Från statist till skådespelare

Från statist till skådespelare

Krönika Våga anta utmaningen! Nöj dig inte med att strosa fram och tillbaka på Arlanda som bakgrundsstatist om du har högre ambitioner.


Bara för dig som är medlem i Filmcafe.se PLUS

Med Plus får du ut max av Filmcafe.se.
Ta del av alla fördelarna och bli en av dem som syns!

...och mycket mer.

Allt som gör din karriär roligare och enklare!

Uppgradera för endast 429:- och bli en av dem som syns!


, skribent för Filmcafe.se
16 augusti 2022

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Joel
Joel
Svårt att säga bergsäkert vad som är väl valda ord kanske, men det här tror jag på.

Kerstin
Kerstin
Toppen artikel

Ashkan Josef
Ashkan Josef
Underbar artikel!

Tommy
Tommy
Verkligen en tråkig erfarenhet, Nina. Det verkar ha varit en paniksituation efter ett avhopp. Men det är ju synd om du säger nej till din skådespelarkarriär pga denna händelse. Risken att det ska hända något liknande är väldigt liten för att inte säga obefintlig när du nu vet du hur du ska ställa dina frågor och dina krav. Själv brukar jag be om ett manus och betänketid innan jag accepterar ett erbjudande. Om produktionsbolaget är seriöst accepterar man ett sådant rimligt krav.

Nina
Nina
Efter att ha gått teater skolor och spelat teater ,Blev jag upp ringd om en liten roll med få repliker till en känd film ,Tackade ja och åkte till Göteborg ,väl framme mötte filmteamet upp mig och gav mig en tjock pärm med all manus som dom bad mig läsa och lära mig på hotellet som jag skulle tillbringa natten på .Så lite repliker var det inte , Hur skulle jag nu kunna lära mig denna kvinna som jag skulle gestalta på bara någon timme ?Och alla repliker ? Mina år på teater skolorna, agerande på teatern och som statist var som bortblåst ,Allt låste sig ,försökte verkligen att genom föra rollen ( Hon som skulle agera från början hade sex månader på sig sätta sig in i denna roll )Jag åkte hem efter en hel dag och beslöt att aldrig agera mer framför kamera eller publik ,En vecka efter fick jag ett skrivet brev från filmteamet som bad om ursäkt och kompenserade mig med dubbel lön . Men det har satt sina spår än idag ,Om någon Casting ringer mig så tackar jag alltid nej om det är för många repliker

Michael
Michael
Jag känner igen mycket i artikeln. Började som statist och genom hårt arbete har jag numera arbetat mig upp till skådespelare. Jag spelar bl.a. kyrkvaktmästaren Hugo i Halvvägs till himlen var tredje säsong börjar på C More i dag 29/11.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!