Bli medlem Logga in

Karriär

I väntan på filmjobbet Krönika

I väntan på filmjobbet

På Filmcafe.se finns både professionella skådespelare, filmarbetare och personer på väg in i branschen. Oavsett vart du befinner dig i karriären behöver du ibland ställa frågan till dig själv: Hur ska jag tjäna pengar och samtidigt vara tillgänglig för auditions och andra filmjobb? Är servitörsjobb det enda alternativet? Svaret är nej, det finns många jobb där det t.om. passar sig att du är t.ex. skådespelare. Dessutom är det ofta bra att ha flera jobb, det kan hjälpa dig i filmkarriären.

Vill du läsa den här artikeln?

Du behöver prenumerera på PLUS för att kunna läsa den här artikeln.
Med PLUS får du:

 • Exklusiva artiklar, TV-inslag och tips i karriären
 • Svara på relevanta jobbannonser
 • Använda ditt CV som hemsida
 • Ladda upp 20 bilder, ljud och filmklipp
 • Marknadsföring direkt på filmbolagens medlemskonto

...och mycket mer.

Uppgradera till PLUS

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
9 november 2023

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

 •  
  Joel
  Sångare (Tenor)
  Skulle vilja tillägga allmänt service inriktade jobb är närande. Tex hotell, restaurang och även telemarketing o event. Marknadsföring som nämnt nedan är väldigt viktigt, tillsammans med pr. På många sätt är man sitt eget varumärke, oavsett vad man tycker om det. Trevlig helg!
 •  
  Lotta
  Skådespelare
  Jag arbetar med direkthandel och gör jobbet från min mobil. Att kunna arbeta på tunnelbanan, på shoppingrundan, på festen, i väntrummet, på kursen, på bilprovningen, på klassträffen....ja precis när jag vill - gör att det blir möjligt för mig att bygga upp ett bra CV på kort tid, träffa underbara människor på inspelningarna o knyta kontakter. Jag får utvecklas och äntligen använda mig av de erfarenheter jag bär med mig från ett minst sagt omväxlande liv. Jag är så tacksam för möjligheten att kunna gå ALL-IN med skådespeleri ?? / Stor kram! Lotta :)
 •  
  Anders
  Producent
  Tack för en bra och viktig artikel. Ett ypperligt jobb för skådespelare och även för filmare är marknadsförare. Det kan ofta skötas med en laptop oberoende av plats och arbetstider. En marknadsförare som jobbar online kan välja att bo i länder rmed låg kostnadsnivå mellan rollerna. Samtidigt är det bra att kunna förstås eftersom vi skådisar säljer in oss själva och de projekt som vi medverkar i. Det kan även vara användbart för crowdfundingkampanjer och filmlanseringar m.m. Jag själv tänker nästa månad flytta till Filippinerna på obestämd framtid och enbart arbeta med laptop/telefon som marknadsförare. Heja dig/Heja oss!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!