmer och fick upp ögonen för mig. Nu, några år senare, har vi gjort två kortfilmer ihop och planerar fler. Man har inget att förlora på att leta castings och att söka dem! Den lilla möda och kostnad det innebär är ingenting jämfört med att få en roll. När det är din dröm det gäller och när det är så lätt att hitta en massa sökta roller på ett ställe är det ingen tvekan om saken.
Isak
medlem sedan 2013
Många uppdrag framför kamera
Jag har filmat sedan 1995 .Går in ett par gånger om dagen på jobbsidan . Många gånger ser jag att dom söker olika karaktärer och från början tänkte jag att nej det kan eller vill jag inte men så sökte och söker jag ändå och i varje sökning jag gör skriver jag något smått och avslutar alltid med mitt mobilnummer fast det redan står på mitt CV.

Jag har fått många olika uppdrag framför kameran här smått som stort. För många år sedan hade jag svarat på en annons för filmen ”Simon och ekarna” och när dom sedan ringde för kostym prov blev jag överlycklig .

Jag hade inte riktigt läst att denna inspelning var i Göteborg men det berättade jag inte när jag fick reda på det utan åkte iväg från Lund . Fick massor av klänningar/kappor och hattar och egna galger med mitt namn på till inspelningen. Återvände hem och var överlycklig . Jag skulle få agera sittande i en av scenerna brevid Bill Skarsgård och reagera när han la sin hand i sin flickväns hand .

Hela denna dagen fick jag hjälp med ombyten och hela denna dagen och kvällen fick jag medverka i olika scener och efter sista tagning hade filmteamet beställt färsk pizza och läsk ( under hela dagen hade vi fått regält med mat och fika ) men så gott och vi var så trötta allihopa efter alla dessa timmar.Många minnen
Nina
medlem sedan 2009
Jag fick rollen!
Tidigare i år sökte jag en liten roll för en radioserie genom filmcafe. Fick tyvärr inte rollen, men de sa att de gärna sparade mitt CV. Några veckor senare hörde de av sig igen och frågade om jag ville komma på audition för ett annat projekt och provspela för en av huvudrollerna i en radioteater. Och jag fick rollen! Radioteatern har premiär senare i höst på Sveriges Radio. Annie
medlem sedan 2018
Statist i Snabba cash 2 ggr.
Jag blev medlem här för drygt 2 månader sen. Har varit med som statist i Snabba cash 2 ggr. Först som bargäst och sen med min bil. Det var hur kul som helst. Jag har varit statist i en annan serie också. Och jag är mig själv i ett avsnitt av en serie som kommer i höst på TV. Så det är kul att det rör på sig lite medan jag är ledig. Ihren
medlem sedan 2020
Jag har fått jobb via Filmcafé
Jag har faktiskt fått jobb via Filmcafé, utan att jag är premium! Första fick jag 2016 och blev uppsökt av ingen mindre än Roy Andersson och hans team! Fick komma på casting i hans studio, tyvärr fick jag inte rollen men fick ändå vara statist och käka middag hemma hos Roy! Häftig upplevelse minst sagt! I somras blev jag kontaktad av ett ganska nystartat produktionsbolag som undrade om jag var intresserad att spela en bikaraktär i deras novellfilm! Självklart tackade man ja!:) en väldigt rolig inspelning resulterade detta i samt nya vänner! Det var mycket tack vare mitt showreel som jag fick rollen så ett tips är att ha ett showreel, oavsett om man inte varit med så mycket. Varför inte spela in en monolog? Eller en presentationsfilm? Jag har själv varit med och castat film så av egen erfarenhet vet jag att rörligt material är ett stort plus! Jane
medlem sedan 2014
Flera jobb inom både reklam, serier och film
Jag har fått flera jobb inom både reklam, serier och film. Det roligaste med jobben är att träffa andra statister och dela erfarenheter. Jag har fått statistroller i bl.a. Springfloden, Saltön och Vår tid är nu. Ett riktigt roligt extrajobb! Charlotte
medlem sedan 2012
Tack vare filmcafe.se har jag fått snurr på min filmkarriär
Tack vare filmcafe.se har jag fått snurr på min filmkarriär. 6 år gammal har jag hunnit med två kortfilmer (Coola pappor, som ännu inte haft premiär när detta skrivs, och prisbelönade Vikarie) plus två TV-serier (Vår tid är nu Julspecial, som sänds i SVT1 julen 2020 och Huss som sänds bl a på Viaplay, i Kanal 5 och på tyska ZDF).

