Alvas stora genombrott

Alvas stora genombrott

Intervju Alva Adermark är medlem på Filmcafe.se har redan i unga år fått fart på karriären med en stor roll i en kommande TV-serie.

Roll i ny TV-serie

Alvas intresse för skådespeleri började när hennes äldre bror Mio var statist och skådespelade för olika produktioner. Alva ville också prova och fick 2019 sin första roll i en reklamfilm tillsammans med sin bror, vilket gav mersmak. Än så länge är Händelser vid vatten den största produktionen hon varit med i, där hon har en stor roll som Mia Raft (1973).

- Jag sökte jobbet genom att skicka in mitt CV och efter det hörde castaren av sig och ville att jag skulle skicka in en selftape. Efter det blev det några selftapes till med nytt manus och efter det ett möte med både castaren, Jeanette Klintberg, och regissören, Mikael Marcimain. Efter ytterligare väntan blev det ett nytt möte, denna gång med castaren, regissören och Asta August, som spelar min mamma i tv-serien. Efter det mötet fick jag rollen och blev så glad att jag skrek högt när jag fick höra att jag fått rollen, berättar Alva.

Alva har redan i unga år fått fart på karriären och har mycket att lära, men har från början haft lätt med både manus, regi och skådespeleri.

- Vi tackade ja till rollen eftersom allt kändes helt rätt. Alva tyckte om rollkaraktären Mia väldigt mycket och alla i produktionen var så trevliga och omhändertagande vilket gjorde att Alva kände sig trygg. Vi visste också att det var riktigt proffsiga människor både bakom och framför kameran och att Alva skulle få en bra erfarenhet och ett äventyr att komma ihåg resten av livet, berättar Alvas mamma Therese.

Fantastisk upplevelse

När Alva och Therese beskriver upplevelsen med ett ord väljer de ; Fantastiskt! De beskriver upplevelsen som ett stort och roligt äventyr.

- Alva är så stolt och glad över att ha fått möjligheten att jobba med så professionella och duktiga människor. Alla har varit helt fantastiska. Det har varit jättekul med alla nya möten och hon fick nya kompisar som hon fortfarande håller kontakten med. förklarar Therese.

Eftersom Alva filmade i och runt Arjeplog nästan hela sommaren -21 hann hon se en massa nya platser och fick t ex vara med på renkalvsmärkning. Hon hann också med att se både midnattssolen och norrsken, vilket var riktigt mäktiga upplevelser båda två.

- En rolig sak som hände var när Asta i manuset skulle jaga mig genom skogen. En av tagningarna råkade jag springa alldeles för snabbt och Asta, som egentligen skulle ropa efter min rollkaraktär Mia, började ropa: Alva, Alva, du springer alldeles för snabbt, på riktigt. En annan rolig sak som hände var när hela teamet, på set, började sjunga för mig eftersom jag fyllde år. Jag fick tårta och en massa fina presenter. Jag blev så glad, berättar Alva.

Flera projekt på gång

Just nu syns Alva i en reklamfilm för försäkringsbolaget IF, där hon tillsammans med sin kusin Rasmus, som spelar bror, har sönder en vas genom att spela tennis inomhus. Hon är också med i Rustas julkampanj för andra året i rad där hon gör reklam för en av deras ljusslingor. Alva har precis avslutat en inspelning som en av programledarna till en utbildningsserie som ska visas i skolorna med start i mars. Alva hoppas på att fler roller ska dyka upp i samband med att tv-serien släpps.

Alva hoppas på att kunna fortsätta med skådespeleri i framtiden, och hennes högsta önskan är att få vara med i julkalendern eller i en långfilm, gärna med skräcktema!

- Mitt tips till andra medlemmar är att aldrig ge upp, utan sök, sök, sök. Det kommer en roll när du minst anar det, avslutar Alva.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
26 december 2022

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!