Bli medlem Logga in

Karriär

Huvudrollen i UFO Sweden Intervju

Huvudrollen i UFO Sweden

Stjärnskottet och Filmcafe-medlemmen Inez Dahl Torhaug. spelar huvudrollen i Crazy Pictures nya storfilm UFO Sweden.

Långfilmsdebuterar

Nu har den första trailern för Crazy Pictures nya storfilm UFO Sweden kommit! UFO SWEDEN är filmkollektivet Crazy Pictures nya storfilmssatsning. En nervkittlande och rörande filmupplevelse placerad i ett 90-tals Sverige och som närmast kan beskrivas som en korsning mellan ”Stranger Things” och ”Arkiv X” rakt ner i den östgötska myllan. UFO Sweden är deras första film sedan de internationella framgångarna med succéfilmen Den blomstertid nu kommer.

Det 17-åriga stjärnskottet och Filmcafe-medlemmen Inez Dahl Torhaug långfilmsdebuterar och spelar huvudkaraktären Denise.

- Det var enormt spännande när vår rollsättare påbörjade arbetet med att hitta Denise och vi var inställda på en lång och svår process. Denise är en karaktär som måste bära större delen av filmen på sina axlar så det var av oerhörd vikt att hitta rätt. Därför blev vi enormt lättade när vi såg bandet som Inez skickade in, det var ju hon, det var så självklart. Vi blev golvade av hennes närvaro och visste direkt att hon var exakt det vi letat efter, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Filmens historia är inspirerad av en verklig förening vid namn UFO-Sverige som bildades 1970 och som fortfarande är aktiv. Mer information om den riktiga föreningen UFO-Sverige finns på www.ufo.se

Sjukt taggad

Inez har vi bl.a. sett i TV-serien Det som göms i snö. Hon tilldelades även utmärkelsen Bästa skådespelare på Grand OFF Award 2018- World Independent Film Awards, för sin roll i kortfilmen Jag tror jag är lite kär i dig. Nu långfilmsdebuterar hon.

- När jag läste manuset blev jag sjukt taggad, det här är verkligen ett så stort och unikt projekt. Det är också jättespännande att få chansen att spela en så stark och häftig karaktär som Denise och att dessutom få göra allt detta tillsammans med Crazy Pictures gör att jag alltid lämnar inspelningen med ett leende på läpparna.

Vid sidan av huvudrollen innehåller UFO Sweden många starka karaktärer. Övriga nyckelroller spelas av Jesper Barkselius (Den blomstertid nu kommer, Jägarna 2), Eva Melander (Gräns, Flocken) och Sara Shirpey (Top Dog, Alex). Den omfattande inspelningen av filmen pågår just nu i och omkring Norrköping.

Började med radioprogram

Inez påbörjade sin filmkarriär redan som femåring och hade en liten roll i ett radioprogram, efter det har hon varit statist i både filmer och tv-serier.

- Filmcafé har absolut varit en stor hjälp! Det är genom Filmcafé jag har fått de flesta av mina jobb och möjligheter. Jag är väldigt glad och tacksam för det, avslutar hon.

Idén till filmen fick Crazy Pictures i samband med att de hörde talas om att det fanns en riktig ufo-förening som arbetar med att utreda mystiska fenomen och som heter UFO-Sverige. Crazy Pictures tog kontakt med föreningen och det visade sig att eldsjälarna i föreningen även drev världens största ufoarkiv, Archives for the unexplained, i Norrköping.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
13 oktober 2022

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!