Det har varit jättespännande att få jobba tillsammans med duktiga skådespelare som Hedda Stiernstedt, Hannes Fohlin och Hanna Ullerstam med flera och duktiga regissörer som Måns Herngren, Jörgen Bergmark, Adam Starsmark och andra.

Och en sak har jag lärt mig, ALLA professionella människor framför och bakom kameran är jättesnälla och hjälpsamma på alla sätt. De har fått mig att bestämma att jag vill satsa på en framtid som skådespelare!
Lyvån
medlem sedan 2015
Mitt första skådespelaruppdrag jag fick genom Filmcafé
Jag minns mitt första skådespelaruppdrag jag fick genom Filmcafé. Det var en studentproduktion i Dalarna, en kortfilm med inspelning under 5 dagar. I bilen ditt vrålade jag allt vad jag kunde till mina absoluta favoritlåtar. Jag sänkte volymen och gav asfaltsvägen framför mig den bästa monologen den hört på längre och ja.. ett och annat överambitiöst dansvev med den fria handen han jag också med. Friheten i kroppen var helt komplett. Jag hade fått mitt första skådespelaruppdrag och J**lar vad jag levde!

Väl framme visade sig produktionsteamet vara ett manskap på uppåt 9 stycken, och fler blev det med de fyra andra skådespelare som skulle dyka upp under olika dagar under inspelningsperioden. Något jag fortfarande förundras över är hur otroligt professionella och välkomnande alla lyckades vara. Mot slutet av produktionen kändes vi som ett sammansvetsat kompisgäng som hängt ihop sedan barnsben.

5 slitsamma, givande och roliga dagar senare spelade vi in den absolut sista scenen för projektet.. och jag kunde inte sluta skratta. Vi hade en kille från studenternas skola uppklädd i sena 70-talskläder, med allt vad det innebar, som passionerat skulle förklara för min karaktär vad han sålde i sin vinylbutik. Jag fick lämna rummet minst 3 gånger för att hämta mig och regissören gömde sig bakom ett skynke i ett desperat försök att inte trigga igång mig igen genom sina egna skrattsalvor. När vi tillslut fick ihop scenen packade vi illröda och utmattade ihop utrustningen och samlades utanför för ett sista hejdå. Jag ursäktade mig över den onödigt komplicerade scenen, fick en whiskyflaska som tack och lämnade Dalarna med ett gäng nya vänner och bekanta som jag hoppas få träffa snart igen.

Och till dig som fortfarande väntar på ditt första uppdrag: Ge inte upp. Det kan ta tid, men ge inte upp. Jobba så hårt du bara orkar, och tillslut kommer din första roll. Ta då till vara på din chans och öppna ögonen för de fantastiska människor denna branschen har att erbjuda. Det är värt all väntan och slit. Jag lovar!
Linus
medlem sedan 2016
Många uppdrag genom Filmcafe
Fått många uppdrag genom Filmcafe! Jag har varit medlem några år i Filmcafe och fått många uppdrag i reklam och filmbranschen, senast var det nu i december då jag var med i Triss- reklamen. Ge inte upp en gång händer det!

Lycka till alla med era film- och TV-drömmar.

Shada Bazger
Shada
medlem sedan 2016
En dag så ringer en rollsättare
Många bäckar små... brukar man ju säga. En styrka som jag tycker Filmcafe har är att de blandar stora välbetalda projekt med mindre skolprojekt.

