I väntan på filmjobbet

I väntan på filmjobbet

Krönika På Filmcafe.se finns både professionella skådespelare, filmarbetare och personer på väg in i branschen. Oavsett vart du befinner dig i karriären behöver du ibland ställa frågan till dig själv: Hur ska jag tjäna pengar och samtidigt vara tillgänglig för auditions och andra filmjobb? Är servitörsjobb det enda alternativet? Svaret är nej, det finns många jobb där det t.om. passar sig att du är t.ex. skådespelare. Dessutom är det ofta bra att ha flera jobb, det kan hjälpa dig i filmkarriären.


Bara för dig som är medlem i Filmcafe.se PLUS

Med Plus får du ut max av Filmcafe.se.
Ta del av alla fördelarna och bli en av dem som syns!

...och mycket mer.

Allt som gör din karriär roligare och enklare!

Uppgradera för endast 429:- och bli en av dem som syns!


Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
26 maj 2022

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Lotta
Lotta
Jag arbetar med direkthandel och gör jobbet från min mobil. Att kunna arbeta på tunnelbanan, på shoppingrundan, på festen, i väntrummet, på kursen, på bilprovningen, på klassträffen....ja precis när jag vill - gör att det blir möjligt för mig att bygga upp ett bra CV på kort tid, träffa underbara människor på inspelningarna o knyta kontakter. Jag får utvecklas och äntligen använda mig av de erfarenheter jag bär med mig från ett minst sagt omväxlande liv. Jag är så tacksam för möjligheten att kunna gå ALL-IN med skådespeleri ?? / Stor kram! Lotta :)

Anders
Anders
Tack för en bra och viktig artikel. Ett ypperligt jobb för skådespelare och även för filmare är marknadsförare. Det kan ofta skötas med en laptop oberoende av plats och arbetstider. En marknadsförare som jobbar online kan välja att bo i länder rmed låg kostnadsnivå mellan rollerna. Samtidigt är det bra att kunna förstås eftersom vi skådisar säljer in oss själva och de projekt som vi medverkar i. Det kan även vara användbart för crowdfundingkampanjer och filmlanseringar m.m. Jag själv tänker nästa månad flytta till Filippinerna på obestämd framtid och enbart arbeta med laptop/telefon som marknadsförare. Heja dig/Heja oss!

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!