Det gör att man ibland som skådis kan välja mer med hjärtat än efter lönen när man svarar på en annons. I mitt fall var det så att jag valde ett skolprojekt med hjärtat som annonserades här på filmcafe. Något år senare hörde regissören från det projektet av sig och ville att jag skulle spela huvudrollen i hans nya kortfilm "Uppvaktningen". Den skickades sen på festivaler i USA bl.a där den vann priser. Jag klippte en showreel med material från kortfilmen och andra projekt som jag sökt och fått via Filmcafe.

En dag så ringer en rollsättare från Sveriges största produktionsbolag och har "Snubblat över" min Showreel och vill att jag kommer in och provfilmar för en genomgående roll i säsong 3 av "Finaste Familjen". Sagt och gjort, Åkte till Sthlm och provfilmade, med besked att dom ska höra av sig om en vecka, så efteråt åker jag till Karlskoga där jag då spelade en pjäs i en frigrupp. Nästa förmiddag möttes jag av både missade samtal och meddelanden ifrån Sthlm med en önskan att jag skulle ringa upp omedelbart. Jag ringer upp och får höra att regissören var så nöjd så jag fick rollen. Det lades även till scener med min karaktär i säsongen. Vilket var kul.

Rollsättaren har efter det gett mig fler roller och letar hela tiden efter nya projekt för mig, vilket såklart är en ynnest. Bl.a rollsatte han mig i en mindre roll i "Ture Sventon och Bermudariangelns Hemlighet". Plus att jag tack vare det fått chansen att knyta fina kontakter med regissörer och producenter.

Så sammanfattningsvis. Ge inte upp! Sök jobb! I Stora produktioner som i mindre! Det kan bli som i mitt fall... "Många bäckar små..."!
Henrik
medlem sedan 2015
Det här var den roligaste filminspelning jag vart med om
Hej. Var med på en trevlig filminspelning i Göteborg på Pub Aberdeen. Det var en Musikvideo. Var inget vidare betalt men tänkte som så att jag aldrig varit med i en Musikvideo. Så jag slog till och min man och en annan statist åkte dit. Skulle bara var lite tilltugg och dryck. Så vi tog med lite kyckling. För det skulle pågå från 14.30 till 22. Och vi hade 1 timme att åka oxå.

Ett väldigt trevlig filmteam. Vi var 10 statister. Alla lite äldre. När man spelar in en musikvideo så behöver man inte vara tyst på tagningarna i o m att dom kör utan ljud. så vi pratade och skrattade. Och fick starköl och så och de som körde bil fick alkoholfri öl.

För vi var ju på en pub. och då ska man dricka öl. Senare fick vi mat Ingen så där flashig mat utan pyttipanna med ägg och rödbetor. det var så vi blev mätta. Så kycklingen som vi hade med oss den åkte hem igen. Sen fick vi ytterligare en starköl. har aldrig vart på en film där man fått starköl utan man brukar få lättöl. Så roligt vi hade.

Jag blev kontaktad genom sms och mail. De sökte själva så jag sökte inte. Denna filminspelning var den roligaste jag vart med om. Och då har jag gjort 35 filmer och en del i flera dagar. Så du som läser detta. Snart är det din tur. Bara du är med här på filmcafe.se så kommer du snart att vara med i en film. Och medlemsavgiften betalar sig så snart du gjort en film.

Med vänlig hälsning Inger Lind
Inger
medlem sedan 2009
Sluta inte drömma, för är man driven kommer man långt
Jag drömde om att jobba som skådespelerska! Efter att ha fått spela statist i en film växte intresset enormt. Jag blev medlem på Filmcafé.se, sökte till en långfilm och efter 8 provfilmningar och möten blev det klart att jag fått huvudrollen som ”Emma” i långfilmen Apflickorna, som det gått otroligt bra för världen över. Tack vare det jobbet öppnades dörrarna för så mycket mer roligt inom branschen.

Sluta inte drömma, för är man driven kommer man långt! /Mathilda Paradeiser.
Mathilda
medlem sedan 2010
jag tycker en statist och en skådespelare är lika viktig i en scen
Tjena alla aktörer!

Jonas Jörgensen heter jag och har ett gäng aktör gigg bakom mig, jag säger aktör pågrund av att jag tycker en statist och en skådespelare är lika viktig i en scen. Alla gör vi ett konstnärligt avtryck när vi skapar en scen tillsammans. Jag har själv erfarenhet av både skådespelar och statist insatser jag fått via Filmcafe.se, så kan starkt rekommendera denna sida.

Och dit jag vill komma med det här är att folk som vill bli skådisar, det är inte fel att faktiskt börja som statist och jobba sig uppåt då man skapar sig ett bra kontaktnät, och det ena leder ju oftast till det andra. Men ni som är nya här på Filmcafe.se och ännu inte fått era första aktör gigg, håll ut! Det kommer! Och när det väl kommer rullar det ofta på!

Jag studerar nu till undersköterska & hade just suttit och pluggat om ämnet epilepsi inför ett prov i 2-3 timmar. Till slut går luften ut mig och känner för paus, jag gör kaffe går in på filmcafe.se, och den första annonsen som ploppar upp är: Vi söker en som kan agera en epilepsi patient och kan utspela ett epileptiskt anfall. Jag tänkte detta måste jag bara söka!!!! Det var liksom som gjort för att jag skulle få detta kände jag. Så jag skrev samma berättelse i annonsen till dom som jag nu berättade för er, att jag just suttit i 2-3 timmar och pluggat och att jag skrev att jag även då hade kunskaper bakom sjukdomen. Fick svar på min ansökan nån dag senare och det ledde till provfilmning, tog mig sedan igenom provfilmning och fick jobbet!

Jag vill med detta förtydliga att det är viktigt när man söker en annons att du faktiskt har den kunskapen som du söker för. För casting & statistansvarig får in tillräckligt med ansökningar, och du har även större chanser att få jobbet om du faktiskt har vana, utseende, ålder, eller de kunskaper som beskrivs i annonsen. Lycka till alla där ute!

Det är vi som gör att svensk film fortfarande lever!!! Syns kanske där ute !

Allt gott! Med vänlig hälsningar: Jonas Jörgensen
Jonas
medlem sedan 2006
Jag har aldrig haft så roligt sen jag blev statist
Hej! Jag har aldrig haft så roligt sen jag blev statist. Bestämde mig när jag blev pensionär och hade mycket ledig tid. Jag har varit med i filmer och TV-serier. Träffat jättemånga roliga människor. Det här är så kul, hoppas jag får vara med länge till. Hälsning Berith Englund Berith
medlem sedan 2009
att jag rollsatts i den norska produktionen
Hej! Kul att få dela med sig/göra sig hörd ;-)

Har precis fått den glädjande nyheten att jag rollsatts i den norska produktionen ”Run Faster” med flera stora namn, såsom Daniel Stisen (Bond: Spectre, Justice League, The Hollow Crown) och Dennis Storhöi (Kampen om Tungvattnet, Nobel). Detta jobb blev jag direkt tillfrågad om.

Är också en av de drivande i teatergruppen Polar Eclipse Theatre som i somras slog Parkteaterns publikrekord i Galärparken med över 2000 åskådare på premiären av ”A midsummer night´s dream”. Detta är en grupp jag själv dragit igång. Förhoppningsvis är vi tillbaka hos Parkteatern sommar 2017.

Hälsningar, Pontus
Pontus
medlem sedan 2004
statist vid inspelningen av långfilmen Tom of Finland
Jag hade förmånen att få vara med som statist vid inspelningen av långfilmen ”Tom of Finland” och var med under två dagar.

Första dagen fick vi make up och jag fick också kläder. Hon som var ansvarig för kläderna undrade hur det skulle bli eftersom jag går med kryckkäppar. Filmen handlar om 40 0ch 50-tal och då hade man inte sådana kryckkäppar. Någonstans ifrån trollade de fram gammaldags kryckor som man har under armhålorna. De var svåra att få lagom långa och på golvet gled de, risk att jag faller. En av statisterna sa, att vi skall ju filma på gatan så det är inte halt.

Kryckorna blev lite för långa och en statist- ansvarig frågade om han skall ställa dem kortare men vi skulle precis börja filma så jag sa, att det behövs inte. Och det gick jättebra trots att jag inte hade övat på att gå med dem. Där på platsen på gatan bytte vi käppar. Så jag gick i min eleganta kostym och hatt. Allting gick jättebra och det var utomordentligt trevligt. Min oro för hur jag skulle klara av dessa var helt onödig.

Fimteamet var ju från Finland och alla sa Ni till mig (kände mig gammal). Först försökte jag tala om, att de skulle säga du men accepterade till sist. I Finland säger man Ni till främmande personer, speciellt till äldre människor. Från regissör till producenter var alla mycket trevliga och pratade mycket med mig.

Jag hade haft en ordentlig förkylning nyss och eftersom jag fick sitta i en kall hall/portuppgång kom de med en filt som jag kunde ha på axlarna och benen.

Andra dagen spelades in på Stenhammarsalen och då hade jag en tjusig klänning och hatt. Ack så trevliga minnen!
Marketta
medlem sedan 2014
där jag faktiskt fick huvudrollen
Jag var uttagen till en trailer där jag faktiskt fick huvudrollen. Under inspelningen så sade regissören att jag skulle se lite surare, mer bestämt ut varvid jag frågade honom så här? så här så här ? .. och ändrade minspelet vartefter...eftersom jag inte visste vilken nivå han ville ha.

Då skrattade han mer och mer och efter inspelningen så blev jag inbjuden till att göra huvudrollen i en kortfilm som vi gjorde ett par månader senare :)
Jan
medlem sedan 2010
förstod jag att det är det här jag vill göra
Hej! I höstas blev jag kontaktad av en producent som sa att han hade hittat mig här och att de ville ha med mig i en reklamfilm då.

Så jag gick på casting och någon vecka senare fick jag reda på att jag hade fått en plats i den reklamfilmen. Den dagen behövde jag verkligen lite kul nyheter eftersom min gammelmormor hade gått bort tidigare den dagen. Jag var på bussen med en kompis när jag fick mailet att de ville ha mig med. Jag har alltid haft en sådan scenskräck och så fort jag skulle gå upp och redovisa något för klassen blev jag illamående.

Men reklamfilmen hjälpte verkligen även om det inte var några repliker förstod jag att det är det här jag vill göra. Jag vill stå framför folk och prata, agera och jag vill synas. Jag vill inte vara den blyga lilla flickan som jag förut var. Så ge aldrig upp om dina drömmar, för att en dag slår dom in!
Rebecca
medlem sedan 2015
Jag har fått flera jobb inom reklam och film
Hej! Jag har fått flera jobb inom reklam och film. Nu senast fick jag spela mot Hassan Brijany i kortfilmen Sveriges bästa svensk där jag hade en biroll. Det som är viktigt är att ha bra bilder, från en fotograf och en showreel.

Prolounge i Västerås hittade mig på Filmcafé och de spelade in en reklamfilm i Västerås. Rätt som det är ringer de upp!
Fredrik
medlem sedan 2014
vem som helst kan nå sina drömmar
Jag har alltid haft en enorm rädsla för att prata inför folk. Bara att ställa mig upp inför klassen och redovisa gjorde mig nervös och illamående. Helst sköt jag upp muntliga redovisningar i veckor. Trots det bestämde jag mig en dag för att skapa en profil här på Filmcafe.se. Skådespel har aldrig varit ett problem för mig, då går jag in i en annan karaktär. Om jag skämmer ut mig är det inte jag som gör fel, utan karaktären.

Att gå på castings var däremot mycket svårare, då var jag ju tvungen att vara mig själv. Det var mig regissören och rollsättaren skulle älska, inte någon karaktär. Och att göra ett bra första intryck var rätt svårt när man satt där röd i ansiktet och inte ens kunde komma på “tre ord som beskriver dig själv”. Men jag valde att fortsätta utmana mig och gå på fler castings, trots min rädsla, och plötsligt hände det.

2014 blev jag castad för ungdomsfilmen “Det borde finnas regler”, jag såg det mest som något lärorikt som jag gjorde för mig själv för att bli bättre och modigare, och förväntade mig inte något mer än i bästa fall en statistroll där man kanske skulle se min rygg i en halv sekund. Men det hände något med mig, på castingen kände jag mig för första gången säker, jag vågade vara mig själv och improvisera. Jag fick komma tillbaka på fler castings, till slut var vi bara åtta ungdomar kvar och 2014 fick jag beskedet om att jag fått min första roll i en film. En huvudroll. I en långfilm.

Det jag vill säga med min berättelse är att vem som helst kan nå sina drömmar. Och ja, det låter klyschigt, men det är sant. Det är i alla fall vad jag tror!
Lo
medlem sedan 2012
började med att jag fick ett samtal från Mastiff
Hej! Det hela började med att jag fick ett samtal från Mastiff som sökte skådespelare till en pilot där man skulle få jobba med en känd person. Jag var inte sen med att tacka ja!

Dagarna gick och inspelningsdagen närmade sig. Jag åkte till Angered och inspelnings platsen man var lite spänd inför vad som skulle ske. När kamerateamat dök upp och hon som hade ansvar för filminspelningen blev jag ännu mer nervös men det släppt lite jag gick fram för att hälsa och hon gick igenom vad som skulle göras. 1 timma efter så dyker kändisen upp oj jag blev så förvånad när han kom dit och jag vart ännu mer taggad för att prestera ännu bättre. Dagen gick och jag tycker inspelningen gick riktigt bra fick även träffa många nya människor som jag gärna vill träffa igen en helt underbar dag Tack Mastiff !!

Så till er som läser detta ta för er så kanske ni också får en lika fantastisk dag som jag.
Jimmy
medlem sedan 2012
blev bra mycket större än förväntat och jag fick huvudrollen
Hejsan.

Jag var med om ett äventyr i somras! Kort sammanfattat så sökte jag ett jobb som skådespelare som har erfarenhet av stunts hösten 2014 i Operan Hoffmanns äventyr i Bregenz Österike och fick det.

Men rollen blev bra mycket större än förväntat och jag fick huvudrollen som i första akten som Stella! Tydligen gjorde jag ett bra intryck för jag hamnade på bild i New York Times.

MVH/ Pär ” Pelle ” Karlsson

Smålandstidningen : http://www.smalandsdagblad.se/article/par-halkade-in-i-operans-varld/

New York Times : http://mobile.nytimes.com/2015/08/04/arts/music/review-turandot-and-les-contes-dhoffmann-spectacle-and-substance-at-bregenz-festival.html?_r=0
Pär
medlem sedan 2003
jag kände mig som en riktig skådespelare
2013 var Hultsfred festivalen i Stockholm och jag var där. Samtidigt spelades Gangsters and Gentlemen in. Min dröm, 70-tals film och jag hade en lång lugg-frisyr. Deras rollbesättare var jättesugen på mig och när jag ifrågasatte om jag skulle kunna ta bussen in till stan erbjöd dom sig att skicka en taxi, jag kände mig som en riktig skådespelare.

När jag kom fram var jag en av 399 andra som också kände sig som skådespelare, plus att dom också hade fått låna kläder vilket jag inte hade hunnit till, så jag hade mina egna, en av dom som jobbade där försökte socialisera sig med mig,

- ”haha vilka fula kläder du fick låna!”.

Jag ville inte sätta den personen på plats eftersom jag var på en helt ny. Jag skulle stå mittemot en av huvudkaraktärerna och låtsas prata, jag kallsvettades, det var iskallt och jag var dönervös (trodde jag var Robert DeNiro).

När dom mellan tagningarna gav skådespelaren en stor jacka och klippte hans hår stod jag som en likblek för tunt klädd 70-talist, ”men ge grabben min jacka” jag såg in i skådespelaren ögon och kände mig ännu mer speciell, men vågade inte så svarade ”nejdå!”. Kameran rullade och det var otroligt kul att se hur dom jobbade, när en scen skulle spelas ut, mitt framför mina ögon, med några av skådisarna jag hade dreglat framför hela året, en festivalscen spelades in och vi fick vegetarisk taco (mums!).

Det gick otroligt fort, men jag var upprymd, överlycklig skulle jag tillbaka till festivalen. Det gick en buss halva resan. Festivalen bussen gick inte så här sent då klockan var över 00.00, jag frågade efter en taxi, den var för dyr så sa dramatiskt (var kvar i statistrolls-adrenalinet) att jag skulle gå hela vägen, taxichauffören svarade att jag skulle dö, vilket var otroligt triggande och jätteläskigt? Jag försökte lifta men efter en minut i bilen listade jag ut att dom två personerna skulle åt andra hållet, och fick återgå till att gå. Helt plötsligt var jag vid en motorväg och procenten på mobilen rann ur mig, precis som mitt adrenalin och ork. Jag satt på backen och klockan var 03 på morgonen när en polisbil rullar in till kanten.

”Hur mår du” ”Ja hej, bara bra” ”Vad..ehm gör du?” Polisen trodde jag var psykisktsjuk och rände runt på motorvägen, vilket inte var en ologisk gissning! Efter att jag förklarat hela grejen (till och med vegetariska tacos delen och fula kläder-händelsen) ”Jag kan köra dig till festivalen…”

Jag kom till festivalen, i polisbil. ”Tack så himla mycket” ”Det var så lite, hoppas jag ser dig i filmen sen” Jag hade fula kläder, rest i polisbil, liftat, ätit tacos, sett min idol och jag hade mitt första fan.

Carl Tuleus
Carl
medlem sedan 2010
avslutade med några dramatiska scener
Hej, i somras hade jag huvudrollen i en musikvideo med en fransk grupp som heter Bel Plain. Videon spelades in på Ekerö under en låååång dag i slutet av juli. De började filma på Rosenhill och avslutade med några dramatiska scener i en stenbrott, där Belle och hennes filmkompis och killarna i bandet hoppade från en klippa ner i vattnet, Superläskigt tyckte jag, kul men kalt tyckte resten av gänget! Belle
medlem sedan 2004
och ett par veckor senare blev jag uppringd
Det sägs ju att att skicka in sitt CV är ute idag - du måste komma med nya kreativa idéer att söka jobb! Men det omöjliga hände mig! Jag fick jobb på SVT!

För ett par månader sedan såg jag en annons. Jag sökte, med mitt CV och personligt brev och ett par veckor senare blev jag uppringd! Jag blev kallad på intervjun och därefter fick jag jobbet. I och med att mitt mål är att programleda Melodifestivalen så var jag så otroligt glad och tacksam för att få ”komma in” i huset, och jag skapade mig en mängd nya kontakter som kan hjälpa mig att leda vidare till mig mål, och som jag förhoppningsvis kan hjälpa as well!

Så tro mig, DET GÅR! Men det börjar med att DU TROR att det går och att du FORTSÄTTER. Framgång skapas inte av att du gör saker en gång, framgång skapas av att du fortsätter att göra saker om och om igen.

Lycka till!
Caroline
medlem sedan 2003
skådespeleri är perfekt för där får jag vara vad jag vill
Just nu jobbar jag med en kortfilm på engelska och det är det bästa jag gjort i mitt liv, man får alltid träffa nya människor, vara i många olika situationer och leva ut en karaktär. Jag har alltid haft svårt att välja vad jag vill bli, för att jag vill bli allt, brandman, polis, knarkare fast inte knarka. Då tänkte jag skådespeleri är perfekt för där får jag vara vad jag vill. Jag lär mig för varje dag något, det bästa är att gå ut på promenad och kolla på moln och känna världen och vara här och nu, glöm aldrig bort ditt barnsliga jag heller. Är inte så bra på att skriva men skriver det jag tänker.

Med Vänliga Hälsningar, James Michel Vasseur
James
medlem sedan 2006
fick jag nys om Filmcafe och vilket hjälpmedel det har varit
När jag förra hösten tänkte att det vore kul att få vara med i någon film eller tv-serie igen så ringde de under hösten förra året från tv-serien Ögon Blå, där de hade sparat mitt nr sen 2001 då jag sen tidigare fanns hade varit med i deras statistregister. Då visste jag inget om Filmcafe.se, men under den produktionen fick jag nys om Filmcafe och vilket hjälpmedel det har varit!

Har fått varit med i många olika produktioner sedan dess och en av de roligaste var då jag fick säga några ord till huvudrollsinnehavaren i filmen Tre Dagar i April! Fast jag kom till inspelningen för att vara ”sovande”-statist så ändrade regissören min statistroll till föreståndare roll istället, så himla kul!

Under detta året har jag fått göra en hel del roliga produktioner där Flykten Till Framtiden var fantastiskt kul att få vara med i :)

Så Filmcafé fungerar verkligen och som jag läste så ett inlägg här på FC så ett nej i en produktion betyder ju inte nej i någon annan, så ge aldrig upp!

Sen hade det vart kul att få vara röststatist i till någon karaktär i någon tecknad film, men vem vet, det kanske kommer någon dag ;)

Önskar Er alla en fantastisk fin höst!
Marco
medlem sedan 2014
fick ett meddelande där avsändaren skrev att hon ville ha med mig i en tv-inspelning
Mitt första jobb som tv-statist!

Jag blev så förvånad och glad när jag en dag i våras fick ett meddelande där avsändaren skrev att hon ville ha med mig i en tv-inspelning.

Det enda jag fick veta om inspelningen var att jag skulle ta med mig ”semesterkläder” och att jag skulle spela hotellgäst.

Det blev mer än så, för det första jag gjorde var att lägga mig i en fejkad gynekologstol! Som tur var så hade jag hälsat på ”läkaren” innan, och det enda som skulle synas av mig i tv-rutan var mina bara ben.

Sen blev det ”kontorsscen”, ”hotellscen” och ”firmafest” så det blev ombyten men en hel del väntan men riktigt kul att få se hur en tv-inspelning fungerar, och att träffa andra statister.

Programmet var hur som helst andra säsongen av ”Inte OK” med Felix Herngren som sänds på tv 3.
Daniella
medlem sedan 2014
detta var andra gången jag var med på film
jag har under tre tillfällen varit med i Tv-serien bron vilket var väldigt spännande och detta var andra gången jag vara med på film. Speciellt intressant var när vi fick vara med som journalister och jag fick springa efter bilen där personen som vi ville intervjua och fick även skrika hans namn. Daniel
medlem sedan 2014
Tack vare er fick jag mitt dröm jobb
Hej!

Till att börja med måste jag säga tack för alla dem här åren på filmcafe, hoppas på att det blir många fler. Ni gör ett otroligt bra jobb, väldigt tydliga och ärliga. Så har det känts!

Tack vare er fick jag mitt dröm jobb, att få jobba med Disney Channel. Jag har nu under 3 år hunnit filma in hela 3 säsonger av ett barnprogram med mig i spetsen och det började med en liten annons på filmcafe.

Fantastiskt! Tack för det! :)

/Leon Jiber
Leon
medlem sedan 2007